Maak kennis met Dr .I.V. van Dalen, orthopedisch chirurg

4 apr. 2011

Dokter van Dalen studeerde  geneeskunde aan de Universiteit van Amsterdam. Tijdens haar studie die zij cum laude afsloot, deed zij wetenschappelijk onderzoek naar de gebruiksmogelijkheden van biodegradeerbare materialen voor de interne fixatie van fracturen.

Dokter van Dalen studeerde geneeskunde aan de Universiteit van Amsterdam. Tijdens haar studie, die zij cum laude afsloot,  deed dokter van Dalen wetenschappelijk onderzoek naar de gebruiksmogelijkheden van biodegradeerbare materialen voor de interne fixatie van fracturen.

Dokter van Dalen rondde de specialisatie Heelkunde aan het Medisch Spectrum Twente in Enschede met succes af. De specialisatie Orthopedie volgde zij aan het Academisch Ziekenhuis Groningen en het Martini Ziekenhuis  in Groningen. Na haar registratie als Orthopedisch Chirurg volgde zij een fellowship Voet en Enkel chirurgie aan de Universitaire Ziekenhuizen Leuven te België.

Na haar fellowship is dokter van Dalen anderhalf jaar staflid geweest bij de vakgroep Orthopedie van het Academisch Ziekenhuis Groningen, met speciaal aandachtsgebied Voet en Enkel chirurgie. Vervolgens werkte zij 12 jaar als Orthopedisch Chirurg in het Flevoziekenhuis te Almere. Per april 2011 is zij als Orthopedisch Chirurg gespecialiseerd in de Voet en Enkel chirurgie in de Kliniek voor Houding en Beweging werkzaam.

Naast haar reguliere werkzaamheden, zette dokter van Dalen zich in voor de verbetering van de orthopedische gezondheidszorg in ontwikkelingslanden en reisde voor het World Orthopaedic Concern naar Malawi en voor Orthopaedics Overseas naar Bhutan.

Dokter van Dalen geeft regelmatig voordrachten en organiseerde meerdere cursussen, bijeenkomsten en congressen. Van haar hand zijn vele wetenschappelijke publicaties verschenen onder andere:

van Dalen IV, Groothoff JW, Groenewegen P, van Horn JR. Second opinions in de orthopedie. Nederlands Tijdschrift voor Orthopaedie 1998; 5e jaargang, nr.3: 35-39.

van Dalen IV, Groothoff JW, RE Stewart, Spreeuwenberg P, Groenewegen P, van Horn JR. Motives for seeking a second opinion in orthopaedic surgery J Health Serv Res Policy Vol 6 No 4 Oct 2001.

van Dalen IV, Operatieve mogelijkheden bij stansafwijkingen in de voorvoet (1) Podologica 2, 2003

Reilingh ML; van Sterkenburg MN; de Leeuw PAJ; van Dalen IV;van Dijk CN Ankle Arthroscopy: Indications, technique and complications. South African Orthopaedic Journal 2009;8 (2): 51-58.

 

Vestigingen
 
Alle behandelingen
 
Bergman Clinics

Beste cliënten, i.v.m. de aangescherpte Corona-maatregelen worden van maandag 20 december t/m vrijdag 14 januari geen nieuwe afspraken voor injectable-behandelingen & huidtherapie ingepland.
Wanneer u al een afspraak hiervoor heeft in deze periode wordt u gebeld om deze in overleg te verplaatsen. De afspraken voor alle andere behandelingen gaan door. 

 

Bergman Clinics

Let op: op dit moment hebben we te maken met een telefonische storing en zijn we niet goed bereikbaar. We werken hard aan een oplossing!