Mini ROBOT : DOORBRAAK OP GEBIED VAN WERVELKOLOM-CHIRURGIE

27 jan

Bergman Clinics neemt als eerste medische instelling in de Benelux een miniatuurrobot (Spine Assist) in gebruik. Deze robot assisteert de chirurg bij operaties aan de wervelkolom. De neurochirurg kan hierdoor operaties gedetailleerder uitvoeren en het risico op complicaties neemt sterk af. De nieuwe vestiging in Naarden (Kliniek voor Houding en Beweging), richt zich helemaal op het bewegingsapparaat.

De robot is ontwikkeld door Mazor Surgical Technologies Ltd. uit Israël en is een geavanceerd instrument voor wervelkolomchirurgen om operaties aan de wervelkolom uit te voeren zonder zenuwen of andere vitale structuren te beschadigen. De zeer nauwkeurige robot is kleiner dan een colablikje en wordt vastgemaakt aan het lichaam van de patiënt. De robot helpt de chirurg de exacte richting te bepalen voor het aanbrengen van schroeven en implantaten in de wervelkolom.

Deze nieuwe methode verkort de operatieduur, verhoogt de nauwkeurigheid en beperkt het risico op medische complicaties, die kunnen optreden bij het verkeerd plaatsen van implantaten en bij gebruik van andere operatie-instrumenten tijdens het vastzetten van wervels. Daarnaast stelt het de chirurg in staat om deze wervelkolomoperaties op een gerichte minimaal-invasieve manier uit te voeren. De patiënt ervaart hierdoor minder pijn en herstelt sneller. De robot vervangt de chirurg niet maar geeft exact de richting aan van het chirurgische instrument zoals van te voren gepland. Na een zelftest door de robot, kan de chirurg het chirurgische instrument door de robotarm opvoeren en zodoende onnodige weefselschade tot een minimum beperken.

Inmiddels hebben operaties met dit systeem zeer indrukwekkende resultaten opgeleverd. De operaties werden uitgevoerd door neurochirurg Dr. M. Schröder.Informatie aanvraag
Contact opnemen

Maak een afspraak

Vul onderstaand formulier in op een afspraak in te plannen bij Bergman Clinics.

Niet alle velden zijn (juist) ingevuld:

Naam:
E-mailadres:
Telefoonnummer:
Locatie:

Bedankt voor uw verzoek om een afspraak te maken.
Wij nemen zo spoedig mogelijk telefonisch contact met u op.

Bergman Clinics

Vanaf 1 december zijn nieuwe maatregelen van kracht om het coronavirus in Nederland terug te dringen. Uw afspraak bij Bergman Clinics blijft gewoon staan. U mag alleen geen begeleider meenemen de kliniek in*. Wanneer u ouder bent dan 12 jaar, dient u een mondkapje te dragen in de kliniek.

Bekijk voor uw komst de actuele coronarichtlijnen.

Heeft u nog geen afspraak staan, maar wilt u meer informatie over onze wachttijden?  Ook in coronatijd doen wij alles om u zo veilig mogelijk in de kliniek te ontvangen en onze wachttijden kort te houden. We heten u van harte welkom.

*Uitzonderingen hierop vindt u op onze corona pagina.

 - Banners - untitled-design-3.png