Assisteer mij
Assisteer mij

Nascholing huisartsen door Bergman Clinics hoog gewaardeerd

14 nov '13

Kennis actualiseren, kunde op peil houden en persoonlijk kennismaken met de specialisten. Dat zijn een paar van de redenen waarom Bergman Clinics met regelmaat nascholingscursussen voor huisartsen en andere doorverwijzers organiseert.

Samenwerken bij invulling geaccrediteerde nascholingscursussen
Bergman Clinics streeft naar een goede werkrelatie met huisartsen en andere doorverwijzers. We weten graag met wie wij samenwerken om onze zorg te verbeteren en op elkaar af te stemmen. Het organiseren van geaccrediteerde nascholingscursussen voor en in samenwerking met huisartsen en andere doorverwijzers draagt hieraan bij. Deze nascholingscursussen zijn geaccrediteerd. Accreditatie wil zeggen dat er een garantie is dat de nascholing aan specifieke eisen voldoet.

Positieve waardering
De nascholing Oogheelkunde betrof onder meer de onderwerpen: het rode, pijnlijke oog en maculadegeneratie. De inhoud over deze verzekerde behandelingen en de nieuwe ontwikkelingen binnen deze vakgebieden kwamen ruimschoots aan de orde. Bovendien konden huisartsen kennismaken met de desbetreffende oogartsen. De reacties waren positief: deelnemers beoordeelden de cursus gemiddeld met een 7,7!

Persoonlijk
Ook bij de nascholing binnen de divisie Vrouwenzorg (voorheen Alant Vrouw) is kennismaking met de specialisten één van de doelen. Prof. Dr. Huub van der Vaart, uro-gynaecoloog en medisch directeur: “In de ruim tien jaar die wij bestaan, is het aantal cliënten gestegen tot meer dan 2000 per jaar en hebben wij met veel huisartsen een goede samenwerking opgebouwd. Toch blijkt dat veel huisartsen de specialisten die bij ons werken niet persoonlijk kennen.” Volgens Van der Vaart is dat niet wenselijk. “Want bij het verwijzen van cliënten spelen vertrouwen en ‘een goed gevoel’ een belangrijke rol. Daarom ontmoeten we huisartsen en andere doorverwijzers graag persoonlijk en ontwikkelen we de inhoud van de cursussen ook samen.” Van der Vaart vertelt dat deze aanpak onlangs heeft geleid tot een nieuwe opzet, waarbij praktische vaardigheidstrainingen centraal staan.

Nieuwe cursussen
Het enthousiasme en het grote aantal aanmeldingen van huisartsen en andere doorverwijzers bij elke nascholingscursus inspireren tot het organiseren van vele nieuwe. Zo is er op 12 december vanuit de divisie Vrouwenzorg een geaccrediteerde cursus over de overactieve blaas. Naast de geaccrediteerde nascholing aan huisartsen, is Bergman Clinics | Vrouwenzorg ook gestart met geaccrediteerde bijeenkomsten voor doktersassistenten.

 Informatie aanvraag
Contact opnemen
Bergman Clinics

Op dit moment zijn maatregelen van kracht om het coronavirus in Nederland terug te dringen. Bekijk voor uw komst de actuele coronarichtlijnen. Dit betekent het volgende voor uw afspraak bij Bergman Clinics:

  • U bent welkom voor alle zorg die u van ons gewend bent. We treffen alle maatregelen om u veilig in de kliniek te ontvangen.
  • In de kliniek mag u geen begeleider meenemen.*
  • Wanneer u ouder bent dan 12 jaar dient u in de kliniek een mondkapje te dragen.

Let op!
Heeft u binnen 48 uur vóór of ná uw coronavaccinatie een afspraak voor een ingreep/behandeling bij ons staan, neemt u dan zo spoedig mogelijk contact met ons op. Om eventuele bijwerkingen van de behandeling of vaccinatie te kunnen scheiden, verplaatsen we deze afspraak dan voor u.

*Uitzonderingen hierop vindt u op onze coronapagina.