De Bergman Kliniek ondersteunt Stichting Interplast Holland

20 jan '10

Jaarlijks zendt Stichting Interplast Holland verschillende teams bestaande uit reconstructief plastisch chirurgen, operatieassistenten, anesthesiologen en anesthesiemedewerkers, uit naar ontwikkelingslanden. De artsen en medewerkers voeren kosteloos reconstructieve operaties uit en verlenen brandwondenzorg aan kinderen en (jong) volwassenen. Tevens worden lokale medici en verpleegkundigen opgeleid in reconstructieve chirurgie, brandwondenzorg, anesthesie en verpleegkundige technieken en verzorgt Interplast Holland opleidingen voor de behandeling van handicaps bij kinderen en volwassenen.

De chirurgen en het medisch personeel van de Bergman Kliniek zetten zich al jaren in voor Interplast Holland. Zo vliegt plastisch chirurg, dokter de Blécourt samen met een aantal collega chirurgen eens per jaar naar Afrika om medische hulp te bieden aan kinderen met lip- en/of gehemeltespleten en brandwonden. Een zeer dankbare missie. Niet alleen vanwege de medische hulp die kan worden gegeven aan diegenen die hier anders verstoten van blijven, maar tevens omdat patiënten na een operatie weer volledig kunnen functioneren in hun gemeenschap. Brandwonden patientjes zijn vaak gedoemd tot bedelen. Een kind met een lipspleet wordt verborgen gehouden en gaat niet naar school.

Een Interplast operatie verbetert daarmee niet alleen de functie van een mond, arm of been, maar geeft uitzicht op een beter leven.

Vanaf 2010 versterkt de Bergman Kliniek de al  bestaande band met Interplast. De Bergman Kliniek steunt de belangrijke taken van Stichting Interplast Holland door middel van donaties voor de kosten voor het uitzenden van de Bergman artsen en de door hen benodigde materialen. Ook denken wij actief mee met Interplast Holland om het bestaan van de patiënten in de ontwikkelingslanden verder te verbeteren. 

www.interplastholland.nl Informatie aanvraag
Contact opnemen

Maak een afspraak

Vul onderstaand formulier in op een afspraak in te plannen bij Bergman Clinics.

Niet alle velden zijn (juist) ingevuld:

Naam:
E-mailadres:
Telefoonnummer:
Locatie:

Bedankt voor uw verzoek om een afspraak te maken.
Wij nemen zo spoedig mogelijk telefonisch contact met u op.

Bergman Clinics

Van 15 december t/m 9 februari zijn nieuwe maatregelen van kracht om het coronavirus in Nederland terug te dringen. Dit betekent het volgende voor uw afspraak bij Bergman Clinics:

  • Heeft u een afspraak voor verzekerde zorg of cosmetische chirurgie, dan blijft uw afspraak gewoon staan. U hoeft geen contact met ons op te nemen. Bij eventuele wijzingen van uw afspraak nemen wij contact met u op.
  • In de kliniek mag u alleen geen begeleider meenemen.*
  • Wanneer u ouder bent dan 12 jaar dient u in de kliniek een mondkapje te dragen.
  • Heeft u een afspraak voor een onverzekerde huidbehandeling en/of een behandeling met injectables, dan wordt uw afspraak verplaatst. Wij bellen u voor een nieuwe afspraak. U hoeft niet zelf te bellen.
  • Heeft u binnen 48 uur vóór of ná uw coronavaccinatie een afspraak voor een ingreep/behandeling bij ons staan, neemt u dan zo spoedig mogelijk contact met ons op. Om eventuele bijwerkingen van de behandeling of vaccinatie te kunnen scheiden, verplaatsen we deze afspraak dan voor u.

*Uitzonderingen hierop vindt u op onze coronapagina.

Bekijk voor uw komst de actuele coronarichtlijnen.