Assisteer mij
Assisteer mij

Zorgprogramma ‘afwijkend uitstrijkje’ succesvol

12 dec '13

Een afwijkend uitstrijkje leidt vaak tot ongerustheid en angst voor baarmoederhalskanker. De Kliniek voor Vrouwenzorg neemt dan ook veel tijd en aandacht voor uitleg en nazorg aan cliënten. Carien Vis, gynaecoloog/oncoloog bij de Kliniek voor Vrouwenzorg en het Universitair Medisch Centrum Utrecht: “De angst voor baarmoederhalskanker is invoelbaar maar meestal onnodig.”

Vervolgonderzoek
Carien geeft aan dat vrouwen snel bij de kliniek terecht kunnen indien vervolgonderzoek nodig is. U krijgt uitleg over wat een afwijkend uitstrijkje inhoudt en over de mogelijke vormen van diagnostiek en de behandeling. Vervolgens wordt de baarmoedermond met een speciaal vergrootglas bekeken.

Bij eventueel vervolgonderzoek wordt eerst een stukje weefsel uit de baarmoedermond genomen. Wordt hierbij een afwijking gevonden, dan zal de gynaecoloog een deel van baarmoedermond moeten verwijderen. Deze (kleine) ingreep gebeurt in de kliniek, onder plaatselijke verdoving. U blijft daarna voor de zekerheid nog twee jaar bij de kliniek onder controle.

Verzekerd van de allerbeste zorg
Onderzoek en behandeling bij de Kliniek voor Vrouwenzorg vinden plaats door ervaren artsen onder verantwoordelijkheid van een gynaecoloog. Wij werken nauw samen met academische ziekenhuizen.

“Onze locatie en werkwijze wordt door cliënten als prettig ervaren. Je hebt meestal met één arts te maken en kunt op korte termijn een afspraak maken. De snelheid is veel hoger dan in een ziekenhuis. Tevens beschikt de kliniek over de beste apparatuur.” aldus Carien. “Daarnaast bezitten we een internationaal erkend kwaliteitskeurmerk. We zijn dan ook trots op de kwaliteit die wij onze cliënten aan kunnen bieden.”

Meer informatie
Wilt u meer informatie over de vervolgstappen bij een afwijkend uitstrijkje? Neem dan contact met ons op via 088 9000 500 of per mail: info@bergmanclinics.nl

 Informatie aanvraag
Contact opnemen
Bergman Clinics

Op dit moment zijn maatregelen van kracht om het coronavirus in Nederland terug te dringen. Bekijk voor uw komst de actuele coronarichtlijnen. Dit betekent het volgende voor uw afspraak bij Bergman Clinics:

  • U bent welkom voor alle zorg die u van ons gewend bent. We treffen alle maatregelen om u veilig in de kliniek te ontvangen.
  • In de kliniek mag u geen begeleider meenemen.*
  • Wanneer u ouder bent dan 12 jaar dient u in de kliniek een mondkapje te dragen.

Let op!
Heeft u binnen 48 uur vóór of ná uw coronavaccinatie een afspraak voor een ingreep/behandeling bij ons staan, neemt u dan zo spoedig mogelijk contact met ons op. Om eventuele bijwerkingen van de behandeling of vaccinatie te kunnen scheiden, verplaatsen we deze afspraak dan voor u.

*Uitzonderingen hierop vindt u op onze coronapagina.