Assisteer mij
Assisteer mij

Spataderbehandeling waarschijnlijk grotendeels uit het basispakket!

11 nov '11

Spataderen komen bij vrouwen maar ook bij mannen veel voor. Spataderen worden vaak als storend of lelijk ervaren en geven regelmatig pijnlijke klachten. Helaas zal naar alle waarschijnlijkheid een groot deel van de spataderbehandelingen per 1 januari 2012 uit het basispakket gehaald worden.

Wanneer u uw spataderen wil laten behandelen stelt de specialist de ernst van de spatader aan de hand van een schema vast. Dit schema verdeelt spataderen in zes verschillende categorieën: respectievelijk C1 t/m C6. De eerste categorie, C1, betreft de lichtste spatadervorm die zich kenmerkt door kleine berkentakjes op de benen en gaat niet gepaard met klachten. De behandeling van C1 spataderen is een cosmetische behandeling die niet door uw zorgverzekeraar wordt vergoed. De overige categorieën C2 t/m C6, vallen tot op heden nog gewoon onder het basispakket zorgverzekering. Helaas gaat hier waarschijnlijk verandering in komen.

Het College Voor Zorgverzekeringen (CVZ) heeft een advies uitgebracht aan de minister van volksgezondheid en zorgverzekeraars, waarin aangeraden wordt de C2 spataderen uit het basispakket te halen. Naar alle waarschijnlijkheid wordt dit advies overgenomen en zal deze categorie spataderen per 1 januari 2012 uit het basispakket gehaald worden. Mogelijk zullen C2 spataderen in het aanvullende pakket aangeboden gaan worden. Gelukkig blijven de diagnostiek en het eerste consult wel in het basispakket.

Indien u een procedure overweegt en uw spataderen in de C2 categorie vallen, dit betreffen middel grote tot grote spataderen zonder oedeemvorming, dan kunt u overwegen om uw behandeling voor 1 januari 2012 uit te laten voeren.

U kunt bij Bergman Clinics nog terecht voor een behandeling in 2011, maak snel een afspraak en bel 088 9000 500 of mail naar info@bergmanclinics.nl 

Bijbehorende bestand

evlt-vrouw-voor-na.jpg


Informatie aanvraag
Contact opnemen
Bergman Clinics

Op dit moment zijn maatregelen van kracht om het coronavirus in Nederland terug te dringen. Bekijk voor uw komst de actuele coronarichtlijnen. Dit betekent het volgende voor uw afspraak bij Bergman Clinics:

  • U bent welkom voor alle zorg die u van ons gewend bent. We treffen alle maatregelen om u veilig in de kliniek te ontvangen.
  • In de kliniek mag u geen begeleider meenemen.*
  • Wanneer u ouder bent dan 12 jaar dient u in de kliniek een mondkapje te dragen.

Let op!
Heeft u binnen 48 uur vóór of ná uw coronavaccinatie een afspraak voor een ingreep/behandeling bij ons staan, neemt u dan zo spoedig mogelijk contact met ons op. Om eventuele bijwerkingen van de behandeling of vaccinatie te kunnen scheiden, verplaatsen we deze afspraak dan voor u.

*Uitzonderingen hierop vindt u op onze coronapagina.