Nieuwe weegschaal met lichaamsanalyse

22 mei '14

U probeert al tijden blijvend af te vallen. Maar gewicht zegt niet alles. Sinds kort is het zorgprogramma Gezond Gewicht dan ook uitgebreid met een weegschaal die ook uw vet- en spiermassa en verbruik in rust meet. Dit geeft een vollediger beeld en helpt het programma Gezond Gewicht nóg beter op uw behoeften af te stemmen.

Om af te vallen met blijvend resultaat is een aanpak nodig die grip geeft op leefgewoontes en gewicht. Een methode die bij uw leven past. Het programma Gezond Gewicht werkt met een multidisciplinair team van specialisten; u wordt op zowel mentaal als fysiek vlak begeleid.

Het ideale gewicht?
Tijdens het afvallen kun je in een strijd met grammen, calorieën en vooral gewicht verwikkeld raken. Het gewicht op de weegschaal geeft echter niet altijd een gezonde garantie. Sterker nog; het geeft geen beeld van je gezondheid, conditie of spiermassa. Het zegt alleen iets over je totale gewicht.

Een voorbeeld. U neemt zich voor gezond te eten en tevens fanatiek te sporten, omdat u graag een strakker lichaam of betere conditie wilt opbouwen. Het kan dan zo zijn dat u niet afvalt maar dat uw gewicht stabiel blijft. Op een normale weegschaal ziet u dan geen verschil. U merkt echter wel dat uw uithoudingsvermogen vooruit gaat en u er strakker en gespierder uit gaat zien.

Een laag getal op de weegschaal geeft dus geen garantie voor een gezond en fit lichaam. Net zoals een hoger getal niet per se wil zeggen dat je lichaam ongezond is. De weegschaal die ook vet- en spiermassa en verbruik in rust meet, is onlangs toegevoegd aan het programma Gezond Gewicht. Dit stelt de diëtiste/gewichtscoach nog beter in staat u te helpen uw persoonlijke doelen te verwezenlijken.

Meer informatie
Wilt u meer weten over het programma Gezond Gewicht? Neem dan contact met ons op via telefoonnummer 088 9000 500 of direct met onze diëtiste Marja Gijgink per mail: m.gijgink@bergmanclinics.nl

 Informatie aanvraag
Contact opnemen

Maak een afspraak

Vul onderstaand formulier in op een afspraak in te plannen bij Bergman Clinics.

Niet alle velden zijn (juist) ingevuld:

Naam:
E-mailadres:
Telefoonnummer:
Locatie:

Bedankt voor uw verzoek om een afspraak te maken.
Wij nemen zo spoedig mogelijk telefonisch contact met u op.

Bergman Clinics

Van 15 december t/m 9 februari zijn nieuwe maatregelen van kracht om het coronavirus in Nederland terug te dringen. Dit betekent het volgende voor uw afspraak bij Bergman Clinics:

  • Heeft u een afspraak voor verzekerde zorg of cosmetische chirurgie, dan blijft uw afspraak gewoon staan. U hoeft geen contact met ons op te nemen. Bij eventuele wijzingen van uw afspraak nemen wij contact met u op.
  • In de kliniek mag u alleen geen begeleider meenemen.*
  • Wanneer u ouder bent dan 12 jaar dient u in de kliniek een mondkapje te dragen.
  • Heeft u een afspraak voor een onverzekerde huidbehandeling en/of een behandeling met injectables, dan wordt uw afspraak verplaatst. Wij bellen u voor een nieuwe afspraak. U hoeft niet zelf te bellen.

*Uitzonderingen hierop vindt u op onze coronapagina.

Bekijk voor uw komst de actuele coronarichtlijnen.