AMC en Bergman Clinics samen in gynaecologie

02 mrt '15

Het Academisch Medisch Centrum (AMC) en Bergman Clinics intensiveren hun bestaande samenwerking op het gebied van gynaecologische zorg. Cliënten met niet-complexe goedaardige aandoeningen worden per 1 maart 2015, voortaan behandeld bij Bergman Clinics | Vrouwenzorg in Amsterdam. Het AMC concentreert zich op de complexe gynaecologische zorg.

Beide zorginstellingen werken al sinds 2008 samen op het gebied van bekkenbodemproblematiek. Daar komen per maart andere gynaecologische aandoeningen bij, waaronder menstruatieproblemen en goedaardige aandoeningen van de eierstokken (cystes).

Bergman Clinics | Vrouwenzorg zal zich richten op de niet-complexe ziektebeelden en het AMC concerteert zich op de complexe aandoeningen. Bergman Clinics biedt laagdrempelige zorg, waardoor het patiënten snel kan behandelen, tegen lagere zorgkosten en met korte wachttijden. De zorg die Bergman Clinics biedt, wordt gewoon vergoed door de zorgverzekeraars. Het AMC creëert door de samenwerking ruimte om zich meer te kunnen specialiseren in de zeldzame aandoeningen binnen de gynaecologische en oncologische zorg. ‘Met deze samenwerking bieden wij de beste zorg op de juiste plaats’, aldus Jan-Paul Roovers, hoofd gynaecologie in het AMC. ‘Snelle en toegankelijke zorg waar dat kan, en complexe academische zorg waar het nodig is.’

Patiënten die bij Bergman Clinics worden behandeld en waarbij de aandoening complexer blijkt te zijn dan vooraf gedacht, worden direct doorverwezen naar het AMC. De behandelend arts blijft dan in het AMC verantwoordelijk voor de zorg, omdat de gynaecologen van Bergman Clinics ook werkzaam zijn in het AMC. De behandelend gynaecoloog ‘reist’ in dat geval met de patiënt mee naar het AMC. Dit garandeert een naadloos vervolgtraject, zonder herhaling van onderzoeken die eerder al op de Bergman-locatie zijn gedaan, en voorkomt dat patiënten bij een doorverwijzing opnieuw hun verhaal moeten vertellen. Dankzij de intensieve samenwerking met Bergman behoudt het AMC toegang tot alle onderwijs- en onderzoeksmogelijkheden binnen de volledige breedte van de gynaecologische zorg.

Patiënten die van het AMC naar Bergman Clinics | Vrouwenzorg zullen ‘verhuizen’, zijn inmiddels persoonlijk geïnformeerd, net als hun huisartsen. De patiënten blijven ook bij Bergman Clinics onder behandeling van dezelfde arts als in het AMC. Zij kunnen per 1 maart terecht op de nieuwe locatie van Bergman Clinics | Vrouwenzorg, pal naast het AMC in de ‘Rode Luifel’, in Amsterdam Zuidoost.

Persbericht: AMC Amsterdam februari 2015

 

Zorgprogramma's op de nieuwe locatie AMC / De Rode Luifel

Team medisch specialisten locatie AMC / De Rode Luifel


CONTACTGEGEVENS Vestiging AMC / DE RODE LUIFEL

Meibergdreef 9 - gebouw TK0, "De Rode Luifel"
1105 AZ Amsterdam

Openingstijden:
Maandag, woensdag, donderdag en vrijdag 08:00 uur tot 17:00 uur
(Dinsdag gesloten)

Telefonisch zijn wij bereikbaar: 088 9000 500 

Vestigingen
 
Alle behandelingen
 
Bergman Clinics

Beste cliënten, i.v.m. de aangescherpte Corona-maatregelen worden van maandag 20 december t/m vrijdag 14 januari geen nieuwe afspraken voor injectable-behandelingen & huidtherapie ingepland.
Wanneer u al een afspraak hiervoor heeft in deze periode wordt u gebeld om deze in overleg te verplaatsen. De afspraken voor alle andere behandelingen gaan door. 

 

Bergman Clinics

Let op: op dit moment hebben we te maken met een telefonische storing en zijn we niet goed bereikbaar. We werken hard aan een oplossing!