Maak kennis met Dr .I.V. van Dalen, orthopedisch chirurg

04 apr '11

Dokter van Dalen studeerde geneeskunde aan de Universiteit van Amsterdam. Tijdens haar studie, die zij cum laude afsloot,  deed dokter van Dalen wetenschappelijk onderzoek naar de gebruiksmogelijkheden van biodegradeerbare materialen voor de interne fixatie van fracturen.

Dokter van Dalen rondde de specialisatie Heelkunde aan het Medisch Spectrum Twente in Enschede met succes af. De specialisatie Orthopedie volgde zij aan het Academisch Ziekenhuis Groningen en het Martini Ziekenhuis  in Groningen. Na haar registratie als Orthopedisch Chirurg volgde zij een fellowship Voet en Enkel chirurgie aan de Universitaire Ziekenhuizen Leuven te België.

Na haar fellowship is dokter van Dalen anderhalf jaar staflid geweest bij de vakgroep Orthopedie van het Academisch Ziekenhuis Groningen, met speciaal aandachtsgebied Voet en Enkel chirurgie. Vervolgens werkte zij 12 jaar als Orthopedisch Chirurg in het Flevoziekenhuis te Almere. Per april 2011 is zij als Orthopedisch Chirurg gespecialiseerd in de Voet en Enkel chirurgie in de Kliniek voor Houding en Beweging werkzaam.

Naast haar reguliere werkzaamheden, zette dokter van Dalen zich in voor de verbetering van de orthopedische gezondheidszorg in ontwikkelingslanden en reisde voor het World Orthopaedic Concern naar Malawi en voor Orthopaedics Overseas naar Bhutan.

Dokter van Dalen geeft regelmatig voordrachten en organiseerde meerdere cursussen, bijeenkomsten en congressen. Van haar hand zijn vele wetenschappelijke publicaties verschenen onder andere:

van Dalen IV, Groothoff JW, Groenewegen P, van Horn JR. Second opinions in de orthopedie. Nederlands Tijdschrift voor Orthopaedie 1998; 5e jaargang, nr.3: 35-39.

van Dalen IV, Groothoff JW, RE Stewart, Spreeuwenberg P, Groenewegen P, van Horn JR. Motives for seeking a second opinion in orthopaedic surgery J Health Serv Res Policy Vol 6 No 4 Oct 2001.

van Dalen IV, Operatieve mogelijkheden bij stansafwijkingen in de voorvoet (1) Podologica 2, 2003

Reilingh ML; van Sterkenburg MN; de Leeuw PAJ; van Dalen IV;van Dijk CN Ankle Arthroscopy: Indications, technique and complications. South African Orthopaedic Journal 2009;8 (2): 51-58.

 Informatie aanvraag
Contact opnemen

Maak een afspraak

Vul onderstaand formulier in op een afspraak in te plannen bij Bergman Clinics.

Niet alle velden zijn (juist) ingevuld:

Naam:
E-mailadres:
Telefoonnummer:
Locatie:

Bedankt voor uw verzoek om een afspraak te maken.
Wij nemen zo spoedig mogelijk telefonisch contact met u op.

Bergman Clinics

Van 15 december t/m 9 februari zijn nieuwe maatregelen van kracht om het coronavirus in Nederland terug te dringen. Dit betekent het volgende voor uw afspraak bij Bergman Clinics:

  • Heeft u een afspraak voor verzekerde zorg of cosmetische chirurgie, dan blijft uw afspraak gewoon staan. U hoeft geen contact met ons op te nemen. Bij eventuele wijzingen van uw afspraak nemen wij contact met u op.
  • In de kliniek mag u alleen geen begeleider meenemen.*
  • Wanneer u ouder bent dan 12 jaar dient u in de kliniek een mondkapje te dragen.
  • Heeft u een afspraak voor een onverzekerde huidbehandeling en/of een behandeling met injectables, dan wordt uw afspraak verplaatst. Wij bellen u voor een nieuwe afspraak. U hoeft niet zelf te bellen.
  • Heeft u binnen 48 uur vóór of ná uw coronavaccinatie een afspraak voor een ingreep/behandeling bij ons staan, neemt u dan zo spoedig mogelijk contact met ons op. Om eventuele bijwerkingen van de behandeling of vaccinatie te kunnen scheiden, verplaatsen we deze afspraak dan voor u.

*Uitzonderingen hierop vindt u op onze coronapagina.

Bekijk voor uw komst de actuele coronarichtlijnen.