Urine-incontinentie nog steeds taboe

11 feb. 2013

Urine-incontinentie komt veel voor bij vrouwen; 1 op de 4 vrouwen heeft hier in meer of mindere mate last van. Vanaf 30 jaar komen de klachten vaker voor. Veel vrouwen zien het echter als een taboe en laten zich daarom niet behandelen. Dat is jammer, want de behandelmogelijkheden zijn er wel.

Urine-incontinentie is een aandoening waarbij de beheersing over de blaas is verminderd of zelfs verloren. Het kan optreden doordat de sluitspier van de blaas niet goed functioneert of doordat het signaal van aandrang tot plassen niet goed doorkomt.

Wat kun je eraan doen?
De behandeling van urine-incontinentie bestaat vaak eerst uit gespecialiseerde bekkenfysiotherapie. De bekkenfysiotherapeut leert de spieren rond het bekken te herkennen en gebruiken, zodat de bekkenbodem en de omliggende spieren (weer) een samenwerkend geheel worden. Als deze behandeling niet voldoende helpt, kan er gekozen voor een operatieve ingreep; een tvt-operatie. Deze wordt in dagbehandeling uitgevoerd.

Cliënt Hanneke Schreuder over de bij haar uitgevoerde tvt-operatie
Hanneke Schreuder had last van urine-incontinentie na de geboorte van haar eerste kind.  Zij  heeft er uiteindelijk 15 jaar lang mee rond gelopen voordat zij werd geopereerd door prof. Dr. C.H. van der Vaart bij Alant Vrouw. Bekijk hier haar filmpje.

 

Vestigingen
 
Alle behandelingen
 
Bergman Clinics

Beste cliënten, i.v.m. de aangescherpte Corona-maatregelen worden van maandag 20 december t/m vrijdag 14 januari geen nieuwe afspraken voor injectable-behandelingen & huidtherapie ingepland.
Wanneer u al een afspraak hiervoor heeft in deze periode wordt u gebeld om deze in overleg te verplaatsen. De afspraken voor alle andere behandelingen gaan door. 

 

Bergman Clinics

Let op: op dit moment hebben we te maken met een telefonische storing en zijn we niet goed bereikbaar. We werken hard aan een oplossing!