10 jaar vrouwenzorg in Nederland!

14 nov '12

De oprichting van Alant Vrouw heeft, in nauwe samenwerking met het Universitair Medisch Centrum Utrecht (UMCU), een grote invloed gehad op het welzijn van vrouwen én de zorg in Nederland. Verbeterde voorlichting over behandelingen, toename van de kwaliteit en het laagdrempelig maken van de zorg. Alant Vrouw was een van de eerste in Nederland die de zorg op deze manier in heeft gevuld: een kliniek  voor specifieke zorg in samenwerking met een ziekenhuis.

Het resultaat was een zorginstelling waar meer patiënten op een persoonlijkere én efficiëntere manier konden worden geholpen. Het succes van de kliniek heeft ervoor gezorgd dat ook het AMC en het VU medisch centrum zijn aangeschoven als samenwerkingspartners, zodat Alant Vrouw in 2009 een tweede vestiging kon openen in Amsterdam. 

Momenteel wordt  onderzocht of ook andere gebieden van gynaecologie en voortplantingsgeneeskunde geschikt zijn om in een zelfstandige kliniek onder te brengen. En een volgende stap te maken in de ontwikkeling van vrouwenzorg in Nederland.

Alant Vrouw viert haar 10-jarig bestaan met een symposium op 22 november in samenwerking met Bergman Clinics. Tijdens dit symposium staat de toekomst van de zorg centraal: hoe kan er nog beter worden samengewerkt in de (vrouwen)zorg en welke rol spelen ziekenhuis, zelfstandige kliniek, zorgverzekeraar, huisarts en andere verwijzers hierbij?

Doelstelling van het symposium is het verbeteren en efficiënter organiseren van de zorg. Alant Vrouw maakt sinds 2009 onderdeel uit van Bergman Clinics.

En waar we trots op zijn is het feit dat professor Huub van der Vaart, mede oprichter van Alant Vrouw (op de foto), onlangs promoveerde als eerste Uro-Gynaecoloog van Nederland.Informatie aanvraag
Contact opnemen

Maak een afspraak

Vul onderstaand formulier in op een afspraak in te plannen bij Bergman Clinics.

Niet alle velden zijn (juist) ingevuld:

Naam:
E-mailadres:
Telefoonnummer:
Locatie:

Bedankt voor uw verzoek om een afspraak te maken.
Wij nemen zo spoedig mogelijk telefonisch contact met u op.

Bergman Clinics

Van 15 december t/m 9 februari zijn nieuwe maatregelen van kracht om het coronavirus in Nederland terug te dringen. Dit betekent het volgende voor uw afspraak bij Bergman Clinics:

  • Heeft u een afspraak voor verzekerde zorg of cosmetische chirurgie, dan blijft uw afspraak gewoon staan. U hoeft geen contact met ons op te nemen. Bij eventuele wijzingen van uw afspraak nemen wij contact met u op.
  • In de kliniek mag u alleen geen begeleider meenemen.*
  • Wanneer u ouder bent dan 12 jaar dient u in de kliniek een mondkapje te dragen.
  • Heeft u een afspraak voor een onverzekerde huidbehandeling en/of een behandeling met injectables, dan wordt uw afspraak verplaatst. Wij bellen u voor een nieuwe afspraak. U hoeft niet zelf te bellen.
  • Heeft u binnen 48 uur vóór of ná uw coronavaccinatie een afspraak voor een ingreep/behandeling bij ons staan, neemt u dan zo spoedig mogelijk contact met ons op. Om eventuele bijwerkingen van de behandeling of vaccinatie te kunnen scheiden, verplaatsen we deze afspraak dan voor u.

*Uitzonderingen hierop vindt u op onze coronapagina.

Bekijk voor uw komst de actuele coronarichtlijnen.