Assisteer mij
Assisteer mij

Goed zicht dichtbij én veraf

22 mei '14

PresbyMax is een laserbehandeling voor cliënten tussen de 45 en 55 jaar met slecht zicht dichtbij én veraf. Na de behandeling heeft u ook geen leesbril meer nodig. 'Het mooie aan PresbyMax is het blijvende resultaat,' aldus oogarts Frank van der Sluijs.

De PresbyMax behandeling bestaat nagenoeg uit dezelfde stappen als de ooglaserhandeling Femtolasik. Eerst volgt een uitgebreid vooronderzoek. Bij gebleken geschiktheid van uw ogen volgt de ingreep zoals beschreven onder Femtolasik.

Het verschil met Femtolasik is dat bij de PresbyMax correctie voor zowel zicht dichtbij als veraf plaatsvindt. De behandeling richt zich op een optimale prestatie van het dominante oog.

Voordelen van de PresbyMax behandelmethode zijn:
- het resultaat is blijvend
- geen leesbril meer nodig
- de multifocaliteit is omkeerbaar
- er is een uitgebreide testmogelijkheid voorafgaand aan de behandeling.

Testperiode belangrijk
Bij de PresbyMax behandeling levert het non-dominante oog iets in op het vertezicht, ongeveer 2 regels = circa 10%. Voorafgaand aan de behandeling krijgt u uitgebreid de gelegenheid dit te testen met behulp van lenzen die dit effect nabootsen. Ervaart u het niet als hinderlijk, dan wordt een vervolgafspraak voor de behandeling ingepland.

Goed resultaat
PresbyMax wordt sinds enkele jaren uitgevoerd en steeds verder doorontwikkeld. De behandeling zoals deze momenteel wordt uitgevoerd, bestaat ruim een jaar. Dokter Van der Sluijs: ‘Bij deze multifocale laserbehandeling wordt het non-dominante oog iets meer op dichtbij afgesteld, en het dominante oog iets meer op veraf. De resultaten van de behandelingen zijn goed, en de cliënten enthousiast.’

Enige kliniek in Nederland
Bergman Clinics | Oogzorg is de enige kliniek in Nederland waar de PresbyMax behandeling wordt uitgevoerd. De behandeling vindt plaats in het centrale behandelcentrum in Utrecht.

Meer informatie
Wilt u meer weten over PresbyMax? Neem dan gerust contact met ons op via 088 9000 500 of per mail info@bergmanclinics.nl

 Informatie aanvraag
Contact opnemen
Bergman Clinics

Op dit moment zijn maatregelen van kracht om het coronavirus in Nederland terug te dringen. Bekijk voor uw komst de actuele coronarichtlijnen. Dit betekent het volgende voor uw afspraak bij Bergman Clinics:

  • U bent welkom voor alle zorg die u van ons gewend bent. We treffen alle maatregelen om u veilig in de kliniek te ontvangen.
  • In de kliniek mag u geen begeleider meenemen.*
  • Wanneer u ouder bent dan 12 jaar dient u in de kliniek een mondkapje te dragen.

Let op!
Heeft u binnen 48 uur vóór of ná uw coronavaccinatie een afspraak voor een ingreep/behandeling bij ons staan, neemt u dan zo spoedig mogelijk contact met ons op. Om eventuele bijwerkingen van de behandeling of vaccinatie te kunnen scheiden, verplaatsen we deze afspraak dan voor u.

*Uitzonderingen hierop vindt u op onze coronapagina.