Kliniek voor Vrouwenzorg opent vestiging bij het AMC

01 apr '15

Amsterdam - 9 maart opende Bergman Clinics | Vrouwenzorg een nieuwe vestiging bij het AMC. In deze gespecialiseerde kliniek, gevestigd in de Rode Luifel, kunnen vrouwen snel terecht met hun gynaecologische klachten. Ook is er veel ruimte voor persoonlijke aandacht en heerst er een prettige sfeer. Er zijn geen wachttijden en de specialisten die er werken zijn verbonden aan het AMC. Speciaal voor meiden tussen de 12 en 20 jaar, start een ‘Jonge meiden spreekuur’.

De Rode Luifel richt zich vooral op menstruatieklachten (abnormaal bloedverlies, cyclusstoornissen), afwijkende uitstrijkjes, goedaardige aandoeningen aan de baarmoeder (vleesbomen), eierstokken (cystes) of vulva, zwellingen in de onderbuik en anticonceptie.


Persoonlijke aandacht en korte lijnen met het AMC

Door samen te werken willen beide instellingen de zorg voor vrouwen in de regio van Amsterdam  nog beter afstemmen op hun wensen. ‘Met deze samenwerking bieden wij de beste zorg op de juiste plaats’, aldus Prof. Dr. Jan-Paul Roovers, hoofd gynaecologie in het AMC en medisch directeur van Bergman Clinics | Vrouwenzorg Amsterdam. ‘Enerzijds hoogwaardige gynaecologische zorg die makkelijk toegankelijk is en anderzijds complexe academische zorg waar het nodig is.’

Clinic Manager Lotte Zarr-van Dam: ‘Bij ons zijn er geen wachttijden en worden vrouwen geholpen in een persoonlijke omgeving. Tijdens een afspraak met de specialist wordt direct een behandelplan besproken en kunnen ter plekke vervolgafspraken worden ingepland.

Als de aandoening complexer blijkt te zijn dan vooraf gedacht, worden cliënten direct doorverwezen naar het AMC. De behandelend arts blijft dan in het AMC verantwoordelijk voor de zorg, omdat de gynaecologen van Bergman Clinics | Vrouwenzorg ook werkzaam zijn in het AMC. De behandelend gynaecoloog reist in dat geval met de patiënt mee naar het AMC. Dit garandeert een naadloos vervolgtraject, zonder herhaling van onderzoeken die eerder al op de Bergman-locatie zijn gedaan. En het voorkomt dat patiënten bij een doorverwijzing opnieuw hun verhaal moeten vertellen.’ 
 

Specialisten werkzaam in beide instellingen

Cliënten die tot nu toe bij het AMC werden behandeld, worden nu ontvangen in de nieuwe Bergman locatie in de Rode Luifel. Hun behandelaars blijven nauw betrokken omdat alle artsen en specialisten verbonden zijn aan zowel het AMC als aan Bergman Clinics| Vrouwenzorg.

Het AMC zal zich nog meer specialiseren in zeldzame aandoeningen binnen de gynaecologische en oncologische zorg. 

Bergman Clinics |Vrouwenzorg in de Rode Luifel in Amsterdam is de derde Vrouwenzorg-vestiging van Bergman Clinics. De andere vestigingen zijn gevestigd op de Noordhollandstraat 61-A in Amsterdam-Buitenveldert en in Bilthoven op de Prof. Bronkhorstlaan 10.Informatie aanvraag
Contact opnemen

Maak een afspraak

Vul onderstaand formulier in op een afspraak in te plannen bij Bergman Clinics.

Niet alle velden zijn (juist) ingevuld:

Naam:
E-mailadres:
Telefoonnummer:
Locatie:

Bedankt voor uw verzoek om een afspraak te maken.
Wij nemen zo spoedig mogelijk telefonisch contact met u op.

Bergman Clinics

Van 15 december t/m 9 februari zijn nieuwe maatregelen van kracht om het coronavirus in Nederland terug te dringen. Dit betekent het volgende voor uw afspraak bij Bergman Clinics:

  • Heeft u een afspraak voor verzekerde zorg of cosmetische chirurgie, dan blijft uw afspraak gewoon staan. U hoeft geen contact met ons op te nemen. Bij eventuele wijzingen van uw afspraak nemen wij contact met u op.
  • In de kliniek mag u alleen geen begeleider meenemen.*
  • Wanneer u ouder bent dan 12 jaar dient u in de kliniek een mondkapje te dragen.
  • Heeft u een afspraak voor een onverzekerde huidbehandeling en/of een behandeling met injectables, dan wordt uw afspraak verplaatst. Wij bellen u voor een nieuwe afspraak. U hoeft niet zelf te bellen.

*Uitzonderingen hierop vindt u op onze coronapagina.

Bekijk voor uw komst de actuele coronarichtlijnen.