Overname MCS door Bergman Kliniek

01 jul '09

Medisch Centrum Scheveningen (Schoemacher Kliniek) is met voorlopig behoud van eigen identiteit overgenomen door de in Bilthoven gevestigde Bergman Kliniek.

Vrijwel het gehele personeel en medische staf van MCS zullen na de overname door de Bergman Kliniek in functie blijven. De voormalige (mede)aandeelhouder en directeur van MCS, de cosmetisch arts drs. Robert Schoemacher, zal het gezicht van de kliniek blijven en daarnaast worden aangesteld als Directeur Public Relations van Bergman Beauty Clinics. Twee dagen per week zal hij medische verrichtingen in het MCS blijven doen en een dag per week in de Bergman MediSpa in Amsterdam.

De overige tijd zal hij de P.R. activiteiten voor de kliniek onderhouden. Volgens de algemeen- directeur en (mede) eigenaar van de Bergman Kliniek, Bart Malenstein, past de overname van MCS en de Perfect Age kliniek van Robert Schoemacher in Amstelveen naadloos in de groeiplannen die de kliniek op korte en middenlange termijn heeft. Met de overname van MCS is de Bergman Kliniek de grootste privékliniek van Nederland geworden. In september zal de Bergman Kliniek beginnen met de verbouwing van een bestaand gebouw in Naarden. In deze centraal gelegen locatie zal een specialistische orthopedische Bergman Kliniek worden geopend en daarnaast zal de thans nog in Bilthoven gevestigde hoofdzetel van Bergman International naar Naarden worden overgeplaatst.

Beide klinieken (MCS en Bergman) wijzen er op dat het vooralsnog in het voornemen ligt MCS binnen het Bergman- concern als eigen, herkenbare identiteit te laten voortbestaan. Bart Malenstein: “ MCS, zeg maar de Schoemacher klinieken, is een ijzersterk merk met een grote naamsbekendheid in de markt. Het is evident dat we ervan uitgaan dat merk te laten voortbestaan”. Aan de andere kant valt gezien de stormachtige ontwikkelingen binnen ons bedrijf niets uit te sluiten op langere termijn. Waar het om gaat is de meerwaarde.

Zolang een eigen identiteit van MCS ons meerwaarde oplevert zullen we die koesteren. Als dat niet langer het geval is kan zich een situatie voordoen waarin we de twee klinieken en merken in elkaar schuiven “ aldus Bart Malenstein.Informatie aanvraag
Contact opnemen

Maak een afspraak

Vul onderstaand formulier in op een afspraak in te plannen bij Bergman Clinics.

Niet alle velden zijn (juist) ingevuld:

Naam:
E-mailadres:
Telefoonnummer:
Locatie:

Bedankt voor uw verzoek om een afspraak te maken.
Wij nemen zo spoedig mogelijk telefonisch contact met u op.

Bergman Clinics

Van 15 december t/m 9 februari zijn nieuwe maatregelen van kracht om het coronavirus in Nederland terug te dringen. Dit betekent het volgende voor uw afspraak bij Bergman Clinics:

  • Heeft u een afspraak voor verzekerde zorg of cosmetische chirurgie, dan blijft uw afspraak gewoon staan. U hoeft geen contact met ons op te nemen. Bij eventuele wijzingen van uw afspraak nemen wij contact met u op.
  • In de kliniek mag u alleen geen begeleider meenemen.*
  • Wanneer u ouder bent dan 12 jaar dient u in de kliniek een mondkapje te dragen.
  • Heeft u een afspraak voor een onverzekerde huidbehandeling en/of een behandeling met injectables, dan wordt uw afspraak verplaatst. Wij bellen u voor een nieuwe afspraak. U hoeft niet zelf te bellen.
  • Heeft u binnen 48 uur vóór of ná uw coronavaccinatie een afspraak voor een ingreep/behandeling bij ons staan, neemt u dan zo spoedig mogelijk contact met ons op. Om eventuele bijwerkingen van de behandeling of vaccinatie te kunnen scheiden, verplaatsen we deze afspraak dan voor u.

*Uitzonderingen hierop vindt u op onze coronapagina.

Bekijk voor uw komst de actuele coronarichtlijnen.