Behandeling van een pijnlijke schouder

24 apr

Schouderinstabiliteit uit zich meestal door pijn in de schouder tijdens activiteiten waarbij boven het hoofd gewerkt wordt of bij bovenhandse sporten.
Verschillende oorzaken voor de instabiliteit zijn:
-  schouder uit de kom, door bijvoorbeeld een ongeluk. Hierdoor is het kapsel rondom de schouder uitgerekt of ingescheurd.
- oprekking van het kapsel door het herhaaldelijk overstrekken ervan bij bijvoorbeeld bovenhandse sporten zoals tennis en volleybal.

De behandeling
Om de oorzaak van de schouderklachten vast te stellen, kan bij de Kliniek voor Bewegingszorg een echografie, röntgenonderzoek of MRI gemaakt worden. Na de diagnose bepaalt de orthopedisch chirurg in overleg met de fysiotherapeut hoe het behandeltraject eruit komt te zien. Let wel: voor het maken van een afspraak heeft u een verwijzing nodig van uw huisarts.

In de meeste gevallen wordt begonnen met fysiotherapie. De spieren rondom de schouder en het schouderblad worden getraind om de beweeglijkheid van de schouder op te vangen. Als de klachten aanhouden kan gekozen worden voor een chirurgische ingreep. De ingreep vindt via een kijkoperatie plaats, waarbij de chirurgisch orthopeed correcties aanbrengt in het gewrichtskapsel.

Duidelijke voorlichting

Gedurende het behandeltraject wordt de cliënt zorgvuldig geïnformeerd over de te nemen stappen. Goede training van de spieren rondom het kapsel is belangrijk, ook voor een eventuele operatie. Deze training bevordert het herstel na de operatieve ingreep. Het volledige revalidatietraject van de cliënt wordt afgestemd met een team van verpleegkundigen en een fysiotherapeut.

Meer informatie
Klik hier voor meer informatie over schouderinstabiliteit. Heeft u nog vragen of wilt u een afspraak maken? Neem dan contact met ons op via 088 9000 500 of per mail: info@bergmanclinics.nlInformatie aanvraag
Contact opnemen

Maak een afspraak

Vul onderstaand formulier in op een afspraak in te plannen bij Bergman Clinics.

Niet alle velden zijn (juist) ingevuld:

Naam:
E-mailadres:
Telefoonnummer:
Locatie:

Bedankt voor uw verzoek om een afspraak te maken.
Wij nemen zo spoedig mogelijk telefonisch contact met u op.

Bergman Clinics

Vanaf 1 december zijn nieuwe maatregelen van kracht om het coronavirus in Nederland terug te dringen. Uw afspraak bij Bergman Clinics blijft gewoon staan. U mag alleen geen begeleider meenemen de kliniek in*. Wanneer u ouder bent dan 12 jaar, dient u een mondkapje te dragen in de kliniek.

Bekijk voor uw komst de actuele coronarichtlijnen.

Heeft u nog geen afspraak staan, maar wilt u meer informatie over onze wachttijden?  Ook in coronatijd doen wij alles om u zo veilig mogelijk in de kliniek te ontvangen en onze wachttijden kort te houden. We heten u van harte welkom.

*Uitzonderingen hierop vindt u op onze corona pagina.

 - Banners - untitled-design-3.png