Zorgprogramma ‘afwijkend uitstrijkje’ succesvol

12 dec. 2013

Is uw uitstrijkje bij het bevolkingsonderzoek baarmoederhalskanker afwijkend, dan kunt u bij Bergman Clinics | Vrouwenzorg terecht voor vervolgonderzoek. Diagnostiek en behandeling vinden volledig plaats bij de kliniek, eventueel op één dag. Al meer dan 600 cliënten gingen u voor.

Een afwijkend uitstrijkje leidt vaak tot ongerustheid en angst voor baarmoederhalskanker. De Kliniek voor Vrouwenzorg neemt dan ook veel tijd en aandacht voor uitleg en nazorg aan cliënten. Carien Vis, gynaecoloog/oncoloog bij de Kliniek voor Vrouwenzorg en het Universitair Medisch Centrum Utrecht: “De angst voor baarmoederhalskanker is invoelbaar maar meestal onnodig.”

Vervolgonderzoek
Carien geeft aan dat vrouwen snel bij de kliniek terecht kunnen indien vervolgonderzoek nodig is. U krijgt uitleg over wat een afwijkend uitstrijkje inhoudt en over de mogelijke vormen van diagnostiek en de behandeling. Vervolgens wordt de baarmoedermond met een speciaal vergrootglas bekeken.

Bij eventueel vervolgonderzoek wordt eerst een stukje weefsel uit de baarmoedermond genomen. Wordt hierbij een afwijking gevonden, dan zal de gynaecoloog een deel van baarmoedermond moeten verwijderen. Deze (kleine) ingreep gebeurt in de kliniek, onder plaatselijke verdoving. U blijft daarna voor de zekerheid nog twee jaar bij de kliniek onder controle.

Verzekerd van de allerbeste zorg
Onderzoek en behandeling bij de Kliniek voor Vrouwenzorg vinden plaats door ervaren artsen onder verantwoordelijkheid van een gynaecoloog. Wij werken nauw samen met academische ziekenhuizen.

“Onze locatie en werkwijze wordt door cliënten als prettig ervaren. Je hebt meestal met één arts te maken en kunt op korte termijn een afspraak maken. De snelheid is veel hoger dan in een ziekenhuis. Tevens beschikt de kliniek over de beste apparatuur.” aldus Carien. “Daarnaast bezitten we een internationaal erkend kwaliteitskeurmerk. We zijn dan ook trots op de kwaliteit die wij onze cliënten aan kunnen bieden.”

Meer informatie
Wilt u meer informatie over de vervolgstappen bij een afwijkend uitstrijkje? Neem dan contact met ons op via 088 9000 500 of per mail: info@bergmanclinics.nl

 

Vestigingen
 
Alle behandelingen
 
Bergman Clinics

Beste cliënten, i.v.m. de aangescherpte Corona-maatregelen worden van maandag 20 december t/m vrijdag 14 januari geen nieuwe afspraken voor injectable-behandelingen & huidtherapie ingepland.
Wanneer u al een afspraak hiervoor heeft in deze periode wordt u gebeld om deze in overleg te verplaatsen. De afspraken voor alle andere behandelingen gaan door. 

 

Bergman Clinics

Let op: op dit moment hebben we te maken met een telefonische storing en zijn we niet goed bereikbaar. We werken hard aan een oplossing!