Halina Reijn in de MediSpa

26 feb. 2010

Cellulitis vind ik een heel interessant onderwerp omdat het niet een kwestie is van dik of dun. Ook dunne vrouwen hebben dit en dat maakt dat alle vrouwen die ik ken hiermee zitten.

Voordat ze bekendheid verwierf in films als Zus & Zo, de Passievrucht, Zwartboek, Polleke en natuurlijk Valkyrie studeerde actrice Halina Reijn aan de toneelschool Maastricht. Maar ze schittert niet alleen op het witte doek: zo schreef ze de roman ‘Prinsesje Nooitgenoeg’, heeft ze een wekelijkse column in de Viva en sinds 2003 speelt ze bij toneelgroep Amsterdam. Halina bezoekt de Bergman Kliniek voor een cellulitis behandeling.

Het ontstaan van putjes
Of je nu slank, dik, jong of oud bent, vrijwel geen enkele vrouw ontkomt op den duur aan de vorming van cellulitis. Met het ouder worden neemt het probleem alleen maar toe. Cellulitis is een abnormale bindweefselophoping van huid en onderhuid. Bij dit typisch vrouwelijke verschijnsel, dat ontstaat onder invloed van hormonen, hoopt zich vet op in de adipocyten (vetcellen in de onderhuid) en vormen zich daaromheen vochtblaasjes. Naarmate de adipocyten groter worden, vervormen ook de omhulsels. Deze 'trekken' aan de aanhechtingspunten van de huid, waardoor putjes ontstaan (de zogenaamde sinaasappelhuid).

Alle vrouwen hebben cellulitis
Halina: "Cellulitis vind ik een heel interessant onderwerp omdat het niet een kwestie is van dik of dun. Ook dunne vrouwen hebben dit en dat maakt dat alle vrouwen die ik ken hiermee zitten."

Vicieuze cirkel
Een bijkomend probleem bij cellulitis is dat de plaatselijke doorbloeding vermindert. Hierdoor verslechtert de stofwisseling en worden afvalstoffen niet goed afgevoerd. De bindweefselstrengen tussen de vetcellen verkorten en trekken de huid nog meer naar binnen. Zo ontstaat een vicieuze cirkel. Een sinaasappelhuid maakt een verwaarloosde, inactieve indruk. Je kunt de vorming van cellulitis tegengaan door een actieve levensstijl en een gezond voedingspatroon. Maar als je eenmaal cellulitis hebt, kunnen sport, fitness of een vermageringskuur, hoe drastisch ook, cellulitis niet doen verdwijnen.

De beste en bewezen manier om met cellulitis af te rekenen is een Endermologie/Velasmooth behandeling.

Wat is endermologie en voor wie is dit geschikt?
Dit is een techniek toegepast op de huid en de subcutane weefsels zoals; bindweefsel, vetweefsel, het lymfesysteem en bloedsomloop. Waar endermologie het meest voor wordt gebruikt is contourverbetering, verslapping en cellulite. De bloedcirculatie in de huid wordt verbeterd, verklevingen worden losser en de vetverdeling wordt egaler. Tevens hebben klanten minder last van vermoeide benen.

Mooie rollen of een voorbeeldfunctie
Halina: "Hoe ver zou ik gaan met plastische chirurgie en inspuiten? Ik ben wel een beetje in strijd met mezelf hiermee. Ik ben actrice dus er zal echt een dag komen dat ik dat wil doen. Omdat je zoveel geconfronteerd wordt met je uiterlijk en omdat het bepalend is voor de rollen die je aangeboden krijgt. Maar aan de andere kant ben ik me ook erg bewust van een soort voorbeeldfunctie die ik misschien kan hebben. Dan vind ik het ook erg belangrijk om uit te dragen dat je gewoon oud mag zijn. Ik vind dat, als je het subtiel en mooi laat doen, er niets mis mee is."

Vestigingen
 
Alle behandelingen
 
Bergman Clinics

Beste cliënten, i.v.m. de aangescherpte Corona-maatregelen worden van maandag 20 december t/m vrijdag 14 januari geen nieuwe afspraken voor injectable-behandelingen & huidtherapie ingepland.
Wanneer u al een afspraak hiervoor heeft in deze periode wordt u gebeld om deze in overleg te verplaatsen. De afspraken voor alle andere behandelingen gaan door. 

 

Bergman Clinics

Let op: op dit moment hebben we te maken met een telefonische storing en zijn we niet goed bereikbaar. We werken hard aan een oplossing!