Last van spataderen? Er is iets aan te doen, ook in de zomer!

22 mei '14

De zomer is weer in aantocht, het seizoen waarin we eindelijk weer een korte broek of jurk kunnen dragen. Ontsierende spataderen kunnen dit plezier behoorlijk bederven. Veel mensen denken vaak ten onrechte dat een spataderbehandeling erg ingrijpend is en zeker in de zomer geen goed idee is, door steunkousen die gedragen moeten worden. Maar klopt dit beeld eigenlijk wel?

Spataderen ontstaan meestal door drukverhoging in de aderen. De kleppen in de aderen die ervoor zorgen dat het bloed alleen in een richting kan stromen en niet terug, werken dan niet goed. Dit leidt niet alleen tot lelijke aderen op de benen, maar brengt vaak ook vervelende klachten met zich mee.

Verschillende behandelmethoden
Gelukkig zijn er meerdere soorten spataderbehandelingen mogelijk. Welke behandeling, hangt af van het type spatader. Middels een pijnloos Duplex (echo)onderzoek kan eenvoudig worden vastgesteld wat de beste behandeling is. Bij een eerste consult bij Bergman Clinics wordt altijd direct een Duplexonderzoek uitgevoerd, het behandelplan is dan meteen duidelijk.

Waar vroeger vaak werd gekozen voor vervelende ingrepen zoals ‘strippen’, kan dit middels moderne technieken, zoals EVLT of VNUS, vaak worden voorkomen. Dat is niet alleen een stuk minder belastend, het zorgt er ook voor dat het herstel veel korter is en niet, onbelangrijk in de zomer, het dragen van steunkousen is slechts 48 uur nodig!

Meer informatie
Wilt u een afspraak maken bij één van onze specialisten? U weet direct waar u aan toe bent na het eerste consult. Deze wordt vergoed vanuit uw verzekering. Een afspraak maken kan via telefoonnummer: 088 9000 500 of per mail: info@bergmanclinics.nlInformatie aanvraag
Contact opnemen

Maak een afspraak

Vul onderstaand formulier in op een afspraak in te plannen bij Bergman Clinics.

Niet alle velden zijn (juist) ingevuld:

Naam:
E-mailadres:
Telefoonnummer:
Locatie:

Bedankt voor uw verzoek om een afspraak te maken.
Wij nemen zo spoedig mogelijk telefonisch contact met u op.

Bergman Clinics

Van 15 december t/m 9 februari zijn nieuwe maatregelen van kracht om het coronavirus in Nederland terug te dringen. Dit betekent het volgende voor uw afspraak bij Bergman Clinics:

  • Heeft u een afspraak voor verzekerde zorg of cosmetische chirurgie, dan blijft uw afspraak gewoon staan. U hoeft geen contact met ons op te nemen. Bij eventuele wijzingen van uw afspraak nemen wij contact met u op.
  • In de kliniek mag u alleen geen begeleider meenemen.*
  • Wanneer u ouder bent dan 12 jaar dient u in de kliniek een mondkapje te dragen.
  • Heeft u een afspraak voor een onverzekerde huidbehandeling en/of een behandeling met injectables, dan wordt uw afspraak verplaatst. Wij bellen u voor een nieuwe afspraak. U hoeft niet zelf te bellen.

*Uitzonderingen hierop vindt u op onze coronapagina.

Bekijk voor uw komst de actuele coronarichtlijnen.