Onze COVID-19 maatregelen Sluiten

Mini ROBOT : DOORBRAAK OP GEBIED VAN WERVELKOLOM-CHIRURGIE

27 jan '11

Bergman Clinics neemt als eerste medische instelling in de Benelux een miniatuurrobot (Spine Assist) in gebruik. Deze robot assisteert de chirurg bij operaties aan de wervelkolom. De neurochirurg kan hierdoor operaties gedetailleerder uitvoeren en het risico op complicaties neemt sterk af.

Bergman Clinics neemt als eerste medische instelling in de Benelux een miniatuurrobot (Spine Assist) in gebruik. Deze robot assisteert de chirurg bij operaties aan de wervelkolom. De neurochirurg kan hierdoor operaties gedetailleerder uitvoeren en het risico op complicaties neemt sterk af. De nieuwe vestiging in Naarden (Kliniek voor Houding en Beweging), richt zich helemaal op het bewegingsapparaat.

De robot is ontwikkeld door Mazor Surgical Technologies Ltd. uit Israël en is een geavanceerd instrument voor wervelkolomchirurgen om operaties aan de wervelkolom uit te voeren zonder zenuwen of andere vitale structuren te beschadigen. De zeer nauwkeurige robot is kleiner dan een colablikje en wordt vastgemaakt aan het lichaam van de patiënt. De robot helpt de chirurg de exacte richting te bepalen voor het aanbrengen van schroeven en implantaten in de wervelkolom.

Deze nieuwe methode verkort de operatieduur, verhoogt de nauwkeurigheid en beperkt het risico op medische complicaties, die kunnen optreden bij het verkeerd plaatsen van implantaten en bij gebruik van andere operatie-instrumenten tijdens het vastzetten van wervels. Daarnaast stelt het de chirurg in staat om deze wervelkolomoperaties op een gerichte minimaal-invasieve manier uit te voeren. De patiënt ervaart hierdoor minder pijn en herstelt sneller. De robot vervangt de chirurg niet maar geeft exact de richting aan van het chirurgische instrument zoals van te voren gepland. Na een zelftest door de robot, kan de chirurg het chirurgische instrument door de robotarm opvoeren en zodoende onnodige weefselschade tot een minimum beperken.

Inmiddels hebben operaties met dit systeem zeer indrukwekkende resultaten opgeleverd. De operaties werden uitgevoerd door neurochirurg Dr. M. Schröder.

Vestigingen
 
Alle behandelingen
 
Bergman Clinics

Op dit moment zijn maatregelen van kracht om het coronavirus in Nederland terug te dringen. Ook bij Bergman Clinics, Bey by Bergman Clinics en Memira hebben wij maatregelen getroffen. Hier leest u welke maatregelen dit zijn. 

 

 

Bergman Clinics

Momenteel ondervinden wij een technische storing waardoor het contact & service center onbereikbaar is. Excuses voor het ongemak.