Onze COVID-19 maatregelen Sluiten

Continuïteit van zorg dankzij samenwerking met UMC ’s

17 okt '13

Samenwerking met het UMC Utrecht, het AMC en het VU Medisch Centrum stelt Bergman Clinics | Vrouwenzorg (voorheen Alant Vrouw) in staat haar cliënten een vast team van specialisten gedurende het gehele behandeltraject te garanderen. Ongeacht de complexiteit van de aandoening.

De samenwerking tussen Bergman Clinics | Vrouwenzorg en de UMC’s richt zich op de bekkenbodem problematiek (incontinentie, functionele urologie en verzakking), afwijkende cervix cytologie en poliklinische sterilisatie (alleen met Essure).

Behandeling vanuit één locatie
De academische ziekenhuizen UMC Utrecht, AMC Amsterdam en het VU Medisch Centrum hebben respectievelijk in 2002 en 2009 de keuze gemaakt hun specialisme bekkenbodemzorg te verplaatsen naar Bergman Clinics | Vrouwenzorg (destijds Alant Vrouw).

De zorg is onderverdeeld in programma’s, zodat snel en effectief het diagnostische traject en de behandeling kan worden aangeboden. De meeste medisch specialisten van Bergman Clinics | Vrouwenzorg, zijn ook werkzaam in de genoemde academische ziekenhuizen. U wordt dus geholpen door een gespecialiseerd en ervaren team van deskundigen. Tevens vinden behandelingen zoveel mogelijk plaats op één locatie en wordt de kwaliteit van de zorgprogamma’s gewaarborgd.

Continuïteit in zorg en snelle behandeling
Door de intensieve samenwerkingsverbanden kunt u sneller geholpen worden en kunnen opnames voor complexere ingrepen plaatsvinden in één van de academische ziekenhuizen. Op deze wijze wordt optimaal gebruik gemaakt van de faciliteiten van de UMC’s als topklinisch/topreferent centrum. Wij garanderen hierbij dat u als cliënt, dezelfde specialist en behandelend arts behoudt.

Met welke klachten naar de Kliniek voor Vrouwenzorg?
De kliniek voor Vrouwenzorg heeft een vestiging in Amsterdam en in Bilthoven. U kunt hier terecht voor complete multidisciplinaire zorg voor alle bekkenbodemklachten. U kunt bij ons terecht voor de zorgprogramma’s:

• blaasklachten
• ontlastingsklachten
• vaginale verzakking
• pijn bij het vrijen
• definitieve anticonceptie (Essure)
• afwijkend uitstrijkje
• menopauze en overgangsklachten.

Kijk voor een uitgebreide beschrijving van de mogelijke behandelingen op de webpagina van Vrouwenzorg.

Meer informatie
Neem gerust contact met ons op als u nog vragen heeft. U kunt ons bereiken via 088 9000 500. Of mail naar info@bergmanclinics.nl

Vestigingen
 
Alle behandelingen
 
Bergman Clinics

 

 

Bergman Clinics

De vraag naar medische zorg bij Bergman Clinics stijgt de laatste maanden sterk en harder dan eerder voorzien. Daardoor kunnen telefonische wachttijden op sommige momenten langer zijn dan u van ons gewend bent.

Graag attenderen we u erop dat bellen vaak niet noodzakelijk is of niet de snelste manier om uw vraag beantwoord te krijgen. We helpen u graag ook op andere manieren. Bekijk de opties hier

Bent u onder behandeling bij Bergman Clinics en heeft u een spoedvraag, bijvoorbeeld over klachten na een ingreep dan kunt u contact opnemen via telefoonnummer 088 9000 567.

We doen ons uiterste best om u zo snel mogelijk te woord te staan.