Assisteer mij
Assisteer mij

Kransslagaderaandoeningen zijn te voorkomen. Bergman Clinics adviseert.

20 jul '11

Hart- en vaatziekten zijn de belangrijkste oorzaak van vroegtijdig overlijden. Bij kransslagaderlijden is er sprake van een vernauwing in de bloedvaten van het hart. Mogelijke verschijnselen bij kransslagaderaandoeningen zijn pijn op de borst, pijnuitstraling naar de rug en beide armen, snel intredende vermoeidheid en ademnood. Het specialistisch medisch team van Bergman Clinics staat klaar om al uw vragen te beantwoorden.

Het onderliggend lijden bij hart- en vaatziekten bestaat in veel gevallen uit aderverkalking. Dit ontstaat vaak geleidelijk en leidt meestal pas na vele jaren tot klachten.

Ongezonde levensstijl
Het ontstaan van aderverkalking heeft met vele factoren te maken. In grote lijnen bestaan deze uit een ongezonde leefstijl zoals roken, ongezonde voeding, te weinig lichaamsbeweging en verhoogd cholesterol. Ook een hoge bloeddruk, suikerziekte en erfelijke aanleg zijn bepalend.

Risicofactoren
Alle factoren die met het ontstaan en de voortgang van hart- en vaatziekten te maken hebben, worden cardiovasculaire risicofactoren genoemd.Het is inmiddels onomstotelijk bewezen dat preventieve behandeling van deze risicofactoren leidt tot een vertraging van het ziekteproces, uitstel van het ontstaan van klachten en verlaging van de kans op overlijden.

Bij Bergman Clinics in Bilthoven staat het specialistisch medisch team voor u klaar om al uw vragen over hart- en vaatziekten te beantwoorden. Het onderzoek en de advisering worden met de grootst mogelijke zorgvuldigheid uitgevoerd.

Meer weten? Klik hier

Voor meer informatie of het maken van een afspraak kunt u tijdens werkdagen contact opnemen via het telefoonnummer: 088 9000 500.Informatie aanvraag
Contact opnemen
Bergman Clinics

Op dit moment zijn maatregelen van kracht om het coronavirus in Nederland terug te dringen. Bekijk voor uw komst de actuele coronarichtlijnen. Dit betekent het volgende voor uw afspraak bij Bergman Clinics:

  • U bent welkom voor alle zorg die u van ons gewend bent. We treffen alle maatregelen om u veilig in de kliniek te ontvangen.
  • In de kliniek mag u geen begeleider meenemen.*
  • Wanneer u ouder bent dan 12 jaar dient u in de kliniek een mondkapje te dragen.

Let op!
Heeft u binnen 48 uur vóór of ná uw coronavaccinatie een afspraak voor een ingreep/behandeling bij ons staan, neemt u dan zo spoedig mogelijk contact met ons op. Om eventuele bijwerkingen van de behandeling of vaccinatie te kunnen scheiden, verplaatsen we deze afspraak dan voor u.

*Uitzonderingen hierop vindt u op onze coronapagina.