De Bergman Kliniek ondersteunt Stichting Interplast Holland

20 jan. 2010

Ieder jaar verzorgt Stichting Interplast Holland verschillende missies uit naar ontwikkelingslanden. De artsen en medewerkers voeren kosteloos reconstructieve operaties uit en verlenen brandwondenzorg aan kinderen en (jong) volwassenen.

Jaarlijks zendt Stichting Interplast Holland verschillende teams bestaande uit reconstructief plastisch chirurgen, operatieassistenten, anesthesiologen en anesthesiemedewerkers, uit naar ontwikkelingslanden. De artsen en medewerkers voeren kosteloos reconstructieve operaties uit en verlenen brandwondenzorg aan kinderen en (jong) volwassenen. Tevens worden lokale medici en verpleegkundigen opgeleid in reconstructieve chirurgie, brandwondenzorg, anesthesie en verpleegkundige technieken en verzorgt Interplast Holland opleidingen voor de behandeling van handicaps bij kinderen en volwassenen.

De chirurgen en het medisch personeel van de Bergman Kliniek zetten zich al jaren in voor Interplast Holland. Zo vliegt plastisch chirurg, dokter de Blécourt samen met een aantal collega chirurgen eens per jaar naar Afrika om medische hulp te bieden aan kinderen met lip- en/of gehemeltespleten en brandwonden. Een zeer dankbare missie. Niet alleen vanwege de medische hulp die kan worden gegeven aan diegenen die hier anders verstoten van blijven, maar tevens omdat patiënten na een operatie weer volledig kunnen functioneren in hun gemeenschap. Brandwonden patientjes zijn vaak gedoemd tot bedelen. Een kind met een lipspleet wordt verborgen gehouden en gaat niet naar school.

Een Interplast operatie verbetert daarmee niet alleen de functie van een mond, arm of been, maar geeft uitzicht op een beter leven.

Vanaf 2010 versterkt de Bergman Kliniek de al  bestaande band met Interplast. De Bergman Kliniek steunt de belangrijke taken van Stichting Interplast Holland door middel van donaties voor de kosten voor het uitzenden van de Bergman artsen en de door hen benodigde materialen. Ook denken wij actief mee met Interplast Holland om het bestaan van de patiënten in de ontwikkelingslanden verder te verbeteren. 

www.interplastholland.nl 

Vestigingen
 
Alle behandelingen
 
Bergman Clinics

Beste cliënten, i.v.m. de aangescherpte Corona-maatregelen worden van maandag 20 december t/m vrijdag 14 januari geen nieuwe afspraken voor injectable-behandelingen & huidtherapie ingepland.
Wanneer u al een afspraak hiervoor heeft in deze periode wordt u gebeld om deze in overleg te verplaatsen. De afspraken voor alle andere behandelingen gaan door. 

 

Bergman Clinics

Let op: op dit moment hebben we te maken met een telefonische storing en zijn we niet goed bereikbaar. We werken hard aan een oplossing!