Onze COVID-19 maatregelen Sluiten

Afwijkingen in de MRI-scan, maar toch fit

22 apr '13

Hersteld van een hamstringblessure, maar toch een afwijking in de MRI-scan. Hoe kan dat? Onderzoek naar hamstringblessures van artsen dr. Maarten Moen en dr. Guus Reurink geeft nieuw inzicht: ‘Een MRI-scan geeft geen normaal beeld als je weer fit bent’.

De hamstring levert de meest voorkomende blessure in de voetbalsport op. Maar wereldwijd zijn er relatief weinig studies over de behandeling gemaakt. Sinds 2010 werken de artsen dr. Maarten Moen en dr. Guus Reurink aan een groot Nederlands onderzoek naar hamstringblessures. Dit onderzoek vindt plaats in samenwerking met de KNVB, mede initiator UMC Utrecht, een aantal profclubs, Medisch Centrum Haaglanden en professor Maas van het AMC.

Meerwaarde
Het onderzoek geeft interessante resultaten. Eén daarvan is de opvallende conclusie dat medisch specialisten in de topsport geneigd zijn om de opgelopen schade aan de hamstring tot in de eindfase te blijven meten door middel van een MRI-scan, terwijl uit het onderzoek blijkt dat een MRI bij sportterugkeer geen meerwaarde oplevert. Een MRI om de ernst van de blessure in te schatten en de duur van het herstel te bepalen blijkt wel relevant. Zie ook het artikel in de Telegraaf van 25 maart.

Deelname onderzoek

Het onderzoek aan de hamstringblessure vraagt om verdere verdieping en uitbreiding. Daarom zijn de artsen op zoek naar nog meer mensen met acute blessures aan de hamstring. Deelname vindt plaats bij Bergman Clinics in Naarden. Meer informatie vindt u op de site hamstringonderzoek.nl

Interesse?
Heeft u een hamstringblessure opgelopen en wilt u onderzocht worden? Maak dan een afspraak bij sportarts dr. Maarten Moen in de Kliniek voor Bewegingszorg in Naarden. U kunt bellen naar het nummer van het hamstringonderzoek (06 42 982 289) of direct een afspraak maken via het Contact & Service Center van Bergman Clinics via 088 9000 500. Voor deze afspraak heeft u een verwijzing nodig van uw huisarts. Met een verwijsbrief van de huisarts worden de kosten volledig vergoed door uw zorgverzekeraar.

Vestigingen
 
Alle behandelingen
 
Bergman Clinics

 

 

Bergman Clinics

De vraag naar medische zorg bij Bergman Clinics stijgt de laatste maanden sterk en harder dan eerder voorzien. Daardoor kunnen telefonische wachttijden op sommige momenten langer zijn dan u van ons gewend bent.

Graag attenderen we u erop dat bellen vaak niet noodzakelijk is of niet de snelste manier om uw vraag beantwoord te krijgen. We helpen u graag ook op andere manieren. Bekijk de opties hier

Bent u onder behandeling bij Bergman Clinics en heeft u een spoedvraag, bijvoorbeeld over klachten na een ingreep dan kunt u contact opnemen via telefoonnummer 088 9000 567.

We doen ons uiterste best om u zo snel mogelijk te woord te staan.