Eerste Europese spelen met Bergman Clinics sportarts Maarten Mo…

10 jun

Baku 2015

Van 12-28 juni vindt in Bakoe, Azerbeidjan de eerste Europese Spelen plaats (www.baku2015.com) als tegenhanger van de Asian Games (Azië) en PanAm Games (Amerika). Dit is een nieuw topsportevenement waarbij vele topsporters uit Europese landen tegen elkaar strijden voor de medailles en hiermee punten kunnen verdienen ter kwalificatie van de Olympische Spelen in Rio de Janeiro 2016. Dit gaat o.a. om wielrennen, BMX, mountainbike, beachvolleybal, boksen, judo, tafeltennis, worstelen en triatlon. Om deze reden doen er veel internationale toppers aan de Europese Spelen mee.

Maarten Moen, sportarts bij Bergman Clinics en daarnaast lid van de medische staf van NOC*NSF, de Olympische organisatie, is in Bakoe aanwezig als chefarts van de Nederlandse ploeg. Een paar vragen aan Maarten:

1.Nu je in Bakoe zit tussen al die sporters, hoe is het voor jou om daar als chefarts te mogen werken?

Maarten: ‘Het is duidelijk anders dan een dag op de polikliniek bij Bergman Clinics. Dit is een heel groot evenement met meer dan 6000 sporters uit heel Europa. Je tussen al die topsporters bewegen is sowieso al prachtig. In het Atletendorp zitten alle deelnemende landen bij elkaar en door elkaar, dat alleen al geeft een hele mooie sfeer. Daarnaast is het niveau van de sport geweldig, want de atleten halen echt het beste in zichzelf naar boven. Helaas horen bij topsport ook blessures en ziekten. Gelukkig staat er een zeer ervaren medische staf klaar bestaande uit; 5 artsen en 11 fysiotheapeuten.

2.Kunnen sporters (van alle niveaus) naar Bergman Clinics komen met hun blessure?

Maarten: ‘Als chefarts van Team NL European Games maar ook vanuit mijn functie bij NOC*NSF (lid van het High Performance Team van Maurits Hendriks; chef-de-mission voor de Olympische Spelen van Rio 2016) ben ik permanent bezig met innovatie. Innovatie in de preventie van klachten, maar zeker ook innovatie in het behandelen van allerlei blessures.

Vaak worden nieuwe behandelingen als eerste ingezet bij topsporters, omdat daar de drang om net dat ene dagje eerder hersteld te zijn nu eenmaal groter is dan bij de meeste niet-professionele sporters. De kennis die ik in de topsport, zoals ook hier in Bakoe opdoe pas ik ook zeker toe bij cliënten die ik zie bij Bergman Clinics te Naarden. Kortom ja.


Meer informatie of een afspraak maken

Neem vrijblijvend contact op via telefoonnummer 088 9000 500 of mail: info@bergmanclinics.nl.Bel ons!
Bel voor informatie   088 9000 500
Wij bellen u

Vul onderstaand formulier in en u wordt zo spoedig mogelijk terug gebeld.

Niet alle velden zijn (juist) ingevuld:

Bedankt voor uw terugbelverzoek.
Wij nemen zo spoedig mogelijk telefonisch contact met u op.

Informatie aanvraag
Contact opnemen

Maak een afspraak

Vul onderstaand formulier in op een afspraak in te plannen bij Bergman Clinics.

Niet alle velden zijn (juist) ingevuld:

Naam:
E-mailadres:
Telefoonnummer:
Locatie:

Bedankt voor uw verzoek om een afspraak te maken.
Wij nemen zo spoedig mogelijk telefonisch contact met u op.

Bergman Clinics

Het is momenteel erg druk bij ons Contact & Service Center. Daardoor kan het iets langer duren voordat u telefonisch te woord wordt gestaan. Alvast dank voor uw begrip.

Vanaf begin mei hebben wij onze zorg stapsgewijs uitgebreid. U bent nu weer welkom voor alle verzekerde en onverzekerde zorg die wij voor het uitbreken van het coronavirus ook boden. De wachttijden kunnen iets langer zijn dan u van ons gewend bent. Wij doen alles om u zo snel mogelijk te helpen. We willen uw bezoek aan onze focuskliniek veilig laten verlopen en hebben hiervoor de benodigde maatregelen getroffen. 

  • Om de 1.5 meter afstand in de klinieken te waarborgen, zijn veel consulten nog telefonisch. U wordt gebeld wanneer uw afspraak in de kliniek is, anders is deze telefonisch.
  • Wanneer uw afspraak voor een behandeling /operatie eerder is afgezegd i.v.m. corona, bellen wij u zo snel mogelijk voor een nieuwe afspraak. Toch vragen wij u nog even geduld te hebben. Wij volgen bij het herplannen de richtlijnen van het RIVM en urgentie- en prioriteitsrichtlijnen van de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa).

 

 Kijk hier voor meer informatie.