Staaroperatie verhoogt kwaliteit van leven

18 jun '13

Drs. Angela Wolf is oogarts bij Ozon Oogkliniek, onderdeel van Bergman Clinics | Kliniek voor Oogzorg. De staaroperatie is één van de behandelingen die zij regelmatig uitvoert. Wat is staar precies? En hoe ontstaat het?

Wolf legt uit: “Voor in het oog zit de heldere en doorzichtige ooglens. Deze zorgt er mede voor dat de dingen die we zien scherp op het netvlies worden afgebeeld. Naarmate we ouder worden, wordt deze lens minder helder. Daardoor lijken de dingen die we zien waziger en grauwer van kleur. Dit troebel worden van de ooglens wordt 'staar' of 'cataract' genoemd.”

Onderzoek
Wolf vervolgt dat iedereen die ouder wordt, te maken krijgt met staar. “Maar niet iedereen heeft er echt last van. Om erachter te komen of er inderdaad sprake is van staar, worden uw ogen onderzocht met een spleetlamp. Deze lamp geeft een smalle bundel licht, waarmee de oogarts het voorste deel van het oog kan bekijken. Met de spleetlamp kunnen we zien of er troebelingen zijn in de ooglens, en als deze er zijn, hoe ver ze zich al hebben ontwikkeld.”

Geen wachtlijst en bijna altijd geheel vergoed
Wolf laat weten dat staar goed behandeld kan worden. “Over het algemeen is het met een eenvoudige operatie te verhelpen en tot op hoge leeftijd. Bovendien zijn er geen wachtlijsten en wordt een staaroperatie bijna altijd geheel vergoed.”

Meer informatie
Wilt u meer informatie? U kunt ook contact opnemen via 088 9000 500 of mail naar info@bergmanclinics.nlInformatie aanvraag
Contact opnemen

Maak een afspraak

Vul onderstaand formulier in op een afspraak in te plannen bij Bergman Clinics.

Niet alle velden zijn (juist) ingevuld:

Naam:
E-mailadres:
Telefoonnummer:
Locatie:

Bedankt voor uw verzoek om een afspraak te maken.
Wij nemen zo spoedig mogelijk telefonisch contact met u op.

Bergman Clinics

Van 15 december t/m 9 februari zijn nieuwe maatregelen van kracht om het coronavirus in Nederland terug te dringen. Dit betekent het volgende voor uw afspraak bij Bergman Clinics:

  • Heeft u een afspraak voor verzekerde zorg of cosmetische chirurgie, dan blijft uw afspraak gewoon staan. U hoeft geen contact met ons op te nemen. Bij eventuele wijzingen van uw afspraak nemen wij contact met u op.
  • In de kliniek mag u alleen geen begeleider meenemen.*
  • Wanneer u ouder bent dan 12 jaar dient u in de kliniek een mondkapje te dragen.
  • Heeft u een afspraak voor een onverzekerde huidbehandeling en/of een behandeling met injectables, dan wordt uw afspraak verplaatst. Wij bellen u voor een nieuwe afspraak. U hoeft niet zelf te bellen.
  • Heeft u binnen 48 uur vóór of ná uw coronavaccinatie een afspraak voor een ingreep/behandeling bij ons staan, neemt u dan zo spoedig mogelijk contact met ons op. Om eventuele bijwerkingen van de behandeling of vaccinatie te kunnen scheiden, verplaatsen we deze afspraak dan voor u.

*Uitzonderingen hierop vindt u op onze coronapagina.

Bekijk voor uw komst de actuele coronarichtlijnen.