Klinieken Bergman Clinics in bezit van kwaliteitskeurmerken

17 okt. 2013

Bergman Clinics heeft voor álle klinieken het ZKN/VMS-certificaat en het ISO-certificaat behaald. Het is voor het eerst dat op zo’n grote schaal kwaliteitskeurmerken zijn uitgereikt aan een zorginstelling. De Kliniek voor Inwendige Zorg in Bilthoven had al eerder dit jaar het HKZ-certificaat behaald. Dit betekent dat de kliniek een belangrijke rol zal spelen in het bevolkingsonderzoek naar darmkanker.

De behaalde certificering betekent dat de negentien klinieken (en het hoofdkantoor) van Bergman Clinics voldoen aan de strengste kwaliteitseisen. “We zijn trots op de kwaliteit en veiligheid die wij met onze zorg aan cliënten bieden”, zegt Nico Klay, Chief Operating Officer bij Bergman Clinics.

ZKN/VMS-certificaat: veiligheid
Voor alle klinieken heeft Bergman Clinics het ZKN/VMS-certificaat behaald. ZKN heeft als doelstelling het voor cliënten inzichtelijk maken van de kwaliteit en veiligheid van medische behandelingen van zelfstandige klinieken. Voor Bergman Clinics is het vanzelfsprekend om haar cliënten een veilige omgeving en behandeling te bieden. “Het is fijn dit met een certificaat bevestigd te zien”, aldus Klay.

ISO-gecertificeerd: kwaliteit
Naast het ZKN/VMS-certificaat is Bergman Clinics ISO-gecertificeerd voor het gevoerde kwaliteits- en veiligheidsbeleid. Het ISO-certificaat betekent dat Bergman Clinics altijd werkt volgens vaste protocollen en procedures. “Daarmee weten cliënten wat ze van ons kunnen verwachten”, zegt Klay. “Binnen onze organisatie bekijken wij continu of onze zorg nog steeds voldoet aan alle eisen en wensen van cliënten, professionele standaarden en de verwachtingen van samenwerkingspartners. Het staat bij ons hoog op de agenda.”

Betrokken
Niet eerder is landelijk op zo’n grote schaal certificering voor ZKN/VMS en ISO toegekend. “Een unieke prestatie”, aldus Klay. Willy Limpens, Lead Auditor bij Kiwa, vult aan: “Daarmee is Bergman Clinics koploper in de gezondheidszorg”. Volgens Limpens is de mate van professionaliteit bij Bergman Clinics zeer hoog. “De drive en betrokkenheid van iedereen door het hele bedrijf is enorm. Er heerst een opvallend groot besef van het belang van kwaliteit en veiligheid. De toewijding is groot, men is trots om deel uit te maken van de organisatie.” Klay is trots dat de toewijding, positieve energie en innovatie op alle vlakken binnen Bergman Clinics wordt erkend.

Bevolkingsonderzoek darmkanker
Het HKZ-certificaat (Harmonisatie van Kwaliteitsbeoordeling in Zorg en Welzijn) werd eerder dit jaar door de Kliniek voor Inwendige Zorg in Bilthoven als één van de eerste klinieken in Nederland behaald. Met dit kwaliteitsniveau is de kliniek klaar voor deelname aan het bevolkingsonderzoek darmkanker. Dit betekent dat deelnemers aan het bevolkingsonderzoek darmkanker bij de kliniek terecht kunnen als zij een positieve uitkomst hebben bij de ontlastingstest.

Doel van het bevolkingsonderzoek is darmkanker in een vroeg stadium op te sporen. Als darmkanker vroegtijdig wordt ontdekt, is de kans op genezing groter en de behandeling minder zwaar.

Meer informatie
Wilt u meer weten over de mogelijke behandelingen bij Bergman Clinics? Neem dan contact met ons op via 088 9000 500 of mail naar info@bergmanclinics.nl

 

Vestigingen
 
Alle behandelingen
 
Bergman Clinics

Beste cliënten, i.v.m. de aangescherpte Corona-maatregelen worden van maandag 20 december t/m vrijdag 14 januari geen nieuwe afspraken voor injectable-behandelingen & huidtherapie ingepland.
Wanneer u al een afspraak hiervoor heeft in deze periode wordt u gebeld om deze in overleg te verplaatsen. De afspraken voor alle andere behandelingen gaan door. 

 

Bergman Clinics

Let op: op dit moment hebben we te maken met een telefonische storing en zijn we niet goed bereikbaar. We werken hard aan een oplossing!