Studie verbetering opsporing darmpoliep

06 feb

Grootschalig onderzoek moet uitwijzen dat poliepen eerder opgespoord worden tijdens een darmonderzoek. Het darmslijmvlies wordt daarbij gekleurd met methyleenblauwactieve MMX®. Het verwijderen van de jonge poliepen vermindert de kans op het ontstaan van darmkanker aanzienlijk.

Veilig en nauwkeurig
Medische wetenschappers willen met dit onderzoek aantonen dat kleuring van het darmslijmvlies met methyleenblauwactieve MMX® veilig is en beter resultaat geeft in vergelijking met de normale situatie. Inname van de stof gebeurt via tabletten. Door de kleuring kan de arts poliepen die anders minder goed zichtbaar waren, opsporen en verwijderen. Een mogelijke ontwikkeling van darmkanker wordt daarmee voorkomen.

Het onderzoek
De studie naar het gebruik van methyleenblauwactieve MMX® vindt in diverse landen, waaronder Nederland, plaats. De looptijd is naar verwachting twee jaar, tot in 2016. Aukje Munnik, onderzoeksverpleegkundige, geeft aan: “Cliënten met een afspraak voor een coloscopie kunnen voor het onderzoek benaderd worden. Het gaat om cliënten tussen de 50 en 75 jaar die voldoen aan bepaalde criteria.”

“Deelnemers ervaren deelname aan het onderzoek als positief: zij vinden het de moeite waard om bij te dragen aan een verbetering van het darmonderzoek en prettig dat eventuele poliepen eerder opgespoord worden”, aldus Aukje. Cliënten nemen de dag voor het darmonderzoek tabletten met methyleenblauwactieve MMX® in. De coloscopie verloopt vervolgens op gebruikelijke wijze.

Meer informatie
Wilt u meer weten over de Methyleen Studie? Of heeft u een aanvraag gedaan voor een coloscopie en interesse in deelname aan het onderzoek? Neem dan contact op met de Kliniek voor Inwendige Zorg via nummer 088 – 9000 500 of mail: info@bergmanclinics.nlInformatie aanvraag
Contact opnemen

Maak een afspraak

Vul onderstaand formulier in op een afspraak in te plannen bij Bergman Clinics.

Niet alle velden zijn (juist) ingevuld:

Naam:
E-mailadres:
Telefoonnummer:
Locatie:

Bedankt voor uw verzoek om een afspraak te maken.
Wij nemen zo spoedig mogelijk telefonisch contact met u op.

Bergman Clinics

Vanaf 29 september zijn nieuwe maatregelen van kracht om het coronavirus in Nederland terug te dringen. Voor uw afspraak bij Bergman Clinics heeft dit geen gevolgen. Wanneer u een afspraak op de kliniek heeft staan, wordt u gewoon verwacht. Natuurlijk treffen wij alle maatregelen om u zo veilig mogelijk in de kliniek te ontvangen. Wij heten u van harte welkom. Meer informatie.