Goed zicht dichtbij én veraf

22 mei '14

PresbyMax is een laserbehandeling voor cliënten tussen de 45 en 55 jaar met slecht zicht dichtbij én veraf. Na de behandeling heeft u ook geen leesbril meer nodig. 'Het mooie aan PresbyMax is het blijvende resultaat,' aldus oogarts Frank van der Sluijs.

De PresbyMax behandeling bestaat nagenoeg uit dezelfde stappen als de ooglaserhandeling Femtolasik. Eerst volgt een uitgebreid vooronderzoek. Bij gebleken geschiktheid van uw ogen volgt de ingreep zoals beschreven onder Femtolasik.

Het verschil met Femtolasik is dat bij de PresbyMax correctie voor zowel zicht dichtbij als veraf plaatsvindt. De behandeling richt zich op een optimale prestatie van het dominante oog.

Voordelen van de PresbyMax behandelmethode zijn:
- het resultaat is blijvend
- geen leesbril meer nodig
- de multifocaliteit is omkeerbaar
- er is een uitgebreide testmogelijkheid voorafgaand aan de behandeling.

Testperiode belangrijk
Bij de PresbyMax behandeling levert het non-dominante oog iets in op het vertezicht, ongeveer 2 regels = circa 10%. Voorafgaand aan de behandeling krijgt u uitgebreid de gelegenheid dit te testen met behulp van lenzen die dit effect nabootsen. Ervaart u het niet als hinderlijk, dan wordt een vervolgafspraak voor de behandeling ingepland.

Goed resultaat
PresbyMax wordt sinds enkele jaren uitgevoerd en steeds verder doorontwikkeld. De behandeling zoals deze momenteel wordt uitgevoerd, bestaat ruim een jaar. Dokter Van der Sluijs: ‘Bij deze multifocale laserbehandeling wordt het non-dominante oog iets meer op dichtbij afgesteld, en het dominante oog iets meer op veraf. De resultaten van de behandelingen zijn goed, en de cliënten enthousiast.’

Enige kliniek in Nederland
Bergman Clinics | Oogzorg is de enige kliniek in Nederland waar de PresbyMax behandeling wordt uitgevoerd. De behandeling vindt plaats in het centrale behandelcentrum in Utrecht.

Meer informatie
Wilt u meer weten over PresbyMax? Neem dan gerust contact met ons op via 088 9000 500 of per mail info@bergmanclinics.nl

 Informatie aanvraag
Contact opnemen

Maak een afspraak

Vul onderstaand formulier in op een afspraak in te plannen bij Bergman Clinics.

Niet alle velden zijn (juist) ingevuld:

Naam:
E-mailadres:
Telefoonnummer:
Locatie:

Bedankt voor uw verzoek om een afspraak te maken.
Wij nemen zo spoedig mogelijk telefonisch contact met u op.

Bergman Clinics

Van 15 december t/m 9 februari zijn nieuwe maatregelen van kracht om het coronavirus in Nederland terug te dringen. Dit betekent het volgende voor uw afspraak bij Bergman Clinics:

  • Heeft u een afspraak voor verzekerde zorg of cosmetische chirurgie, dan blijft uw afspraak gewoon staan. U hoeft geen contact met ons op te nemen. Bij eventuele wijzingen van uw afspraak nemen wij contact met u op.
  • In de kliniek mag u alleen geen begeleider meenemen.*
  • Wanneer u ouder bent dan 12 jaar dient u in de kliniek een mondkapje te dragen.
  • Heeft u een afspraak voor een onverzekerde huidbehandeling en/of een behandeling met injectables, dan wordt uw afspraak verplaatst. Wij bellen u voor een nieuwe afspraak. U hoeft niet zelf te bellen.
  • Heeft u binnen 48 uur vóór of ná uw coronavaccinatie een afspraak voor een ingreep/behandeling bij ons staan, neemt u dan zo spoedig mogelijk contact met ons op. Om eventuele bijwerkingen van de behandeling of vaccinatie te kunnen scheiden, verplaatsen we deze afspraak dan voor u.

*Uitzonderingen hierop vindt u op onze coronapagina.

Bekijk voor uw komst de actuele coronarichtlijnen.