Omgaan met een terugkerende blaasontsteking

20 aug. 2013

Het artikel ‘Niet wéér een blaasontsteking’ in het magazine Vrouw bespreekt de problematiek van de terugkerende blaasontsteking. Karlijn Schweitzer, gynaecoloog bij de Kliniek voor Vrouwenzorg, vertelt over de oorzaken en over voorkomen en behandelen.

Een blaasontsteking is vervelend en pijnlijk maar een terugkerende blaasontsteking is helemaal lastig, zo begint het artikel. Karlijn Schweitzer legt uit dat een blaasontsteking vaker bij vrouwen dan bij mannen voorkomt omdat de urinebuis bij vrouwen korter is. Bacteriën bereiken de blaas daardoor sneller. Er zijn verschillende oorzaken voor een blaasontsteking; het kunnen nier- of blaasstenen zijn, maar ook bekkenbodemproblemen zoals niet goed leegplassen of verzakking.

Behandelingen
Bekkenbodemproblemen kunnen worden aangepakt door middel van bekkenbodemfysiotherapie. Antibioticum wordt gegeven als de oorzaak moeilijk te achterhalen blijkt en de klachten aanhouden. Voor een blaasonderzoek wordt gekozen als de andere maatregelen geen effect hebben. Er wordt echter niet vaak iets gevonden. Een bekkenbodemspierenonderzoek biedt dan uitkomst. Hierbij wordt de manier van plassen geanalyseerd en worden de bekkenbodemspieren getest.

Ervaringsdeskundige
In het artikel neemt de schrijfster u mee in het doorstaan van alle onderzoeken, met alle voor- en nadelen. Een open kijk op het proces. U krijgt tevens vijf tips ter voorkoming van een blaasontsteking. Lees het volledige artikel in de bijlage. [LINK]

Meer informatie
Heeft u nog vragen over blaasontsteking of vermoedelijke bekkenbodemproblemen? Neem dan gerust contact met ons op via telefoonnummer 088 9000 500 of mail naar info@bergmanclinics.nl

Vestigingen
 
Alle behandelingen
 
Bergman Clinics

Beste cliënten, i.v.m. de aangescherpte Corona-maatregelen worden van maandag 20 december t/m vrijdag 14 januari geen nieuwe afspraken voor injectable-behandelingen & huidtherapie ingepland.
Wanneer u al een afspraak hiervoor heeft in deze periode wordt u gebeld om deze in overleg te verplaatsen. De afspraken voor alle andere behandelingen gaan door. 

 

Bergman Clinics

Let op: op dit moment hebben we te maken met een telefonische storing en zijn we niet goed bereikbaar. We werken hard aan een oplossing!