Onze COVID-19 maatregelen Sluiten

Top schouderspecialist in de Bergman Kliniek!

11 mrt '08

Sinds 1 maart is orthopedisch chirurg Maarten van der List werkzaam in de Bergman Kliniek. Met de komst van Maarten van der List als expert op het gebied van schouders, wordt het orthopedisch chirurgieteam in de Bergman Kliniek versterkt tot 4 top orthopedisch chirurgen.

Sinds 1 maart is orthopedisch chirurg Maarten van der List werkzaam in de Bergman Kliniek. Met de komst van Maarten van der List als expert op het gebied van schouders, wordt het orthopedisch chirurgieteam in de Bergman Kliniek versterkt tot 4 top orthopedisch chirurgen.

De afgelopen 14 jaar was Maarten van der List werkzaam in het Meander Medisch Centrum te Amersfoort. Op 1 maart maakte hij de overstap naar de Bergman Kliniek. Net als onze andere orthopedisch chirurgen is Maarten van der List een zeer ervaren en deskundig orthopedisch chirurg. Maarten van der List is ervaren in knie- en schouderoperaties en heeft zich de laatste jaren volledig gespecialiseerd in de behandeling van schouders.

“Al jaren ben ik geïnteresseerd in de schouderchirurgie. De schouder is een complex gewricht en patiënten met schouderproblemen ondervinden veel hinder en pijn bij dagelijkse bezigheden, zoals werk, het huishouden en sport. Ik zie het als een uitdaging om patiënten met schouderproblemen te helpen en hun schouder weer zo goed mogelijk te laten functioneren.”

“De laatste vijf jaar van mijn werk als orthopedisch chirurg heb ik mij volledig gespecialiseerd in schouders en heb ik vele schouders met succes behandeld. Het is ontzettend belangrijk dat patiënten de juiste behandeling krijgen. Een nauwe samenwerking met manueel therapeuten en fysiotherapeuten is daarbij belangrijk. Zij begeleiden patiënten bij het mobiliseren van hun schouder en het zo optimaal mogelijk te laten bewegen van schouderblad en wervelkolom. Sommige operaties kunnen worden voorkomen met de juiste fysiotherapeutische begeleiding. Is een operatie wel noodzakelijk, dan zorgt de juiste fysiotherapeutische begeleiding voor optimaal herstel.”

“Naast mijn werk in Nederland, werk ik regelmatig in een laboratorium in Parijs waar ik in een team met diverse specialisten onderzoek doe naar de schouder. Hier opereren we onder andere kadavers om de schouder nog beter te doorgronden. Ook geef ik vele lezingen over de schouder en kom ik daar tot diverse discussies met collega orthopedisch chirurgen en fysiotherapeuten. Dit vind ik belangrijk om mezelf scherp te houden.”

“Naast opereren vind ik het heerlijk om op de polikliniek te werken en te praten met mijn patiënten. Ik streef altijd naar een maximale inzet en perfectie, om zo mijn patiënten optimaal te kunnen helpen. Ik ben blij dat de Bergman Kliniek mij de mogelijkheid biedt om samen met mijn collega orthopedisch chirurgen hier de schouderkliniek verder te ontwikkelen.”

> Lees meer over orthopedisch chirurg Maarten van der List. 

> Lees meer over schouderbehandelingen in de Bergman Kliniek.

Vestigingen
 
Alle behandelingen
 
Bergman Clinics

 

 

Bergman Clinics

De vraag naar medische zorg bij Bergman Clinics stijgt de laatste maanden sterk en harder dan eerder voorzien. Daardoor kunnen telefonische wachttijden op sommige momenten langer zijn dan u van ons gewend bent.

Graag attenderen we u erop dat bellen vaak niet noodzakelijk is of niet de snelste manier om uw vraag beantwoord te krijgen. We helpen u graag ook op andere manieren. Bekijk de opties hier

Bent u onder behandeling bij Bergman Clinics en heeft u een spoedvraag, bijvoorbeeld over klachten na een ingreep dan kunt u contact opnemen via telefoonnummer 088 9000 567.

We doen ons uiterste best om u zo snel mogelijk te woord te staan.