Onze COVID-19 maatregelen Sluiten

Beperk gezondheidsklachten door overgewicht

23 jul '13

Een BMI tussen 27 en 35 duidt op overgewicht met een verhoogd gezondheidsrisico tot gevolg. Het is belangrijk dit overgewicht aan te pakken om ernstige gezondheidsklachten te voorkomen. Het programma ‘Gezond gewicht met maagballon’ is een doeltreffende aanpak om voorgoed met uw overgewicht af te rekenen.

Overgewicht wordt vastgesteld met behulp van de BMI (Body Mass Index). De BMI wordt berekend op basis van lengte en gewicht. Er is sprake van overgewicht als uw BMI 25 of hoger is. U heeft dan een verhoogde kans op serieuze problemen met uw gezondheid: advies is uw overgewicht aan te pakken.

Belangrijk hierbij is voor een lange termijn aanpak te kiezen. Het programma ‘Gezond gewicht met maagballon’ is een van de mogelijkheden om structureel van uw overgewicht af te komen. Dit programma is geschikt voor mensen met een BMI tussen 27 en 35.

Inhoud programma
Het programma ‘Gezond gewicht met maagballon’ bestaat uit twee varianten. U kunt kiezen voor:
•    alleen het plaatsen van een maagballon
•    het plaatsen van een maagballon én behandeling door diverse specialisten: een multidisciplinaire aanpak.

Bij alleen het plaatsen van een maagballon wordt een silliconenballon in uw maag geplaatst waardoor uw maaginhoud wordt verkleind. Dit leidt tot een afname van de behoefte om te eten met als resultaat gewichtsverlies.

Wij raden u aan om te kiezen voor de multidisciplinaire aanpak die bestaat uit behandeling door een gewichtscoach, MDL arts of internist, een diëtist, een fysiotherapeut en een gezondheidspsycholoog. U werkt dan namelijk ook aan de aanpassing van uw leefstijl. Deze methode is gericht op de lange termijn met als resultaat een blijvend lager gewicht en een structurele beperking van de gezondheidsrisico’s.

De invulling van het programma wordt aangepast aan de individuele doelstelling van elke cliënt.

Meer informatie
Wilt u meer weten over dit zorgprogramma? Neem dan gerust contact met ons op via tel. 088 9000 500 of mail naar info@bergmanclinics.nl

Vestigingen
 
Alle behandelingen
 
Bergman Clinics

 

 

Bergman Clinics

De vraag naar medische zorg bij Bergman Clinics stijgt de laatste maanden sterk en harder dan eerder voorzien. Daardoor kunnen telefonische wachttijden op sommige momenten langer zijn dan u van ons gewend bent.

Graag attenderen we u erop dat bellen vaak niet noodzakelijk is of niet de snelste manier om uw vraag beantwoord te krijgen. We helpen u graag ook op andere manieren. Bekijk de opties hier

Bent u onder behandeling bij Bergman Clinics en heeft u een spoedvraag, bijvoorbeeld over klachten na een ingreep dan kunt u contact opnemen via telefoonnummer 088 9000 567.

We doen ons uiterste best om u zo snel mogelijk te woord te staan.