Afwijkingen in de MRI-scan, maar toch fit

22 apr '13

De hamstring levert de meest voorkomende blessure in de voetbalsport op. Maar wereldwijd zijn er relatief weinig studies over de behandeling gemaakt. Sinds 2010 werken de artsen dr. Maarten Moen en dr. Guus Reurink aan een groot Nederlands onderzoek naar hamstringblessures. Dit onderzoek vindt plaats in samenwerking met de KNVB, mede initiator UMC Utrecht, een aantal profclubs, Medisch Centrum Haaglanden en professor Maas van het AMC.

Meerwaarde
Het onderzoek geeft interessante resultaten. Eén daarvan is de opvallende conclusie dat medisch specialisten in de topsport geneigd zijn om de opgelopen schade aan de hamstring tot in de eindfase te blijven meten door middel van een MRI-scan, terwijl uit het onderzoek blijkt dat een MRI bij sportterugkeer geen meerwaarde oplevert. Een MRI om de ernst van de blessure in te schatten en de duur van het herstel te bepalen blijkt wel relevant. Zie ook het artikel in de Telegraaf van 25 maart.

Deelname onderzoek

Het onderzoek aan de hamstringblessure vraagt om verdere verdieping en uitbreiding. Daarom zijn de artsen op zoek naar nog meer mensen met acute blessures aan de hamstring. Deelname vindt plaats bij Bergman Clinics in Naarden. Meer informatie vindt u op de site hamstringonderzoek.nl

Interesse?
Heeft u een hamstringblessure opgelopen en wilt u onderzocht worden? Maak dan een afspraak bij sportarts dr. Maarten Moen in de Kliniek voor Bewegingszorg in Naarden. U kunt bellen naar het nummer van het hamstringonderzoek (06 42 982 289) of direct een afspraak maken via het Contact & Service Center van Bergman Clinics via 088 9000 500. Voor deze afspraak heeft u een verwijzing nodig van uw huisarts. Met een verwijsbrief van de huisarts worden de kosten volledig vergoed door uw zorgverzekeraar.Informatie aanvraag
Contact opnemen

Maak een afspraak

Vul onderstaand formulier in op een afspraak in te plannen bij Bergman Clinics.

Niet alle velden zijn (juist) ingevuld:

Naam:
E-mailadres:
Telefoonnummer:
Locatie:

Bedankt voor uw verzoek om een afspraak te maken.
Wij nemen zo spoedig mogelijk telefonisch contact met u op.

Bergman Clinics

Van 15 december t/m 9 februari zijn nieuwe maatregelen van kracht om het coronavirus in Nederland terug te dringen. Dit betekent het volgende voor uw afspraak bij Bergman Clinics:

  • Heeft u een afspraak voor verzekerde zorg of cosmetische chirurgie, dan blijft uw afspraak gewoon staan. U hoeft geen contact met ons op te nemen. Bij eventuele wijzingen van uw afspraak nemen wij contact met u op.
  • In de kliniek mag u alleen geen begeleider meenemen.*
  • Wanneer u ouder bent dan 12 jaar dient u in de kliniek een mondkapje te dragen.
  • Heeft u een afspraak voor een onverzekerde huidbehandeling en/of een behandeling met injectables, dan wordt uw afspraak verplaatst. Wij bellen u voor een nieuwe afspraak. U hoeft niet zelf te bellen.
  • Heeft u binnen 48 uur vóór of ná uw coronavaccinatie een afspraak voor een ingreep/behandeling bij ons staan, neemt u dan zo spoedig mogelijk contact met ons op. Om eventuele bijwerkingen van de behandeling of vaccinatie te kunnen scheiden, verplaatsen we deze afspraak dan voor u.

*Uitzonderingen hierop vindt u op onze coronapagina.

Bekijk voor uw komst de actuele coronarichtlijnen.