Bergman Kliniek scoort maximaal aantal van 4 sterren op zorg-vergelijkingsite

6 feb. 2009

De onafhankelijke vergelijkingssite www.independer.nl heeft met haar kwaliteitsbeoordeling aan de Bergman Kliniek de hoogst mogelijke waardering van 4 sterren toegekend.

Als een van de eerste Klinieken in Nederland behaalde de Bergman Kliniek begin 2006 het ZKN Kwaliteitskeurmerk (kwaliteitskeurmerk voor zelfstandige klinieken). Belangrijk om te weten is ook dat het OK-complex van de  Bergman Kliniek uit twee NEN 3134- klasse S3 operatiekamers bestaat (de hoogst mogelijke kwalificering voor een OK).

Met gepaste trots mogen wij u melden dat de vergelijkingssite Independer de Bergman Kliniek de maximale waardering heeft toegekend van 4 sterren.

klik hier voor de website:

http://www.independer.nl/gezondheidszorg/VVZiekenhuizen/zorg
instellingen_in1.aspx

MediQuest/Independer
MediQuest vergelijkt ziekenhuizen en klinieken op kwaliteit van zorg. Hierbij worden voor ziekenhuizen en klinieken verschillende methodieken gehanteerd:

Wat is de missie van Independer.nl?
Independer.nl wil voor de bewuste consument een betrouwbare partner zijn bij het nemen van belangrijke beslissingen. Dat doen wij ondermeer door een veelheid aan data te verzamelen en deze terug te brengen tot praktische informatie die aan de consument gepresenteerd wordt. Op basis van deze data wil Independer.nl de consument een volledig objectief en onafhankelijk advies geven dat geheel is afgestemd op zijn/haar persoonlijke situatie.

Is Independer objectief en onafhankelijk?
Independer.nl geeft deskundig en onafhankelijk advies op basis van de volgende feiten als het om de gezondheidszorg gaat:
• Independer.nl werkt uitsluitend met gekwalificeerd personeel (zoals huisartsen, doktersassistenten);
• Independer.nl verstrekt actuele informatie over de zorgaanbieders in Nederland en vergelijkt deze op relevante aspecten, op een begrijpelijke manier;
• Zorgaanbieders en andere belangrijke marktpartijen als verzekeraars hebben geen enkele zeggenschap over de activiteiten van Independer.nl;
• Independer.nl maakt geen productieafspraken met zorgaanbieders;
• Independer.nl heeft er geen enkel voordeel bij om een bepaalde zorgaanbieder van met voorrang te behandelen (zie ook “Inkomsten van Independer.nl”);
Independer.nl heeft een Consumentenraad in het leven geroepen die toezicht houdt op de objectiviteit en onafhankelijkheid van Independer.nl.

Ziekenhuizen en Klinieken:
MediQuest heeft een methodiek ontwikkeld om ziekenhuizen op aandoening-, specialisme- en ziekenhuisniveau met elkaar te vergelijken. Bij deze vergelijking wordt gebruik gemaakt van de volgende bronnen: de gegevens op de basisset prestatie-indicatoren van de Inspectie voor de Gezondheidszorg, de aandoeningspecifieke rapporten van de Consumentenbond en de website van de Vereniging Kind en Ziekenhuis.
De scores worden getoond op aandoening, specialisme of instellingniveau. Welke score wordt getoond, is afhankelijk van op welk detailniveau de gegevens door de gebruiker worden opgevraagd en of de gegevens beschikbaar zijn. Naast een relatieve prestatie-score (hoe scoort het ziekenhuis ten opzichte van andere ziekenhuizen) wordt ook een waardering voor de openheid van het ziekenhuis gegeven. Dit oordeel is gebaseerd op hoe volledig het ziekenhuis de gevraagde gegevens heeft aangeleverd en wordt weergegeven om de mate van ‘betrouwbaarheid’ van de sterren te interpreteren. Om de betrouwbaarheid, objectiviteit en onafhankelijkheid van de methodiek te garanderen hebben het Erasmus MC en adviesbureau Plexus MediQuest geadviseerd gedurende dit traject. De ontwikkeling heeft onder methodologische supervisie van Millward Brown/Centrum plaatsgevonden.

Vestigingen
 
Alle behandelingen
 
Bergman Clinics

Beste cliënten, i.v.m. de aangescherpte Corona-maatregelen worden van maandag 20 december t/m vrijdag 14 januari geen nieuwe afspraken voor injectable-behandelingen & huidtherapie ingepland.
Wanneer u al een afspraak hiervoor heeft in deze periode wordt u gebeld om deze in overleg te verplaatsen. De afspraken voor alle andere behandelingen gaan door. 

 

Bergman Clinics

Let op: op dit moment hebben we te maken met een telefonische storing en zijn we niet goed bereikbaar. We werken hard aan een oplossing!