Kransslagaderaandoeningen zijn te voorkomen. Bergman Clinics adviseert.

20 jul '11

Hart- en vaatziekten zijn de belangrijkste oorzaak van vroegtijdig overlijden. Bij kransslagaderlijden is er sprake van een vernauwing in de bloedvaten van het hart. Mogelijke verschijnselen bij kransslagaderaandoeningen zijn pijn op de borst, pijnuitstraling naar de rug en beide armen, snel intredende vermoeidheid en ademnood. Het specialistisch medisch team van Bergman Clinics staat klaar om al uw vragen te beantwoorden.

Het onderliggend lijden bij hart- en vaatziekten bestaat in veel gevallen uit aderverkalking. Dit ontstaat vaak geleidelijk en leidt meestal pas na vele jaren tot klachten.

Ongezonde levensstijl
Het ontstaan van aderverkalking heeft met vele factoren te maken. In grote lijnen bestaan deze uit een ongezonde leefstijl zoals roken, ongezonde voeding, te weinig lichaamsbeweging en verhoogd cholesterol. Ook een hoge bloeddruk, suikerziekte en erfelijke aanleg zijn bepalend.

Risicofactoren
Alle factoren die met het ontstaan en de voortgang van hart- en vaatziekten te maken hebben, worden cardiovasculaire risicofactoren genoemd.Het is inmiddels onomstotelijk bewezen dat preventieve behandeling van deze risicofactoren leidt tot een vertraging van het ziekteproces, uitstel van het ontstaan van klachten en verlaging van de kans op overlijden.

Bij Bergman Clinics in Bilthoven staat het specialistisch medisch team voor u klaar om al uw vragen over hart- en vaatziekten te beantwoorden. Het onderzoek en de advisering worden met de grootst mogelijke zorgvuldigheid uitgevoerd.

Meer weten? Klik hier

Voor meer informatie of het maken van een afspraak kunt u tijdens werkdagen contact opnemen via het telefoonnummer: 088 9000 500.Informatie aanvraag
Contact opnemen

Maak een afspraak

Vul onderstaand formulier in op een afspraak in te plannen bij Bergman Clinics.

Niet alle velden zijn (juist) ingevuld:

Naam:
E-mailadres:
Telefoonnummer:
Locatie:

Bedankt voor uw verzoek om een afspraak te maken.
Wij nemen zo spoedig mogelijk telefonisch contact met u op.

Bergman Clinics

Van 15 december t/m 9 februari zijn nieuwe maatregelen van kracht om het coronavirus in Nederland terug te dringen. Dit betekent het volgende voor uw afspraak bij Bergman Clinics:

  • Heeft u een afspraak voor verzekerde zorg of cosmetische chirurgie, dan blijft uw afspraak gewoon staan. U hoeft geen contact met ons op te nemen. Bij eventuele wijzingen van uw afspraak nemen wij contact met u op.
  • In de kliniek mag u alleen geen begeleider meenemen.*
  • Wanneer u ouder bent dan 12 jaar dient u in de kliniek een mondkapje te dragen.
  • Heeft u een afspraak voor een onverzekerde huidbehandeling en/of een behandeling met injectables, dan wordt uw afspraak verplaatst. Wij bellen u voor een nieuwe afspraak. U hoeft niet zelf te bellen.
  • Heeft u binnen 48 uur vóór of ná uw coronavaccinatie een afspraak voor een ingreep/behandeling bij ons staan, neemt u dan zo spoedig mogelijk contact met ons op. Om eventuele bijwerkingen van de behandeling of vaccinatie te kunnen scheiden, verplaatsen we deze afspraak dan voor u.

*Uitzonderingen hierop vindt u op onze coronapagina.

Bekijk voor uw komst de actuele coronarichtlijnen.