Eerste Europese spelen met Bergman Clinics sportarts Maarten Moen als chefarts van de Nederlandse ploeg.

10 jun

Baku 2015

Van 12-28 juni vindt in Bakoe, Azerbeidjan de eerste Europese Spelen plaats (www.baku2015.com) als tegenhanger van de Asian Games (Azië) en PanAm Games (Amerika). Dit is een nieuw topsportevenement waarbij vele topsporters uit Europese landen tegen elkaar strijden voor de medailles en hiermee punten kunnen verdienen ter kwalificatie van de Olympische Spelen in Rio de Janeiro 2016. Dit gaat o.a. om wielrennen, BMX, mountainbike, beachvolleybal, boksen, judo, tafeltennis, worstelen en triatlon. Om deze reden doen er veel internationale toppers aan de Europese Spelen mee.

Maarten Moen, sportarts bij Bergman Clinics en daarnaast lid van de medische staf van NOC*NSF, de Olympische organisatie, is in Bakoe aanwezig als chefarts van de Nederlandse ploeg. Een paar vragen aan Maarten:

1.Nu je in Bakoe zit tussen al die sporters, hoe is het voor jou om daar als chefarts te mogen werken?

Maarten: ‘Het is duidelijk anders dan een dag op de polikliniek bij Bergman Clinics. Dit is een heel groot evenement met meer dan 6000 sporters uit heel Europa. Je tussen al die topsporters bewegen is sowieso al prachtig. In het Atletendorp zitten alle deelnemende landen bij elkaar en door elkaar, dat alleen al geeft een hele mooie sfeer. Daarnaast is het niveau van de sport geweldig, want de atleten halen echt het beste in zichzelf naar boven. Helaas horen bij topsport ook blessures en ziekten. Gelukkig staat er een zeer ervaren medische staf klaar bestaande uit; 5 artsen en 11 fysiotheapeuten.

2.Kunnen sporters (van alle niveaus) naar Bergman Clinics komen met hun blessure?

Maarten: ‘Als chefarts van Team NL European Games maar ook vanuit mijn functie bij NOC*NSF (lid van het High Performance Team van Maurits Hendriks; chef-de-mission voor de Olympische Spelen van Rio 2016) ben ik permanent bezig met innovatie. Innovatie in de preventie van klachten, maar zeker ook innovatie in het behandelen van allerlei blessures.

Vaak worden nieuwe behandelingen als eerste ingezet bij topsporters, omdat daar de drang om net dat ene dagje eerder hersteld te zijn nu eenmaal groter is dan bij de meeste niet-professionele sporters. De kennis die ik in de topsport, zoals ook hier in Bakoe opdoe pas ik ook zeker toe bij cliënten die ik zie bij Bergman Clinics te Naarden. Kortom ja.


Meer informatie of een afspraak maken

Neem vrijblijvend contact op via telefoonnummer 088 9000 500 of mail: info@bergmanclinics.nl.Informatie aanvraag
Contact opnemen

Maak een afspraak

Vul onderstaand formulier in op een afspraak in te plannen bij Bergman Clinics.

Niet alle velden zijn (juist) ingevuld:

Naam:
E-mailadres:
Telefoonnummer:
Locatie:

Bedankt voor uw verzoek om een afspraak te maken.
Wij nemen zo spoedig mogelijk telefonisch contact met u op.

Bergman Clinics

Vanaf 14 oktober zijn nieuwe maatregelen van kracht om het coronavirus in Nederland terug te dringen. Uw afspraak bij Bergman Clinics blijft gewoon staan. U mag alleen geen begeleider meenemen de kliniek in*. Bekijk voor uw komst de actuele coronarichtlijnen.

Heeft u nog geen afspraak staan, maar wilt u meer informatie over onze wachttijden?  Ook in coronatijd doen wij alles om u zo veilig mogelijk in de kliniek te ontvangen en onze wachttijden kort te houden. We heten u van harte welkom.

*Uitzonderingen hierop vindt u op onze corona pagina.