Assisteer mij
Assisteer mij

Bergman Clinics betrokken bij crew selectieproces Team Brunel voor Volvo Ocean Race 2014/2015

14 jan '14

Het samenstellen van een ultiem negenkoppig team vraagt om een loodzware selectieprocedure. Het gaat om het vinden van de allerbeste zeilers. Naast zeiltalent en ambitie is een uitstekende conditie, zowel fysiek al mentaal, van groot belang. En net zo belangrijk: teamwork. Steven Biester, projectmanager Volvo Ocean Race Dry Team van Brunel International legt uit: ‘Begin januari deden wij samen met Bouwe Bekking, schipper van Team Brunel, de eerste selectie uit de 300 aanmeldingen die binnen waren gekomen naar aanleiding van onze oproep. Op basis van cv en zeilervaring werden 20 kandidaten gekozen die mee deden aan de selectiedagen in de Kliniek voor Bewegingszorg in Naarden. Uit deze 20 kandidaten blijven vier mannen over die allen mee gaan op een uitdagende proefrace. Uiteindelijk zullen twee mannen deel gaan uitmaken van Team Brunel. De andere zeven leden zijn buitenlandse zeer ervaren zeilprofessionals.’

Topsport en topzorg vinden elkaar
‘Na selectie van deze groep begon de zoektocht naar de beste plek voor de medische en fysieke testen van onze 20 potentiële kandidaten', vertelt Anita van Oeveren, projectleider van Sailing Holland. ‘Meerdere opties passeerden de revue: bij Brunel in huis, bij sportcentrum Papendal en ook Bergman Clinics. Via orthopedisch chirurg drs. Cor van der Hart kwam ik in contact met Ivo Piest, Clinic Manager van de kliniek in Naarden. Het ging snel: een paar keer telefonisch contact en binnen een week was alles geregeld: de 20 kandidaten konden naar Naarden komen voor twee volledige testdagen, echt perfect’.

Inhoud testdag
Tijdens de uitgebreide testdag stonden er vier onderdelen op het programma: de kandidaten kregen een medische en fysieke test onder begeleiding van fysiotherapeut en oud topsporter drs. Bart Jan Sijbrandij en fysiotherapeut Tim Glazenburg van Medicort. Daarna volgde een interview met schipper Bouwe Bekking van Team Brunel en een psychologische test afgenomen door Schouten Global, subsponsor van Team Brunel.

Volvo Ocean Race 2014/2015

Volvo Ocean Race 2014/2015
Brunel International heeft voor de derde keer een eigen team en boot in één van de meest prestigieuze en spannende zeilwedstrijden ter wereld: de Volvo Ocean Race. De start van deze race vindt plaats op 4 oktober 2014 in het Spaanse Alicante. Negen etappes en vier oceanen later finisht de race op 27 juni 2015 in Gothenburg in Zweden. De negenkoppige bemanningen hebben dan een afstand van 40.000 zeemijlen (72.000 km) afgelegd onder vaak de meest veeleisende omstandigheden.

Lees meer over het testtraject en het vervolg in onderstaand persbericht vanuit Sailing Holland van 16 januari.

 Informatie aanvraag
Contact opnemen
Bergman Clinics

Op dit moment zijn maatregelen van kracht om het coronavirus in Nederland terug te dringen. Bekijk voor uw komst de actuele coronarichtlijnen. Dit betekent het volgende voor uw afspraak bij Bergman Clinics:

  • U bent welkom voor alle zorg die u van ons gewend bent. We treffen alle maatregelen om u veilig in de kliniek te ontvangen.
  • In de kliniek mag u geen begeleider meenemen.*
  • Wanneer u ouder bent dan 12 jaar dient u in de kliniek een mondkapje te dragen.

Let op!
Heeft u binnen 48 uur vóór of ná uw coronavaccinatie een afspraak voor een ingreep/behandeling bij ons staan, neemt u dan zo spoedig mogelijk contact met ons op. Om eventuele bijwerkingen van de behandeling of vaccinatie te kunnen scheiden, verplaatsen we deze afspraak dan voor u.

*Uitzonderingen hierop vindt u op onze coronapagina.