Onze COVID-19 maatregelen Sluiten

Knie-patiënten Bergman Kliniek lopen de 10 km van Utrecht...

08 apr '09

Revaliderende knie-patiënten van de Bergman Kliniek, waaronder een aantal Nederlandse top-sporters, liepen de 10 km loop tijdens de Marathon van Utrecht. Het doel was te laten zien hoe snel je na een knie-operatie in de Bergman Kliniek en met de juiste begeleiding, weer een topprestatie kan neerzetten...

 

Op tweede paasdag organiseerde de Bergman Kliniek in samenwerking met Tamminga Fysiotherapie tijdens de Jaarbeurs Utrecht Marathon een 10 km loop voor revaliderende kniepatiënten. De deelnemers hebben allemaal het afgelopen jaar bij de Bergman Kliniek  een zware knie-operatie ondergaan. Ook liepen er een aantal topsporters mee die bij de Bergman Kliniek en/of Tamminga Fysiotherapie onder behandeling zijn of zijn geweest.

Het startschot werd gegeven door Annette Roozen, zij heeft afgelopen zomer bij de paralympische spelen twee zilveren medailles gewonnen. Ook liep Wilco van Rooijen mee met de 10 km loop. Dit was zijn eerste loop na een lange revalidatieperiode. Beroepsavonturier Wilco beklom vorig jaar de K2, maar verloor door bevriezing zijn tenen. Rob Cordemans, pitcher in het Nederlands honkbalteam en behandeld in de Bergman Kliniek, was ook op deze dag aanwezig.

Afgelopen oktober ontstond het idee bij twee revaliderende kniepatiënten om een 10 km loop te organiseren voor lotgenoten. Het idee is inmiddels uitgegroeid tot een bijzonder evenement waar zo'n 17 renners aan meededen.

Met dit evenement wil de Bergman Kliniek laten zien dat, door de nauwe samenwerking tussen orthopeed en fysiotherapeut, en het leveren van snelle efficiente topzorg, het mogelijk is om binnen een jaar na de operatie weer in wedstrijdverband de 10 km te kunnen lopen.

De Bergman Kliniek is in korte tijd uitgegroeid tot een van de top Orthopedische Centra in Nederland met zowel zeer tevreden patiënten in de professionele sportwereld als in de reguliere zorg.

De Bergman Kliniek is in 20 jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest vooraanstaande en toonaangevende klinieken op het gebied van medisch specialistische zorg. Met de specialismen Plastische Chirurgie, Orthopedie en Vaatchirurgie/Flebologie biedt de Bergman Kliniek een scala aan specialistische (verzekerde) behandelingen aan in de prachtige bosrijke omgeving van Bilthoven. Bergman Medical Care heeft met alle zorgverzekeraars in Nederland contractafspraken. Alle behandelingen die onder “verzekerde zorg” vallen worden rechtstreeks bij de zorgverzekeraar gedeclareerd.

Vestigingen
 
Alle behandelingen
 
Bergman Clinics

Op dit moment zijn maatregelen van kracht om het coronavirus in Nederland terug te dringen. Ook bij Bergman Clinics, Bey by Bergman Clinics en Memira hebben wij maatregelen getroffen. Hier leest u welke maatregelen dit zijn. 

 

 

Bergman Clinics

 

De vraag naar medische zorg bij Bergman Clinics stijgt de laatste maanden sterk en harder dan eerder voorzien. Daardoor kunnen telefonische wachttijden op sommige momenten langer zijn dan u van ons gewend bent.

Graag attenderen we u erop dat bellen vaak niet noodzakelijk is of niet de snelste manier om uw vraag beantwoord te krijgen. We helpen u graag ook op andere manieren. Bekijk de opties hier

We doen ons uiterste best om u zo snel mogelijk te woord te staan.