Bewegingsvrijheid dankzij heupprothese

23 jul

Een van de meest voorkomende oorzaken van slijtage van het heupgewricht is slijtage van het gewrichtskraakbeen (artrose). Deze slijtage treedt op bij het ouder worden. Het gewricht wordt overbelast waardoor het heupgewricht vervormt met ontstekingen, bewegingsbeperking en pijn tot gevolg.

Meldt u zich met heupklachten bij de Kliniek voor Bewegingszorg, dan wordt eerst de diagnose gesteld aan de hand van een röntgenfoto. Is er inderdaad sprake van heupslijtage dan is de meest effectieve behandeling een nieuwe heup. Hoe ziet een heupprothese eruit en wat kunt u verwachten van de behandeling?

Betrouwbare prothese
Een heupprothese lijkt op het natuurlijke heupgewricht en bestaat uit een steel en heupkop, en een inzetstuk en heupkom. Bergman Clinics maakt gebruik van zeer betrouwbare protheses met (wereldwijd) uitstekende lange termijn resultaten. Een modern heupgewricht gaat gemiddeld langer dan 10 jaar mee.

De ingreep
Tijdens de heupoperatie worden de beschadigde en pijnlijke delen van het gewricht vervangen door de heupprothese. Bij het plaatsen van de prothese wordt dankzij moderne technieken zoveel mogelijk van het originele bot behouden. De ingreep duurt één tot twee uur en al een paar uur na de operatie kunt u beginnen met revalidatie onder begeleiding van een fysiotherapeut en verpleegkundige.

Meer informatie
Wilt u meer informatie over de behandeling van heupslijtage? Neem dan contact met ons op via 088 9000 500 of mail naar info@bergmanclinics.nlInformatie aanvraag
Contact opnemen

Maak een afspraak

Vul onderstaand formulier in op een afspraak in te plannen bij Bergman Clinics.

Niet alle velden zijn (juist) ingevuld:

Naam:
E-mailadres:
Telefoonnummer:
Locatie:

Bedankt voor uw verzoek om een afspraak te maken.
Wij nemen zo spoedig mogelijk telefonisch contact met u op.

Bergman Clinics

Vanaf 1 december zijn nieuwe maatregelen van kracht om het coronavirus in Nederland terug te dringen. Uw afspraak bij Bergman Clinics blijft gewoon staan. U mag alleen geen begeleider meenemen de kliniek in*. Wanneer u ouder bent dan 12 jaar, dient u een mondkapje te dragen in de kliniek.

Bekijk voor uw komst de actuele coronarichtlijnen.

Heeft u nog geen afspraak staan, maar wilt u meer informatie over onze wachttijden?  Ook in coronatijd doen wij alles om u zo veilig mogelijk in de kliniek te ontvangen en onze wachttijden kort te houden. We heten u van harte welkom.

*Uitzonderingen hierop vindt u op onze corona pagina.

 - Banners - untitled-design-3.png