Zorgprogramma Vulva aandoeningen bij Bergman Clinics | Vrouwenzorg in Bilthoven

14 aug. 2014

Vrouwen met klachten aan de vulva als; jeuk, irritatie een plekje of zwelling aan de vulva, kunnen sinds juni terecht bij de Kliniek voor Vrouwenzorg in Bilthoven. Het zorgprogramma, ook wel bekend als de Vulva poli, is voor vrouwen van alle leeftijden en biedt hoogwaardige gynaecologische zorg.

Vrouwen met klachten aan de vulva als; jeuk, irritatie een plekje of zwelling aan de vulva, kunnen sinds juni terecht bij de Kliniek voor Vrouwenzorg in Bilthoven. Het zorgprogramma, ook wel bekend als de Vulva poli, is voor vrouwen van alle leeftijden en biedt hoogwaardige gynaecologische zorg.

Vulva is een verzamelnaam voor de uitwendige vrouwelijke geslachtsorganen. Deze bestaan uit:

  • de grote en kleine schaamlippen
  • de clitoris
  • de huid rond de vagina tot aan de anus.

Veel vrouwen hebben last van aandoeningen aan de vulva. Het gaat hierbij om vaginale klachten die erg vervelend kunnen zijn. Vrouwen praten niet graag over deze klachten en ondernemen daardoor vaak geen actie. Behandeling van de klachten is echter belangrijk, omdat deze de kwaliteit van leven negatief beïnvloeden en vaak aanleiding zijn tot verminderde seksuele activiteit. Bij de Kliniek voor Vrouwenzorg in Bilthoven kunnen deze vrouwen nu terecht voor hoogwaardige gynaecologische zorg afgestemd op de persoonlijke behoeften.

Voor wie is het zorgprogramma bedoeld?
Het zorgprogramma Vulva aandoeningen (ook wel bekend als Vulva poli) is er voor vrouwen, jong en oud, die last hebben van klachten aan de schaamlippen en (het gebied rondom de) vagina. Jeuk, een branderig gevoel, droogheid of irritatie zijn veelgehoorde klachten. Deze klachten kunnen o.a. ontstaan door veranderingen van de huid van de vulva of eczeem, maar ook door een schimmelinfectie of genitale wratten.

In de kliniek is een multidisciplinair team samengesteld, bestaande uit een gynaecoloog, een consulente, een dermatoloog en een seksuoloog. Alle behandelingen van goedaardige klachten kunnen door dit team worden behandeld. Kwaadaardige afwijkingen zullen worden behandeld in het UMC Utrecht, met wie Bergman Clinics | Vrouwenzorg intensief samenwerkt.

Zorgprogramma op nieuwe locatie
Vrouwen met vulva klachten konden voorheen terecht in het UMC Utrecht. Eerder dit jaar heeft het UMC Utrecht enkele behandelingen van de algemene gynaecologische zorg verplaatst naar de locatie van Bergman Clinics | Vrouwenzorg in Bilthoven. De medisch specialisten uit het UMC die deze klachten behandelden, zijn eveneens werkzaam bij Bergman Clinics. Op deze manier blijven vrouwen verzekerd van gespecialiseerde zorg van een academisch centrum, waar men op de hoogte is van de nieuwste inzichten en behandelmethoden. Kortom: academische zorg in een compacte en klantvriendelijke setting, waar de korte communicatielijnen zorgen voor adequate en prettige zorg.

Ervaart u klachten?
Neem contact op met uw huisarts. In overleg met uw huisarts kunt u worden doorverwezen naar de Kliniek voor Vrouwenzorg. Voor het maken van een afspraak heeft u een verwijzing nodig.

Wilt u meer weten over het zorgprogramma Vulva aandoeningen?
Kijk voor meer informatie op de website of neem contact met ons op via tel.nr. 088 9000 500 of per mail: info@bergmanclinics.nl.

 

Vestigingen
 
Alle behandelingen
 
Bergman Clinics

Beste cliënten, i.v.m. de aangescherpte Corona-maatregelen worden van maandag 20 december t/m vrijdag 14 januari geen nieuwe afspraken voor injectable-behandelingen & huidtherapie ingepland.
Wanneer u al een afspraak hiervoor heeft in deze periode wordt u gebeld om deze in overleg te verplaatsen. De afspraken voor alle andere behandelingen gaan door. 

 

Bergman Clinics

Let op: op dit moment hebben we te maken met een telefonische storing en zijn we niet goed bereikbaar. We werken hard aan een oplossing!