Bewegingsvrijheid dankzij heupprothese

23 jul. 2013

Een pijnlijke heup en beperkte bewegingsvrijheid. Het zijn de gevolgen van slijtage van het heupgewricht. Het plaatsen van een heupprothese verbetert de kwaliteit van leven aanzienlijk. Bij Bergman Clinics is het plaatsen van een heupprothese een veel voorkomende ingreep. Er wordt gewerkt met een zeer betrouwbare heupprothese met goede lange termijn resultaten.

Een van de meest voorkomende oorzaken van slijtage van het heupgewricht is slijtage van het gewrichtskraakbeen (artrose). Deze slijtage treedt op bij het ouder worden. Het gewricht wordt overbelast waardoor het heupgewricht vervormt met ontstekingen, bewegingsbeperking en pijn tot gevolg.

Meldt u zich met heupklachten bij de Kliniek voor Bewegingszorg, dan wordt eerst de diagnose gesteld aan de hand van een röntgenfoto. Is er inderdaad sprake van heupslijtage dan is de meest effectieve behandeling een nieuwe heup. Hoe ziet een heupprothese eruit en wat kunt u verwachten van de behandeling?

Betrouwbare prothese
Een heupprothese lijkt op het natuurlijke heupgewricht en bestaat uit een steel en heupkop, en een inzetstuk en heupkom. Bergman Clinics maakt gebruik van zeer betrouwbare protheses met (wereldwijd) uitstekende lange termijn resultaten. Een modern heupgewricht gaat gemiddeld langer dan 10 jaar mee.

De ingreep
Tijdens de heupoperatie worden de beschadigde en pijnlijke delen van het gewricht vervangen door de heupprothese. Bij het plaatsen van de prothese wordt dankzij moderne technieken zoveel mogelijk van het originele bot behouden. De ingreep duurt één tot twee uur en al een paar uur na de operatie kunt u beginnen met revalidatie onder begeleiding van een fysiotherapeut en verpleegkundige.

Meer informatie
Wilt u meer informatie over de behandeling van heupslijtage? Neem dan contact met ons op via 088 9000 500 of mail naar info@bergmanclinics.nl

Vestigingen
 
Alle behandelingen
 
Bergman Clinics

Beste cliënten, i.v.m. de aangescherpte Corona-maatregelen worden van maandag 20 december t/m vrijdag 14 januari geen nieuwe afspraken voor injectable-behandelingen & huidtherapie ingepland.
Wanneer u al een afspraak hiervoor heeft in deze periode wordt u gebeld om deze in overleg te verplaatsen. De afspraken voor alle andere behandelingen gaan door. 

 

Bergman Clinics

Let op: op dit moment hebben we te maken met een telefonische storing en zijn we niet goed bereikbaar. We werken hard aan een oplossing!