Nascholing huisartsen door Bergman Clinics hoog gewaardeerd

14 nov. 2013

Speciaal voor huisartsen en andere doorverwijzers organiseert Bergman Clinics regelmatig geaccrediteerde nascholingscursussen. Met de nascholing kunnen huisartsen hun kennis opfrissen en vergroten. En met succes; zo werd de laatste geaccrediteerde nascholing Oogheelkunde door de deelnemers beoordeeld met een 7,7.

Kennis actualiseren, kunde op peil houden en persoonlijk kennismaken met de specialisten. Dat zijn een paar van de redenen waarom Bergman Clinics met regelmaat nascholingscursussen voor huisartsen en andere doorverwijzers organiseert.

Samenwerken bij invulling geaccrediteerde nascholingscursussen
Bergman Clinics streeft naar een goede werkrelatie met huisartsen en andere doorverwijzers. We weten graag met wie wij samenwerken om onze zorg te verbeteren en op elkaar af te stemmen. Het organiseren van geaccrediteerde nascholingscursussen voor en in samenwerking met huisartsen en andere doorverwijzers draagt hieraan bij. Deze nascholingscursussen zijn geaccrediteerd. Accreditatie wil zeggen dat er een garantie is dat de nascholing aan specifieke eisen voldoet.

Positieve waardering
De nascholing Oogheelkunde betrof onder meer de onderwerpen: het rode, pijnlijke oog en maculadegeneratie. De inhoud over deze verzekerde behandelingen en de nieuwe ontwikkelingen binnen deze vakgebieden kwamen ruimschoots aan de orde. Bovendien konden huisartsen kennismaken met de desbetreffende oogartsen. De reacties waren positief: deelnemers beoordeelden de cursus gemiddeld met een 7,7!

Persoonlijk
Ook bij de nascholing binnen de divisie Vrouwenzorg (voorheen Alant Vrouw) is kennismaking met de specialisten één van de doelen. Prof. Dr. Huub van der Vaart, uro-gynaecoloog en medisch directeur: “In de ruim tien jaar die wij bestaan, is het aantal cliënten gestegen tot meer dan 2000 per jaar en hebben wij met veel huisartsen een goede samenwerking opgebouwd. Toch blijkt dat veel huisartsen de specialisten die bij ons werken niet persoonlijk kennen.” Volgens Van der Vaart is dat niet wenselijk. “Want bij het verwijzen van cliënten spelen vertrouwen en ‘een goed gevoel’ een belangrijke rol. Daarom ontmoeten we huisartsen en andere doorverwijzers graag persoonlijk en ontwikkelen we de inhoud van de cursussen ook samen.” Van der Vaart vertelt dat deze aanpak onlangs heeft geleid tot een nieuwe opzet, waarbij praktische vaardigheidstrainingen centraal staan.

Nieuwe cursussen
Het enthousiasme en het grote aantal aanmeldingen van huisartsen en andere doorverwijzers bij elke nascholingscursus inspireren tot het organiseren van vele nieuwe. Zo is er op 12 december vanuit de divisie Vrouwenzorg een geaccrediteerde cursus over de overactieve blaas. Naast de geaccrediteerde nascholing aan huisartsen, is Bergman Clinics | Vrouwenzorg ook gestart met geaccrediteerde bijeenkomsten voor doktersassistenten.

 

Vestigingen
 
Alle behandelingen
 
Bergman Clinics

Beste cliënten, i.v.m. de aangescherpte Corona-maatregelen worden van maandag 20 december t/m vrijdag 14 januari geen nieuwe afspraken voor injectable-behandelingen & huidtherapie ingepland.
Wanneer u al een afspraak hiervoor heeft in deze periode wordt u gebeld om deze in overleg te verplaatsen. De afspraken voor alle andere behandelingen gaan door. 

 

Bergman Clinics

Let op: op dit moment hebben we te maken met een telefonische storing en zijn we niet goed bereikbaar. We werken hard aan een oplossing!