Onze COVID-19 maatregelen Sluiten

10 jaar vrouwenzorg in Nederland!

14 nov '12

Het is tien jaar geleden dat Alant Vrouw als zelfstandige kliniek werd opgericht. Het behandelcentrum voor bekkenbodemzorg heeft een enorm positieve invloed gehad op de vrouwenzorg in Nederland. Alant Vrouw viert in samenwerking met Bergman Clinics haar 10-jarig bestaan met het symposium ’10 jaar vrouwenzorg’.

De oprichting van Alant Vrouw heeft, in nauwe samenwerking met het Universitair Medisch Centrum Utrecht (UMCU), een grote invloed gehad op het welzijn van vrouwen én de zorg in Nederland. Verbeterde voorlichting over behandelingen, toename van de kwaliteit en het laagdrempelig maken van de zorg. Alant Vrouw was een van de eerste in Nederland die de zorg op deze manier in heeft gevuld: een kliniek  voor specifieke zorg in samenwerking met een ziekenhuis.

Het resultaat was een zorginstelling waar meer patiënten op een persoonlijkere én efficiëntere manier konden worden geholpen. Het succes van de kliniek heeft ervoor gezorgd dat ook het AMC en het VU medisch centrum zijn aangeschoven als samenwerkingspartners, zodat Alant Vrouw in 2009 een tweede vestiging kon openen in Amsterdam. 

Momenteel wordt  onderzocht of ook andere gebieden van gynaecologie en voortplantingsgeneeskunde geschikt zijn om in een zelfstandige kliniek onder te brengen. En een volgende stap te maken in de ontwikkeling van vrouwenzorg in Nederland.

Alant Vrouw viert haar 10-jarig bestaan met een symposium op 22 november in samenwerking met Bergman Clinics. Tijdens dit symposium staat de toekomst van de zorg centraal: hoe kan er nog beter worden samengewerkt in de (vrouwen)zorg en welke rol spelen ziekenhuis, zelfstandige kliniek, zorgverzekeraar, huisarts en andere verwijzers hierbij?

Doelstelling van het symposium is het verbeteren en efficiënter organiseren van de zorg. Alant Vrouw maakt sinds 2009 onderdeel uit van Bergman Clinics.

En waar we trots op zijn is het feit dat professor Huub van der Vaart, mede oprichter van Alant Vrouw (op de foto), onlangs promoveerde als eerste Uro-Gynaecoloog van Nederland.

Vestigingen
 
Alle behandelingen
 
Bergman Clinics

Op dit moment zijn maatregelen van kracht om het coronavirus in Nederland terug te dringen. Ook bij Bergman Clinics, Bey by Bergman Clinics en Memira hebben wij maatregelen getroffen. Hier leest u welke maatregelen dit zijn. 

 

 

Bergman Clinics

 

De vraag naar medische zorg bij Bergman Clinics stijgt de laatste maanden sterk en harder dan eerder voorzien. Daardoor kunnen telefonische wachttijden op sommige momenten langer zijn dan u van ons gewend bent.

Graag attenderen we u erop dat bellen vaak niet noodzakelijk is of niet de snelste manier om uw vraag beantwoord te krijgen. We helpen u graag ook op andere manieren. Bekijk de opties hier. 

We doen ons uiterste best om u zo snel mogelijk te woord te staan.