Staaroperatie verhoogt kwaliteit van leven

18 jun. 2013

U hoeft niet op te zien tegen een staaroperatie. Het valt in de praktijk reuze mee. “Dat hoor ik vaak van onze cliënten na de operatie”, zegt oogarts Angela Wolf, werkzaam bij de Kliniek voor Oogzorg. “Bovendien kan een staaroperatie nog tot op hoge leeftijd worden uitgevoerd en verhoogt het de kwaliteit van leven.”

Drs. Angela Wolf is oogarts bij Ozon Oogkliniek, onderdeel van Bergman Clinics | Kliniek voor Oogzorg. De staaroperatie is één van de behandelingen die zij regelmatig uitvoert. Wat is staar precies? En hoe ontstaat het?

Wolf legt uit: “Voor in het oog zit de heldere en doorzichtige ooglens. Deze zorgt er mede voor dat de dingen die we zien scherp op het netvlies worden afgebeeld. Naarmate we ouder worden, wordt deze lens minder helder. Daardoor lijken de dingen die we zien waziger en grauwer van kleur. Dit troebel worden van de ooglens wordt 'staar' of 'cataract' genoemd.”

Onderzoek
Wolf vervolgt dat iedereen die ouder wordt, te maken krijgt met staar. “Maar niet iedereen heeft er echt last van. Om erachter te komen of er inderdaad sprake is van staar, worden uw ogen onderzocht met een spleetlamp. Deze lamp geeft een smalle bundel licht, waarmee de oogarts het voorste deel van het oog kan bekijken. Met de spleetlamp kunnen we zien of er troebelingen zijn in de ooglens, en als deze er zijn, hoe ver ze zich al hebben ontwikkeld.”

Geen wachtlijst en bijna altijd geheel vergoed
Wolf laat weten dat staar goed behandeld kan worden. “Over het algemeen is het met een eenvoudige operatie te verhelpen en tot op hoge leeftijd. Bovendien zijn er geen wachtlijsten en wordt een staaroperatie bijna altijd geheel vergoed.”

Meer informatie
Wilt u meer informatie? U kunt ook contact opnemen via 088 9000 500 of mail naar info@bergmanclinics.nl

Vestigingen
 
Alle behandelingen
 
Bergman Clinics

Beste cliënten, i.v.m. de aangescherpte Corona-maatregelen worden van maandag 20 december t/m vrijdag 14 januari geen nieuwe afspraken voor injectable-behandelingen & huidtherapie ingepland.
Wanneer u al een afspraak hiervoor heeft in deze periode wordt u gebeld om deze in overleg te verplaatsen. De afspraken voor alle andere behandelingen gaan door. 

 

Bergman Clinics

Let op: op dit moment hebben we te maken met een telefonische storing en zijn we niet goed bereikbaar. We werken hard aan een oplossing!