Onze COVID-19 maatregelen Sluiten

Omgaan met een terugkerende blaasontsteking

20 aug '13

Het artikel ‘Niet wéér een blaasontsteking’ in het magazine Vrouw bespreekt de problematiek van de terugkerende blaasontsteking. Karlijn Schweitzer, gynaecoloog bij de Kliniek voor Vrouwenzorg, vertelt over de oorzaken en over voorkomen en behandelen.

Een blaasontsteking is vervelend en pijnlijk maar een terugkerende blaasontsteking is helemaal lastig, zo begint het artikel. Karlijn Schweitzer legt uit dat een blaasontsteking vaker bij vrouwen dan bij mannen voorkomt omdat de urinebuis bij vrouwen korter is. Bacteriën bereiken de blaas daardoor sneller. Er zijn verschillende oorzaken voor een blaasontsteking; het kunnen nier- of blaasstenen zijn, maar ook bekkenbodemproblemen zoals niet goed leegplassen of verzakking.

Behandelingen
Bekkenbodemproblemen kunnen worden aangepakt door middel van bekkenbodemfysiotherapie. Antibioticum wordt gegeven als de oorzaak moeilijk te achterhalen blijkt en de klachten aanhouden. Voor een blaasonderzoek wordt gekozen als de andere maatregelen geen effect hebben. Er wordt echter niet vaak iets gevonden. Een bekkenbodemspierenonderzoek biedt dan uitkomst. Hierbij wordt de manier van plassen geanalyseerd en worden de bekkenbodemspieren getest.

Ervaringsdeskundige
In het artikel neemt de schrijfster u mee in het doorstaan van alle onderzoeken, met alle voor- en nadelen. Een open kijk op het proces. U krijgt tevens vijf tips ter voorkoming van een blaasontsteking. Lees het volledige artikel in de bijlage. [LINK]

Meer informatie
Heeft u nog vragen over blaasontsteking of vermoedelijke bekkenbodemproblemen? Neem dan gerust contact met ons op via telefoonnummer 088 9000 500 of mail naar info@bergmanclinics.nl

Vestigingen
 
Alle behandelingen
 
Bergman Clinics

Op dit moment zijn maatregelen van kracht om het coronavirus in Nederland terug te dringen. Ook bij Bergman Clinics, Bey by Bergman Clinics en Memira hebben wij maatregelen getroffen. Hier leest u welke maatregelen dit zijn. 

 

 

Bergman Clinics

 

De vraag naar medische zorg bij Bergman Clinics stijgt de laatste maanden sterk en harder dan eerder voorzien. Daardoor kunnen telefonische wachttijden op sommige momenten langer zijn dan u van ons gewend bent.

Graag attenderen we u erop dat bellen vaak niet noodzakelijk is of niet de snelste manier om uw vraag beantwoord te krijgen. We helpen u graag ook op andere manieren. Bekijk de opties hier. 

We doen ons uiterste best om u zo snel mogelijk te woord te staan.