Assisteer mij
Assisteer mij

Interplast, een goede zaak!

02 feb '11

Stichting Interplast en Bergman Clinics

Bergman Clinics ondersteunt Stichting Interplast Holland....

In 1969 werd aan de Amerikaanse Stanford Universiteit de basis gelegd voor een wereldwijd plastisch chirurgisch netwerk: Interplast U.S.A.. Met Interplast U.S.A. als voorbeeld werden verschillende Europese zusterorganisaties opgericht. Sinds 1990 is Stichting Interplast Holland actief.

Jaarlijks zendt Stichting Interplast Holland verschillende teams bestaande uit reconstructief plastisch chirurgen, operatieassistenten, anesthesiologen en anesthesiemedewerkers, uit naar ontwikkelingslanden. De artsen en medewerkers voeren kosteloos reconstructieve operaties uit en verlenen brandwondenzorg aan kinderen en (jong) volwassenen. Tevens worden lokale medici en verpleegkundigen opgeleid in reconstructieve chirurgie, brandwondenzorg, anesthesie en verpleegkundige technieken en verzorgt Interplast Holland opleidingen voor de behandeling van handicaps bij kinderen en volwassenen.

Onze chirurgen zetten zich al jaren in voor Interplast Holland. Zo vliegt plastisch chirurg, dokter de Blécourt eens per jaar naar Afrika om medische hulp te bieden aan kinderen met een lip en/of gehemeltespleet en brandwonden. Een zeer dankbare missie. Niet alleen vanwege de medische hulp die kan worden gegeven aan diegenen die hier anders verstoten van blijven, maar tevens omdat patiënten na een operatie weer volledig kunnen functioneren in hun gemeenschap. Brandwonden patientjes zijn vaak gedoemd tot bedelen. Een kind met een lip en/of gehemeltespleet wordt verborgen gehouden en gaat niet naar school.

Een Interplast operatie verbetert daarmee niet alleen de functie van een mond, arm of been, maar geeft uitzicht op een beter leven.

Schisisvoorna1jrUganda.jpg

Vanaf 2010 versterkt Bergman Clinics de al reeds bestaande band met Interplast. De Bergman Kliniek steunt de belangrijke taken van Stichting Interplast Holland door middel van donaties voor de kosten voor het uitzenden van de Bergman artsen en de door hen benodigde materialen. Ook denken wij actief mee met Interplast Holland om het bestaan van de patiënten in de ontwikkelingslanden verder te verbeteren.

Op deze webpagina kunt u onze artsen volgen tijdens werkzaamheden voor Interplast Holland via verslagen en filmpjes.

Voor meer informatie over Interplast Holland verwijzen wij u graag naar www.interplastholland.nl of Gewoon Mooier

 Informatie aanvraag
Contact opnemen
Bergman Clinics

Op dit moment zijn maatregelen van kracht om het coronavirus in Nederland terug te dringen. Bekijk voor uw komst de actuele coronarichtlijnen. Dit betekent het volgende voor uw afspraak bij Bergman Clinics:

  • U bent welkom voor alle zorg die u van ons gewend bent. We treffen alle maatregelen om u veilig in de kliniek te ontvangen.
  • In de kliniek mag u geen begeleider meenemen.*
  • Wanneer u ouder bent dan 12 jaar dient u in de kliniek een mondkapje te dragen.

Let op!
Heeft u binnen 48 uur vóór of ná uw coronavaccinatie een afspraak voor een ingreep/behandeling bij ons staan, neemt u dan zo spoedig mogelijk contact met ons op. Om eventuele bijwerkingen van de behandeling of vaccinatie te kunnen scheiden, verplaatsen we deze afspraak dan voor u.

*Uitzonderingen hierop vindt u op onze coronapagina.