Definitief ontharen? Elos blijkt de meest geschikte techniek

19 nov

Elos blijkt de meest geschikte techniek voor definitief ontharen, doordat het de voordelen van radiofrequentie en licht combineert.Bij andere technieken voor definitief ontharen wordt gebruik gemaakt van alleen licht (IPL of laser) of alleen radiofrequentie (RF). Het nadeel van technieken gebaseerd op licht alleen, is dat slecht 40% van de afgegeven energie het haarfollikel bereikt. Het verlies van energie moet gecompenseerd worden met het gebruik van hogere energiewaarden, waardoor een verhoogde kans op pigmentverschuivingen en verbrandingen ontstaat. Daarnaast is behandeling met licht niet succesvol wanneer de haren onvoldoende pigment bevatten. Het nadeel van technieken gebaseerd op radiofrequentie (RF) alleen, is dat de hoogfrequente stroom niet selectief is en dus ook omliggend weefsel belast. Bovendien is behandeling met alleen radiofrequentie pijnlijk. Doordat Elos radiofrequentie en licht combineert worden bovengenoemde nadelen opgeheven. Bij Elos verwarmt licht het haarfollikel voor. Dit gebeurt met een lage energiewaarde, waardoor er geen pigmentverschuivingen of verbrandingen optreden. Doordat radiofrequentie wordt aangetrokken door warmte, richt het zich volledig op het voorverwarmde haarfollikel en is op deze wijze wel selectief. Dus het haarfollikel wordt vernietigd, zonder dat het omliggende weefsel wordt belast. Daarbij komt dat radiofrequentie op warmte werkt en niet op pigment, waardoor met Elos ook lichte haren worden verwijderd.

Elos is een veilige techniek voor definitief ontharen. Het heeft de FDA en CE goedkeuring en wordt aanbevolen door dermatologen en plastisch chirurgen.

 Informatie aanvraag
Contact opnemen

Maak een afspraak

Vul onderstaand formulier in op een afspraak in te plannen bij Bergman Clinics.

Niet alle velden zijn (juist) ingevuld:

Naam:
E-mailadres:
Telefoonnummer:
Locatie:

Bedankt voor uw verzoek om een afspraak te maken.
Wij nemen zo spoedig mogelijk telefonisch contact met u op.

Bergman Clinics

Vanaf 1 december zijn nieuwe maatregelen van kracht om het coronavirus in Nederland terug te dringen. Uw afspraak bij Bergman Clinics blijft gewoon staan. U mag alleen geen begeleider meenemen de kliniek in*. Wanneer u ouder bent dan 12 jaar, dient u een mondkapje te dragen in de kliniek.

Bekijk voor uw komst de actuele coronarichtlijnen.

Heeft u nog geen afspraak staan, maar wilt u meer informatie over onze wachttijden?  Ook in coronatijd doen wij alles om u zo veilig mogelijk in de kliniek te ontvangen en onze wachttijden kort te houden. We heten u van harte welkom.

*Uitzonderingen hierop vindt u op onze corona pagina.

 - Banners - untitled-design-3.png