Onze COVID-19 maatregelen Sluiten

Revaliderende Bergman patiënten zetten hun beste beentje voort

09 mrt '10

Bij een goede samenwerking tussen orthopeed en fysiotherapeut kan een startschot sneller klinken dan verwacht. Bergman Clinics en Sport Medisch Centrum Medicort bewijzen dat het mogelijk is om binnen een jaar na een knieoperatie weer in wedstrijdverband kunnen lopen. Tijdens de Jaarbeurs Utrecht Marathon op  5 april verschijnen revaliderende kniepatiënten die het afgelopen jaar bij Bergman Clinics een knieoperatie hebben ondergaan, aan de start van de 10 kilometer loop.

Ook plastisch chirurg en ervaren loper, Robert Schoemacher en orthopedisch chirurg Henk van der Hoeven, beiden werkzaam binnen Bergman Clinics, maken deel uit van het zeventien man tellende Bergman/Medicort team. Naast zijn werkzaamheden als chirurg verbindt Van der Hoeven zich als medisch begeleider aan vele topsportverenigingen en maakte hij deel uit van het Olympisch Medisch Team tijdens de Olympische Spelen in Beijing. Wilco van Rooijen, de bergbeklimmer en triatleet die tijdens de beklimming van de K2 door bevriezing zijn tenen verloor en in december zijn laatste operatie onderging maakt voor de tweede keer deel uit van het team. Hij verscheen ook in 2009 na een al doorlopen revalidatietraject aan de start. Medicort versterkt het team met een aantal fysiotherapeuten.

In 2008 ontstond het idee bij twee revaliderende kniepatiënten, om een 10 km loop te organiseren voor lotgenoten. Dit idee is inmiddels uitgegroeid tot een bijzonder evenement.

Vestigingen
 
Alle behandelingen
 
Bergman Clinics

Op dit moment zijn maatregelen van kracht om het coronavirus in Nederland terug te dringen. Ook bij Bergman Clinics, Bey by Bergman Clinics en Memira hebben wij maatregelen getroffen. Hier leest u welke maatregelen dit zijn. 

 

 

Bergman Clinics

Ons Contact & Service Center is vandaag, 2 september 2021, éénmalig gesloten om 16:00 uur. Op vrijdag 3 september vanaf 08:00 uur zit het team weer voor u klaar.

Uiteraard blijven wij bereikbaar indien u bijvoorbeeld complicaties heeft na een recente behandeling bij Bergman Clinics.