Kliniek voor Inwendige Zorg behaalt HKZ-certificaat Cliënt en Patiëntveiligheid

22 apr

HKZ staat voor Harmonisatie Kwaliteitsbeoordeling in de Zorgsector: duurzame kwaliteitsverbetering in de zorg. HKZ geeft certificaten aan zorginstellingen die voldoen aan vooraf gestelde kwaliteitsnormen. De endoscopieafdeling van Bergman Clinics heeft een certificaat ontvangen vanwege een bovengemiddeld goed werkend Veiligheids Management Systeem (VMS).

Veiligheidsmanagement richt zich op het beperken van risico’s die cliënten lopen tijdens hun behandeling bij Bergman Clinics. Alle maatregelen die genomen worden om de veiligheid van de cliënten zo goed mogelijk te garanderen worden in het VMS vastgelegd. Dit waarborgt de veiligheid van de cliënten nog beter.

Voorbeelden van deze maatregelen zijn:

•    een structurele analyse van klachten en incidenten 
•    telefonisch contact van de verpleegkundige met cliënten voorafgaand aan een maag- of darmonderzoek, om beter geïnformeerd aan het onderzoek te beginnen.

Deelname bevolkingsonderzoek darmkanker
Met het HKZ certificaat kan de Kliniek voor Inwendig Zorg deelnemen aan het bevolkingsonderzoek darmkanker. Carola Luiten, Clinic Manager Kliniek voor Inwendige Zorg: ‘De auditor gaf aan dat er de afgelopen maanden veel werk is verzet en dat we ons veiligheidsmanagementsysteem bovengemiddeld goed hebben ingericht.

Daar zijn we natuurlijk erg trots op. Dit laat ook zien dat wij klaar zijn om als endoscopiecentrum mee te doen aan het bevolkingsonderzoek darmkanker dat vanaf 1 september 2013 in Nederland van start gaat.’

Meer informatie
Neem voor meer informatie over de Kliniek voor Inwendige Zorg gerust contact op via 088 9000 500.Informatie aanvraag
Contact opnemen

Maak een afspraak

Vul onderstaand formulier in op een afspraak in te plannen bij Bergman Clinics.

Niet alle velden zijn (juist) ingevuld:

Naam:
E-mailadres:
Telefoonnummer:
Locatie:

Bedankt voor uw verzoek om een afspraak te maken.
Wij nemen zo spoedig mogelijk telefonisch contact met u op.

Bergman Clinics

Vanaf 1 december zijn nieuwe maatregelen van kracht om het coronavirus in Nederland terug te dringen. Uw afspraak bij Bergman Clinics blijft gewoon staan. U mag alleen geen begeleider meenemen de kliniek in*. Wanneer u ouder bent dan 12 jaar, dient u een mondkapje te dragen in de kliniek.

Bekijk voor uw komst de actuele coronarichtlijnen.

Heeft u nog geen afspraak staan, maar wilt u meer informatie over onze wachttijden?  Ook in coronatijd doen wij alles om u zo veilig mogelijk in de kliniek te ontvangen en onze wachttijden kort te houden. We heten u van harte welkom.

*Uitzonderingen hierop vindt u op onze corona pagina.

 - Banners - untitled-design-3.png