Beperk gezondheidsklachten door overgewicht

23 jul. 2013

Een BMI tussen 27 en 35 duidt op overgewicht met een verhoogd gezondheidsrisico tot gevolg. Het is belangrijk dit overgewicht aan te pakken om ernstige gezondheidsklachten te voorkomen. Het programma ‘Gezond gewicht met maagballon’ is een doeltreffende aanpak om voorgoed met uw overgewicht af te rekenen.

Overgewicht wordt vastgesteld met behulp van de BMI (Body Mass Index). De BMI wordt berekend op basis van lengte en gewicht. Er is sprake van overgewicht als uw BMI 25 of hoger is. U heeft dan een verhoogde kans op serieuze problemen met uw gezondheid: advies is uw overgewicht aan te pakken.

Belangrijk hierbij is voor een lange termijn aanpak te kiezen. Het programma ‘Gezond gewicht met maagballon’ is een van de mogelijkheden om structureel van uw overgewicht af te komen. Dit programma is geschikt voor mensen met een BMI tussen 27 en 35.

Inhoud programma
Het programma ‘Gezond gewicht met maagballon’ bestaat uit twee varianten. U kunt kiezen voor:
•    alleen het plaatsen van een maagballon
•    het plaatsen van een maagballon én behandeling door diverse specialisten: een multidisciplinaire aanpak.

Bij alleen het plaatsen van een maagballon wordt een silliconenballon in uw maag geplaatst waardoor uw maaginhoud wordt verkleind. Dit leidt tot een afname van de behoefte om te eten met als resultaat gewichtsverlies.

Wij raden u aan om te kiezen voor de multidisciplinaire aanpak die bestaat uit behandeling door een gewichtscoach, MDL arts of internist, een diëtist, een fysiotherapeut en een gezondheidspsycholoog. U werkt dan namelijk ook aan de aanpassing van uw leefstijl. Deze methode is gericht op de lange termijn met als resultaat een blijvend lager gewicht en een structurele beperking van de gezondheidsrisico’s.

De invulling van het programma wordt aangepast aan de individuele doelstelling van elke cliënt.

Meer informatie
Wilt u meer weten over dit zorgprogramma? Neem dan gerust contact met ons op via tel. 088 9000 500 of mail naar info@bergmanclinics.nl

Vestigingen
 
Alle behandelingen
 
Bergman Clinics

Beste cliënten, i.v.m. de aangescherpte Corona-maatregelen worden van maandag 20 december t/m vrijdag 14 januari geen nieuwe afspraken voor injectable-behandelingen & huidtherapie ingepland.
Wanneer u al een afspraak hiervoor heeft in deze periode wordt u gebeld om deze in overleg te verplaatsen. De afspraken voor alle andere behandelingen gaan door. 

 

Bergman Clinics

Let op: op dit moment hebben we te maken met een telefonische storing en zijn we niet goed bereikbaar. We werken hard aan een oplossing!