Beperk gezondheidsklachten door overgewicht

23 jul '13

Overgewicht wordt vastgesteld met behulp van de BMI (Body Mass Index). De BMI wordt berekend op basis van lengte en gewicht. Er is sprake van overgewicht als uw BMI 25 of hoger is. U heeft dan een verhoogde kans op serieuze problemen met uw gezondheid: advies is uw overgewicht aan te pakken.

Belangrijk hierbij is voor een lange termijn aanpak te kiezen. Het programma ‘Gezond gewicht met maagballon’ is een van de mogelijkheden om structureel van uw overgewicht af te komen. Dit programma is geschikt voor mensen met een BMI tussen 27 en 35.

Inhoud programma
Het programma ‘Gezond gewicht met maagballon’ bestaat uit twee varianten. U kunt kiezen voor:
•    alleen het plaatsen van een maagballon
•    het plaatsen van een maagballon én behandeling door diverse specialisten: een multidisciplinaire aanpak.

Bij alleen het plaatsen van een maagballon wordt een silliconenballon in uw maag geplaatst waardoor uw maaginhoud wordt verkleind. Dit leidt tot een afname van de behoefte om te eten met als resultaat gewichtsverlies.

Wij raden u aan om te kiezen voor de multidisciplinaire aanpak die bestaat uit behandeling door een gewichtscoach, MDL arts of internist, een diëtist, een fysiotherapeut en een gezondheidspsycholoog. U werkt dan namelijk ook aan de aanpassing van uw leefstijl. Deze methode is gericht op de lange termijn met als resultaat een blijvend lager gewicht en een structurele beperking van de gezondheidsrisico’s.

De invulling van het programma wordt aangepast aan de individuele doelstelling van elke cliënt.

Meer informatie
Wilt u meer weten over dit zorgprogramma? Neem dan gerust contact met ons op via tel. 088 9000 500 of mail naar info@bergmanclinics.nlInformatie aanvraag
Contact opnemen

Maak een afspraak

Vul onderstaand formulier in op een afspraak in te plannen bij Bergman Clinics.

Niet alle velden zijn (juist) ingevuld:

Naam:
E-mailadres:
Telefoonnummer:
Locatie:

Bedankt voor uw verzoek om een afspraak te maken.
Wij nemen zo spoedig mogelijk telefonisch contact met u op.

Bergman Clinics

Van 15 december t/m 9 februari zijn nieuwe maatregelen van kracht om het coronavirus in Nederland terug te dringen. Dit betekent het volgende voor uw afspraak bij Bergman Clinics:

  • Heeft u een afspraak voor verzekerde zorg of cosmetische chirurgie, dan blijft uw afspraak gewoon staan. U hoeft geen contact met ons op te nemen. Bij eventuele wijzingen van uw afspraak nemen wij contact met u op.
  • In de kliniek mag u alleen geen begeleider meenemen.*
  • Wanneer u ouder bent dan 12 jaar dient u in de kliniek een mondkapje te dragen.
  • Heeft u een afspraak voor een onverzekerde huidbehandeling en/of een behandeling met injectables, dan wordt uw afspraak verplaatst. Wij bellen u voor een nieuwe afspraak. U hoeft niet zelf te bellen.
  • Heeft u binnen 48 uur vóór of ná uw coronavaccinatie een afspraak voor een ingreep/behandeling bij ons staan, neemt u dan zo spoedig mogelijk contact met ons op. Om eventuele bijwerkingen van de behandeling of vaccinatie te kunnen scheiden, verplaatsen we deze afspraak dan voor u.

*Uitzonderingen hierop vindt u op onze coronapagina.

Bekijk voor uw komst de actuele coronarichtlijnen.