Staaroperatie verhoogt kwaliteit van leven

18 jun

Drs. Angela Wolf is oogarts bij Ozon Oogkliniek, onderdeel van Bergman Clinics | Kliniek voor Oogzorg. De staaroperatie is één van de behandelingen die zij regelmatig uitvoert. Wat is staar precies? En hoe ontstaat het?

Wolf legt uit: “Voor in het oog zit de heldere en doorzichtige ooglens. Deze zorgt er mede voor dat de dingen die we zien scherp op het netvlies worden afgebeeld. Naarmate we ouder worden, wordt deze lens minder helder. Daardoor lijken de dingen die we zien waziger en grauwer van kleur. Dit troebel worden van de ooglens wordt 'staar' of 'cataract' genoemd.”

Onderzoek
Wolf vervolgt dat iedereen die ouder wordt, te maken krijgt met staar. “Maar niet iedereen heeft er echt last van. Om erachter te komen of er inderdaad sprake is van staar, worden uw ogen onderzocht met een spleetlamp. Deze lamp geeft een smalle bundel licht, waarmee de oogarts het voorste deel van het oog kan bekijken. Met de spleetlamp kunnen we zien of er troebelingen zijn in de ooglens, en als deze er zijn, hoe ver ze zich al hebben ontwikkeld.”

Geen wachtlijst en bijna altijd geheel vergoed
Wolf laat weten dat staar goed behandeld kan worden. “Over het algemeen is het met een eenvoudige operatie te verhelpen en tot op hoge leeftijd. Bovendien zijn er geen wachtlijsten en wordt een staaroperatie bijna altijd geheel vergoed.”

Meer informatie
Wilt u meer informatie? U kunt ook contact opnemen via 088 9000 500 of mail naar info@bergmanclinics.nlInformatie aanvraag
Contact opnemen

Maak een afspraak

Vul onderstaand formulier in op een afspraak in te plannen bij Bergman Clinics.

Niet alle velden zijn (juist) ingevuld:

Naam:
E-mailadres:
Telefoonnummer:
Locatie:

Bedankt voor uw verzoek om een afspraak te maken.
Wij nemen zo spoedig mogelijk telefonisch contact met u op.