Samenwerking Bergman Clinics | Vrouw en UMC Utrecht intensiever

5 jun. 2014

Vanaf 5 juni jl. verhuizen een aantal behandelingen van de algemene gynaecologische zorg van het UMC Utrecht naar Bergman Clinics | Vrouwenzorg. Nieuwe patiënten en een deel van hen die al onder behandeling zijn in het UMC Utrecht, worden vanaf nu doorverwezen naar Bergman Clinics, locatie Bilthoven.

Vanaf 5 juni jl. verhuizen een aantal behandelingen van de algemene gynaecologische zorg van het UMC Utrecht naar Bergman Clinics | Vrouwenzorg in Bilthoven. Nieuwe patiënten en een deel van hen die al onder behandeling zijn in het UMC Utrecht, worden vanaf nu doorverwezen naar Bergman Clinics, locatie Bilthoven.

Het gaat bij deze intensieve samenwerking om vrouwen met klachten op het gebied van vaginale afscheiding, niet-kwaadaardige aandoeningen aan de uitwendige geslachtsorganen (de vulvapoli), gynaecologische buik- en bekkenpijn en goedaardige aandoeningen van de eierstokken (cystes). Met deze samenwerking maken de instellingen het mogelijk om op de patiënt afgestemde zorg aan te bieden op de juiste plek. De zorgverplaatsing bevordert zowel de efficiëntie als de kwaliteit van de zorg. De huisartsen in de omgeving zijn per brief op de hoogte gesteld van deze verandering.

Krachtige samenwerking
De beide instellingen werken al sinds 2002 samen op het gebied van bekkenbodemproblematiek zoals vaginale verzakking en urine verlies. Het betreft hier een samenwerking tussen de kliniek voor Vrouwenzorg (voorheen Alant Vrouw) en de afdeling Voortplanting & Gynaecologie van de divisie Vrouw & Baby van het UMC Utrecht, waarbij artsen van het UMC Utrecht werkzaam zijn in beide klinieken. De uitbreiding van de samenwerking draagt bij aan het beschikbaar maken van academische topkwaliteit gynaecologische zorg op een toegankelijke plek.

Zorgverplaatsing
Voor patiënten met genoemde klachten betekent de zorgverplaatsing dat zij vanaf nu geholpen worden op de locatie Bilthoven van Bergman Clinics | Vrouwenzorg. Hier krijgen zij dezelfde gespecialiseerde zorg van de UMC Utrecht behandelaars die op de hoogte zijn van de nieuwste inzichten en behandelmethoden. Wanneer blijkt dat er voor de behandeling van de klachten een opname noodzakelijk is, kan er snel worden doorverwezen naar het UMC Utrecht. De behandelend specialist ‘reist’ dan met de patiënt mee. Zo kan iedere vrouw efficiënt en specifiek op haar situatie afgestemde zorg krijgen.

Prof. dr. Huub van der Vaart - Medisch directeur van Bergman Clinics| Vrouwenzorg en gynaecoloog in het UMC Utrecht: “Met de samenwerking maken we academische kennis en expertise toegankelijk. Bovendien leveren we hiermee een bijdrage aan de gewenste efficiencyverhoging in de zorg.” Prof. dr. Arie Franx, voorzitter van de divisie Vrouw & Baby van het UMC Utrecht: “Deze samenwerking biedt het UMC Utrecht de kans te focussen op complexe zorg voor gynaecologische patiënten en het verder vernieuwen van de gynaecologische zorg, onder meer door het doen van wetenschappelijk onderzoek.”

Vestigingen
 
Alle behandelingen
 
Bergman Clinics

Beste cliënten, i.v.m. de aangescherpte Corona-maatregelen worden van maandag 20 december t/m vrijdag 14 januari geen nieuwe afspraken voor injectable-behandelingen & huidtherapie ingepland.
Wanneer u al een afspraak hiervoor heeft in deze periode wordt u gebeld om deze in overleg te verplaatsen. De afspraken voor alle andere behandelingen gaan door. 

 

Bergman Clinics

Let op: op dit moment hebben we te maken met een telefonische storing en zijn we niet goed bereikbaar. We werken hard aan een oplossing!