Weg met de leesbril

24 apr '14

Een soepele ooglens zorgt ervoor dat je goed dichtbij én veraf kunt zien. Vanaf het veertigste jaar gaat de flexibiliteit van de ooglens echter achteruit en wordt deze steeds stugger. Dit bemoeilijkt het focussen en daarmee het dichtbij zien: tijd voor een leesbril. Deze praktische oplossing ervaart men vaak als ongemak, vooral door de afhankelijkheid ervan. Een leesbrilcorrectie biedt dan een veilige en blijvende oplossing.

De behandelmethoden
Een leesbrilcorrectie is een behandeling waarbij de ogen gecorrigeerd worden door met een laser de vorm van het hoornvlies aan te passen, soms in combinatie met een lensimplantatie.

De Kliniek voor Oogzorg is zeer ervaren in het uitvoeren van leesbrilcorrecties en biedt de volgende behandelmethoden:

- Lensimplantatie Prelex: de eigen lens wordt vervangen door een implantlens. Hiermee wordt het zicht veraf én dichtbij hersteld (geschikt bij een leeftijd vanaf 50 jaar).

- PresbyMax TM Femtolasik multifocale leescorrectie: beide ogen worden met een speciale laser gecorrigeerd voor het zicht veraf én dichtbij (geschikt bij een leeftijd tussen 45 en 55 jaar).

- Kamra™ leescorrectie gecombineerd met Femtolasik: beide ogen worden (indien nodig) met laserapparatuur gecorrigeerd voor het zicht veraf. Vervolgens wordt de Kamra™ inlay alleen in het non-dominante oog geplaatst, waardoor u met beide ogen goed veraf kunt zien en het nabijzicht vooral met het non-dominante oog plaatsvindt. (geschikt bij een leeftijd tussen 45 en 60 jaar).

Goede voorbereiding belangrijk
De leesbrilbehandelingen zijn beproefde, veilige en duurzame methodes. De Kliniek voor Oogzorg gebruikt de meest geavanceerde en nieuwste generatie apparatuur. Om het beste lange termijn resultaat te kunnen waarborgen, vindt voorafgaand aan de ingreep een uitgebreid vooronderzoek plaats. Tevens worden uw ogen tot een jaar na de behandeling regelmatig gecontroleerd.

Meer informatie
Wilt u weten of u voor één van de behandelingen in aanmerking komt? Laat dan een quicktest doen in een van onze vestigingen. Dit geeft een eerste indruk of uw ogen wel of niet geschikt zijn voor een leesbrilcorrectie.
Heeft u nog vragen over de verschillende leesbrilbehandelingen, neem dan gerust contact met ons op via 088 9000 500 of per mail: info@bergmanclinics.nl

 Informatie aanvraag
Contact opnemen

Maak een afspraak

Vul onderstaand formulier in op een afspraak in te plannen bij Bergman Clinics.

Niet alle velden zijn (juist) ingevuld:

Naam:
E-mailadres:
Telefoonnummer:
Locatie:

Bedankt voor uw verzoek om een afspraak te maken.
Wij nemen zo spoedig mogelijk telefonisch contact met u op.

Bergman Clinics

Van 15 december t/m 9 februari zijn nieuwe maatregelen van kracht om het coronavirus in Nederland terug te dringen. Dit betekent het volgende voor uw afspraak bij Bergman Clinics:

  • Heeft u een afspraak voor verzekerde zorg of cosmetische chirurgie, dan blijft uw afspraak gewoon staan. U hoeft geen contact met ons op te nemen. Bij eventuele wijzingen van uw afspraak nemen wij contact met u op.
  • In de kliniek mag u alleen geen begeleider meenemen.*
  • Wanneer u ouder bent dan 12 jaar dient u in de kliniek een mondkapje te dragen.
  • Heeft u een afspraak voor een onverzekerde huidbehandeling en/of een behandeling met injectables, dan wordt uw afspraak verplaatst. Wij bellen u voor een nieuwe afspraak. U hoeft niet zelf te bellen.

*Uitzonderingen hierop vindt u op onze coronapagina.

Bekijk voor uw komst de actuele coronarichtlijnen.