Onze COVID-19 maatregelen Sluiten

Kliniek voor Inwendige Zorg behaalt HKZ-certificaat Cliënt en Patiëntveiligheid

22 apr '13

De endoscopieafdeling van de Kliniek voor Inwendige Zorg heeft het HKZ-certificaat voor Cliënt en Patiëntveiligheid behaald vanwege een uitstekend werkend Veiligheids Management Systeem. De weg staat nu open voor deelname aan het bevolkingsonderzoek darmkanker.

HKZ staat voor Harmonisatie Kwaliteitsbeoordeling in de Zorgsector: duurzame kwaliteitsverbetering in de zorg. HKZ geeft certificaten aan zorginstellingen die voldoen aan vooraf gestelde kwaliteitsnormen. De endoscopieafdeling van Bergman Clinics heeft een certificaat ontvangen vanwege een bovengemiddeld goed werkend Veiligheids Management Systeem (VMS).

Veiligheidsmanagement richt zich op het beperken van risico’s die cliënten lopen tijdens hun behandeling bij Bergman Clinics. Alle maatregelen die genomen worden om de veiligheid van de cliënten zo goed mogelijk te garanderen worden in het VMS vastgelegd. Dit waarborgt de veiligheid van de cliënten nog beter.

Voorbeelden van deze maatregelen zijn:

•    een structurele analyse van klachten en incidenten 
•    telefonisch contact van de verpleegkundige met cliënten voorafgaand aan een maag- of darmonderzoek, om beter geïnformeerd aan het onderzoek te beginnen.

Deelname bevolkingsonderzoek darmkanker
Met het HKZ certificaat kan de Kliniek voor Inwendig Zorg deelnemen aan het bevolkingsonderzoek darmkanker. Carola Luiten, Clinic Manager Kliniek voor Inwendige Zorg: ‘De auditor gaf aan dat er de afgelopen maanden veel werk is verzet en dat we ons veiligheidsmanagementsysteem bovengemiddeld goed hebben ingericht.

Daar zijn we natuurlijk erg trots op. Dit laat ook zien dat wij klaar zijn om als endoscopiecentrum mee te doen aan het bevolkingsonderzoek darmkanker dat vanaf 1 september 2013 in Nederland van start gaat.’

Meer informatie
Neem voor meer informatie over de Kliniek voor Inwendige Zorg gerust contact op via 088 9000 500.

Vestigingen
 
Alle behandelingen
 
Bergman Clinics

Op dit moment zijn maatregelen van kracht om het coronavirus in Nederland terug te dringen. Bekijk voor uw komst de actuele coronarichtlijnen. Dit betekent het volgende voor uw afspraak bij Bergman Clinics:

  • U bent welkom voor alle zorg die u van ons gewend bent. We treffen alle maatregelen om u veilig in de kliniek te ontvangen.
  • In de kliniek mag u geen begeleider meenemen.*
  • Wanneer u ouder bent dan 12 jaar dient u in de kliniek een mondkapje te dragen.

Let op!
Heeft u binnen 48 uur vóór of ná uw coronavaccinatie een afspraak voor een ingreep/behandeling bij ons staan, neemt u dan zo spoedig mogelijk contact met ons op. Om eventuele bijwerkingen van de behandeling of vaccinatie te kunnen scheiden, verplaatsen we deze afspraak dan voor u.

*Uitzonderingen hierop vindt u op onze coronapagina.