Definitief ontharen? Elos blijkt de meest geschikte techniek

19 nov. 2007

In de Bergman Kliniek wordt gebruikt gemaakt van Elos voor definitief ontharen. Elos blijkt de meest geschikte techniek voor definitief ontharen, doordat het de voordelen van radiofrequentie en licht combineert...

Elos blijkt de meest geschikte techniek voor definitief ontharen, doordat het de voordelen van radiofrequentie en licht combineert.Bij andere technieken voor definitief ontharen wordt gebruik gemaakt van alleen licht (IPL of laser) of alleen radiofrequentie (RF). Het nadeel van technieken gebaseerd op licht alleen, is dat slecht 40% van de afgegeven energie het haarfollikel bereikt. Het verlies van energie moet gecompenseerd worden met het gebruik van hogere energiewaarden, waardoor een verhoogde kans op pigmentverschuivingen en verbrandingen ontstaat. Daarnaast is behandeling met licht niet succesvol wanneer de haren onvoldoende pigment bevatten. Het nadeel van technieken gebaseerd op radiofrequentie (RF) alleen, is dat de hoogfrequente stroom niet selectief is en dus ook omliggend weefsel belast. Bovendien is behandeling met alleen radiofrequentie pijnlijk. Doordat Elos radiofrequentie en licht combineert worden bovengenoemde nadelen opgeheven. Bij Elos verwarmt licht het haarfollikel voor. Dit gebeurt met een lage energiewaarde, waardoor er geen pigmentverschuivingen of verbrandingen optreden. Doordat radiofrequentie wordt aangetrokken door warmte, richt het zich volledig op het voorverwarmde haarfollikel en is op deze wijze wel selectief. Dus het haarfollikel wordt vernietigd, zonder dat het omliggende weefsel wordt belast. Daarbij komt dat radiofrequentie op warmte werkt en niet op pigment, waardoor met Elos ook lichte haren worden verwijderd.

Elos is een veilige techniek voor definitief ontharen. Het heeft de FDA en CE goedkeuring en wordt aanbevolen door dermatologen en plastisch chirurgen.

 

Vestigingen
 
Alle behandelingen
 
Bergman Clinics

Beste cliënten, i.v.m. de aangescherpte Corona-maatregelen worden van maandag 20 december t/m vrijdag 14 januari geen nieuwe afspraken voor injectable-behandelingen & huidtherapie ingepland.
Wanneer u al een afspraak hiervoor heeft in deze periode wordt u gebeld om deze in overleg te verplaatsen. De afspraken voor alle andere behandelingen gaan door. 

 

Bergman Clinics

Let op: op dit moment hebben we te maken met een telefonische storing en zijn we niet goed bereikbaar. We werken hard aan een oplossing!