Goed zicht dichtbij én veraf

22 mei 2014

PresbyMax is een laserbehandeling voor cliënten tussen de 45 en 55 jaar met slecht zicht dichtbij én veraf. Na de behandeling heeft u ook geen leesbril meer nodig. 'Het mooie aan PresbyMax is het blijvende resultaat,' aldus oogarts Frank van der Sluijs.

PresbyMax is een laserbehandeling voor cliënten tussen de 45 en 55 jaar met slecht zicht dichtbij én veraf. Na de behandeling heeft u ook geen leesbril meer nodig. 'Het mooie aan PresbyMax is het blijvende resultaat,' aldus oogarts Frank van der Sluijs.

De PresbyMax behandeling bestaat nagenoeg uit dezelfde stappen als de ooglaserhandeling Femtolasik. Eerst volgt een uitgebreid vooronderzoek. Bij gebleken geschiktheid van uw ogen volgt de ingreep zoals beschreven onder Femtolasik.

Het verschil met Femtolasik is dat bij de PresbyMax correctie voor zowel zicht dichtbij als veraf plaatsvindt. De behandeling richt zich op een optimale prestatie van het dominante oog.

Voordelen van de PresbyMax behandelmethode zijn:
- het resultaat is blijvend
- geen leesbril meer nodig
- de multifocaliteit is omkeerbaar
- er is een uitgebreide testmogelijkheid voorafgaand aan de behandeling.

Testperiode belangrijk
Bij de PresbyMax behandeling levert het non-dominante oog iets in op het vertezicht, ongeveer 2 regels = circa 10%. Voorafgaand aan de behandeling krijgt u uitgebreid de gelegenheid dit te testen met behulp van lenzen die dit effect nabootsen. Ervaart u het niet als hinderlijk, dan wordt een vervolgafspraak voor de behandeling ingepland.

Goed resultaat
PresbyMax wordt sinds enkele jaren uitgevoerd en steeds verder doorontwikkeld. De behandeling zoals deze momenteel wordt uitgevoerd, bestaat ruim een jaar. Dokter Van der Sluijs: ‘Bij deze multifocale laserbehandeling wordt het non-dominante oog iets meer op dichtbij afgesteld, en het dominante oog iets meer op veraf. De resultaten van de behandelingen zijn goed, en de cliënten enthousiast.’

Enige kliniek in Nederland
Bergman Clinics | Oogzorg is de enige kliniek in Nederland waar de PresbyMax behandeling wordt uitgevoerd. De behandeling vindt plaats in het centrale behandelcentrum in Utrecht.

Meer informatie
Wilt u meer weten over PresbyMax? Neem dan gerust contact met ons op via 088 9000 500 of per mail info@bergmanclinics.nl

 

Vestigingen
 
Alle behandelingen
 
Bergman Clinics

Beste cliënten, i.v.m. de aangescherpte Corona-maatregelen worden van maandag 20 december t/m vrijdag 14 januari geen nieuwe afspraken voor injectable-behandelingen & huidtherapie ingepland.
Wanneer u al een afspraak hiervoor heeft in deze periode wordt u gebeld om deze in overleg te verplaatsen. De afspraken voor alle andere behandelingen gaan door. 

 

Bergman Clinics

Let op: op dit moment hebben we te maken met een telefonische storing en zijn we niet goed bereikbaar. We werken hard aan een oplossing!