Behandeling van een pijnlijke schouder

24 apr. 2014

Bij een pijnlijke schouder kan er sprake zijn van schouderinstabiliteit. Bij de Kliniek voor Bewegingszorg kunt u terecht voor diagnose en behandeling. De instabiliteit is vaak te verhelpen met fysiotherapie en bij aanhoudende klachten met een schouderoperatie. Lees meer over diagnose en behandeling.

Schouderinstabiliteit uit zich meestal door pijn in de schouder tijdens activiteiten waarbij boven het hoofd gewerkt wordt of bij bovenhandse sporten.
Verschillende oorzaken voor de instabiliteit zijn:
-  schouder uit de kom, door bijvoorbeeld een ongeluk. Hierdoor is het kapsel rondom de schouder uitgerekt of ingescheurd.
- oprekking van het kapsel door het herhaaldelijk overstrekken ervan bij bijvoorbeeld bovenhandse sporten zoals tennis en volleybal.

De behandeling
Om de oorzaak van de schouderklachten vast te stellen, kan bij de Kliniek voor Bewegingszorg een echografie, röntgenonderzoek of MRI gemaakt worden. Na de diagnose bepaalt de orthopedisch chirurg in overleg met de fysiotherapeut hoe het behandeltraject eruit komt te zien. Let wel: voor het maken van een afspraak heeft u een verwijzing nodig van uw huisarts.

In de meeste gevallen wordt begonnen met fysiotherapie. De spieren rondom de schouder en het schouderblad worden getraind om de beweeglijkheid van de schouder op te vangen. Als de klachten aanhouden kan gekozen worden voor een chirurgische ingreep. De ingreep vindt via een kijkoperatie plaats, waarbij de chirurgisch orthopeed correcties aanbrengt in het gewrichtskapsel.

Duidelijke voorlichting

Gedurende het behandeltraject wordt de cliënt zorgvuldig geïnformeerd over de te nemen stappen. Goede training van de spieren rondom het kapsel is belangrijk, ook voor een eventuele operatie. Deze training bevordert het herstel na de operatieve ingreep. Het volledige revalidatietraject van de cliënt wordt afgestemd met een team van verpleegkundigen en een fysiotherapeut.

Meer informatie
Klik hier voor meer informatie over schouderinstabiliteit. Heeft u nog vragen of wilt u een afspraak maken? Neem dan contact met ons op via 088 9000 500 of per mail: info@bergmanclinics.nl

Vestigingen
 
Alle behandelingen
 
Bergman Clinics

Beste cliënten, i.v.m. de aangescherpte Corona-maatregelen worden van maandag 20 december t/m vrijdag 14 januari geen nieuwe afspraken voor injectable-behandelingen & huidtherapie ingepland.
Wanneer u al een afspraak hiervoor heeft in deze periode wordt u gebeld om deze in overleg te verplaatsen. De afspraken voor alle andere behandelingen gaan door. 

 

Bergman Clinics

Let op: op dit moment hebben we te maken met een telefonische storing en zijn we niet goed bereikbaar. We werken hard aan een oplossing!