Assisteer mij
Assisteer mij

Omgaan met een terugkerende blaasontsteking

20 aug '13

Een blaasontsteking is vervelend en pijnlijk maar een terugkerende blaasontsteking is helemaal lastig, zo begint het artikel. Karlijn Schweitzer legt uit dat een blaasontsteking vaker bij vrouwen dan bij mannen voorkomt omdat de urinebuis bij vrouwen korter is. Bacteriën bereiken de blaas daardoor sneller. Er zijn verschillende oorzaken voor een blaasontsteking; het kunnen nier- of blaasstenen zijn, maar ook bekkenbodemproblemen zoals niet goed leegplassen of verzakking.

Behandelingen
Bekkenbodemproblemen kunnen worden aangepakt door middel van bekkenbodemfysiotherapie. Antibioticum wordt gegeven als de oorzaak moeilijk te achterhalen blijkt en de klachten aanhouden. Voor een blaasonderzoek wordt gekozen als de andere maatregelen geen effect hebben. Er wordt echter niet vaak iets gevonden. Een bekkenbodemspierenonderzoek biedt dan uitkomst. Hierbij wordt de manier van plassen geanalyseerd en worden de bekkenbodemspieren getest.

Ervaringsdeskundige
In het artikel neemt de schrijfster u mee in het doorstaan van alle onderzoeken, met alle voor- en nadelen. Een open kijk op het proces. U krijgt tevens vijf tips ter voorkoming van een blaasontsteking. Lees het volledige artikel in de bijlage. [LINK]

Meer informatie
Heeft u nog vragen over blaasontsteking of vermoedelijke bekkenbodemproblemen? Neem dan gerust contact met ons op via telefoonnummer 088 9000 500 of mail naar info@bergmanclinics.nlInformatie aanvraag
Contact opnemen
Bergman Clinics

Op dit moment zijn maatregelen van kracht om het coronavirus in Nederland terug te dringen. Bekijk voor uw komst de actuele coronarichtlijnen. Dit betekent het volgende voor uw afspraak bij Bergman Clinics:

  • U bent welkom voor alle zorg die u van ons gewend bent. We treffen alle maatregelen om u veilig in de kliniek te ontvangen.
  • In de kliniek mag u geen begeleider meenemen.*
  • Wanneer u ouder bent dan 12 jaar dient u in de kliniek een mondkapje te dragen.

Let op!
Heeft u binnen 48 uur vóór of ná uw coronavaccinatie een afspraak voor een ingreep/behandeling bij ons staan, neemt u dan zo spoedig mogelijk contact met ons op. Om eventuele bijwerkingen van de behandeling of vaccinatie te kunnen scheiden, verplaatsen we deze afspraak dan voor u.

*Uitzonderingen hierop vindt u op onze coronapagina.