Assisteer mij
Assisteer mij

Trouw bezoekt MediSpa Amsterdam

10 jun '09

.......Bij Bergman Beauty Clinics gaan ze een stap verder met hun City Spa-formule. De hagelwitte, strak ingerichte zaak aan de Amsterdamse Willemsparkweg, ontworpen door het gelauwerde bureau Concrete, ook verantwoordelijk voor de Supperclub en het innovatieve hotelconcept CitizenM, heet niet voor niets MediSpa.

„Naast huidverbeterende behandelingen als peelings en ontspannende massages, bieden wij ook medische niet-operatieve behandelingen aan”, zegt marketingmanager Thijs Malenstein. „De MediSpa heeft een winkelformule waar huid- ,haar- en make-upproducten van Bergman worden verkocht”, vervolgt hij. „Daarnaast kun je bij wijze van spreken ook gewoon tijdens het shoppen binnenlopen voor een botoxbehandeling. Heel handig voor zakenmensen die weinig tijd hebben en daarom opzoek zijn naar effectieve huidverbetering.”

Bij Bergman kun je met behulp van injectables, zoals botox en restylane, je kraaienpootjes of lachrimpels glad laten spuiten. Ook kun je je lippen vergroten, je laten ontharen en zelfs door middel van injectie-lipolyse ongewenst vet laten oplossen.

Karin van Rijsewijk (31) ergerde zich aan een paar adertjes in haar gezicht, een hele lichte vorm van couperose. Bij de MediSpa halen ze die met het Elos-systeem weg. „Praktisch dat je tussen de bedrijven door een oneffenheid kunt verhelpen. Ik ben eens gewoon in mijn lunchpauze langs geweest.” Vandaag komt ze voor diezelfde behandeling langs bij de MediSpa. „Ik ben er 67 euro aan kwijt en ze zijn in een kwartier klaar en je ziet er niks meer van. Ik had het ook in het ziekenhuis kunnen doen, maar hier is de ambiance en de service prettiger. Daarbij letten ze er hier ook echt op dat het resultaat mooi wordt. Dat vind ik belangrijk.”

Ondertussen komt een vrouw nogal gehavend een van de discrete behandelkamers uit. „Zo’n megapeel kan nog wel eens bloeduitstortingen veroorzaken”, verklaart de huidtherapeute. „Niks ernstigs en het trekt zo weer bij.” De dame wordt in tien minuten gepoederd en van een subtiele make-up voorzien en loopt dan weer toonbaar de straat op.

De MediSpa is nauw verbonden aan de Bergman Kliniek voor cosmetische chirurgie in Bilthoven. Daar worden alle operatieve ingrepen, van lyposculpture en neuscorrecties tot facelifts tot een wenkbrauwcorrectie, uitgevoerd. Malenstein: „De MediSpa is ontstaan vanuit de behoefte aan verzorgende behandelingen voorafgaand aan en na afloop van cosmetische ingrepen in onze kliniek in Bilthoven. Daarvoor hoeven mensen uit de stad dus niet meer per se naar de kliniek te komen. Dat kan in de MediSpa. Ook kunnen klanten hier een consult krijgen met een van onze plastisch chirurgen uit Bilthoven voor bijvoorbeeld een borstvergroting.”

Zo’n ingreep gaat Nellien Mouthaan (58) net wat te ver. „Ik wacht op mijn microdermabrasie”, zegt ze bescheiden terwijl ze in de MediSpa door een tijdschrift bladert. Ze laat vandaag een dun laagje van haar opperhuid verwijderen door stralen zeer fijne aluminiumkristallen. De behandeling belooft onder meer verjonging van de huid. Dan verdwijnt ze samen met de huidtherapeute een van de witte kamers in. Een half uur later komt Mouthaan stralend naar beneden. „Ik had er in het begin nog wel moeite mee om zo de tijd te nemen voor mezelf. Dat heb ik wel moeten leren. Het is heel on-Nederlands om zoveel aandacht voor jezelf te hebben. Maar nu vind ik het heerlijk om mezelf zo’n behandeling cadeau te doen.”

MediSpa Amsterdam
Willemsparkweg 151
Tel 088 9000 500

Bijbehorende bestand

Trouw cityspa.pdf


Informatie aanvraag
Contact opnemen
Bergman Clinics

Op dit moment zijn maatregelen van kracht om het coronavirus in Nederland terug te dringen. Bekijk voor uw komst de actuele coronarichtlijnen. Dit betekent het volgende voor uw afspraak bij Bergman Clinics:

  • U bent welkom voor alle zorg die u van ons gewend bent. We treffen alle maatregelen om u veilig in de kliniek te ontvangen.
  • In de kliniek mag u geen begeleider meenemen.*
  • Wanneer u ouder bent dan 12 jaar dient u in de kliniek een mondkapje te dragen.

Let op!
Heeft u binnen 48 uur vóór of ná uw coronavaccinatie een afspraak voor een ingreep/behandeling bij ons staan, neemt u dan zo spoedig mogelijk contact met ons op. Om eventuele bijwerkingen van de behandeling of vaccinatie te kunnen scheiden, verplaatsen we deze afspraak dan voor u.

*Uitzonderingen hierop vindt u op onze coronapagina.