Omgaan met een terugkerende blaasontsteking

20 aug '13

Een blaasontsteking is vervelend en pijnlijk maar een terugkerende blaasontsteking is helemaal lastig, zo begint het artikel. Karlijn Schweitzer legt uit dat een blaasontsteking vaker bij vrouwen dan bij mannen voorkomt omdat de urinebuis bij vrouwen korter is. Bacteriën bereiken de blaas daardoor sneller. Er zijn verschillende oorzaken voor een blaasontsteking; het kunnen nier- of blaasstenen zijn, maar ook bekkenbodemproblemen zoals niet goed leegplassen of verzakking.

Behandelingen
Bekkenbodemproblemen kunnen worden aangepakt door middel van bekkenbodemfysiotherapie. Antibioticum wordt gegeven als de oorzaak moeilijk te achterhalen blijkt en de klachten aanhouden. Voor een blaasonderzoek wordt gekozen als de andere maatregelen geen effect hebben. Er wordt echter niet vaak iets gevonden. Een bekkenbodemspierenonderzoek biedt dan uitkomst. Hierbij wordt de manier van plassen geanalyseerd en worden de bekkenbodemspieren getest.

Ervaringsdeskundige
In het artikel neemt de schrijfster u mee in het doorstaan van alle onderzoeken, met alle voor- en nadelen. Een open kijk op het proces. U krijgt tevens vijf tips ter voorkoming van een blaasontsteking. Lees het volledige artikel in de bijlage. [LINK]

Meer informatie
Heeft u nog vragen over blaasontsteking of vermoedelijke bekkenbodemproblemen? Neem dan gerust contact met ons op via telefoonnummer 088 9000 500 of mail naar info@bergmanclinics.nlInformatie aanvraag
Contact opnemen

Maak een afspraak

Vul onderstaand formulier in op een afspraak in te plannen bij Bergman Clinics.

Niet alle velden zijn (juist) ingevuld:

Naam:
E-mailadres:
Telefoonnummer:
Locatie:

Bedankt voor uw verzoek om een afspraak te maken.
Wij nemen zo spoedig mogelijk telefonisch contact met u op.

Bergman Clinics

Van 15 december t/m 9 februari zijn nieuwe maatregelen van kracht om het coronavirus in Nederland terug te dringen. Dit betekent het volgende voor uw afspraak bij Bergman Clinics:

  • Heeft u een afspraak voor verzekerde zorg of cosmetische chirurgie, dan blijft uw afspraak gewoon staan. U hoeft geen contact met ons op te nemen. Bij eventuele wijzingen van uw afspraak nemen wij contact met u op.
  • In de kliniek mag u alleen geen begeleider meenemen.*
  • Wanneer u ouder bent dan 12 jaar dient u in de kliniek een mondkapje te dragen.
  • Heeft u een afspraak voor een onverzekerde huidbehandeling en/of een behandeling met injectables, dan wordt uw afspraak verplaatst. Wij bellen u voor een nieuwe afspraak. U hoeft niet zelf te bellen.
  • Heeft u binnen 48 uur vóór of ná uw coronavaccinatie een afspraak voor een ingreep/behandeling bij ons staan, neemt u dan zo spoedig mogelijk contact met ons op. Om eventuele bijwerkingen van de behandeling of vaccinatie te kunnen scheiden, verplaatsen we deze afspraak dan voor u.

*Uitzonderingen hierop vindt u op onze coronapagina.

Bekijk voor uw komst de actuele coronarichtlijnen.