Assisteer mij
Assisteer mij

Draag weer het hele jaar wit!

15 jun '15

1 op de 5 vrouwen heeft last van abnormaal bloedverlies. Het is een medisch probleem waar veel vrouwen niet over durven praten. De klachten zijn echter goed te behandelen.

‘Draag-weer-wit-week'

Een grote groep vrouwen durft tijdens hun menstruatie geen witte jeans of rok te dragen. Tijdens de ‘Draag weer wit’ week van 8 tot 12 juni werd er landelijk aandacht voor abnormaal bloedverlies gevraagd. Ziekenhuizen en ZBC ondersteunde de Draag-Weer-Wit-Week door o.a. het organiseren van voorlichtingsbijeenkomsten over de mogelijke oorzaken, symptomen en behandelmethoden bij abnormaal bloedverlies.

Ook de Kliniek voor Vrouwenzorg (Amsterdam) hield op vrijdag 12 juni j.l. een online spreekuur. Tijdens het spreekuur konden vrouwen hun persoonlijke vragen stellen aan gynaecoloog drs. Marleen de Lange. Op deze manier willen wij vrouwen helpen een oplossing te vinden. Want nog teveel vrouwen blijven doorlopen met klachten. Zij schamen zich om erover te praten of denken dat het er nu eenmaal bijhoort. Maar doorlopen met menstruatieproblemen is niet meer van deze tijd.

Wat is abnormaal vaginaal bloedverlies eigenlijk?

Hevig vaginaal bloedverlies is voor iedere vrouw verschillend. Er is sprake van abnormaal bloedverlies bij:

  • hevig bloedverlies tijdens de menstruatie
  • onregelmatig bloedverlies
  • bloedverlies na de overgang
  • bloedverlies na de gemeenschap

Het hevige bloedverlies leidt tot vermoeidheid en bloedarmoede door ijzertekort. Dit geeft een verminderde weerstand. Ook kunt u erge pijnklachten hebben. De mentale gevolgen zijn wellicht ernstiger. Als u activiteiten om uw menstruatie heen begint te plannen, is het hoog tijd er iets aan te doen.

Onderzoek en behandeling

Abnormaal bloedverlies is vaak goed te behandelen. Uw huisarts verwijst u meestal naar een gynaecoloog. Bij Bergman Clinics | Vrouwenzorg kunt u direct terecht voor een afspraak. Een professioneel team van gynaecologen en consulenten staat vervolgens voor u klaar.


Meer informatie

Neem voor meer informatie gerust contact op met de Kliniek voor Vrouwenzorg via het Contact & Service Center: telefoonnummer 088 – 9000 500 of mail info@bergmanclinics.nl.

 Informatie aanvraag
Contact opnemen
Bergman Clinics

Op dit moment zijn maatregelen van kracht om het coronavirus in Nederland terug te dringen. Bekijk voor uw komst de actuele coronarichtlijnen. Dit betekent het volgende voor uw afspraak bij Bergman Clinics:

  • U bent welkom voor alle zorg die u van ons gewend bent. We treffen alle maatregelen om u veilig in de kliniek te ontvangen.
  • In de kliniek mag u geen begeleider meenemen.*
  • Wanneer u ouder bent dan 12 jaar dient u in de kliniek een mondkapje te dragen.

Let op!
Heeft u binnen 48 uur vóór of ná uw coronavaccinatie een afspraak voor een ingreep/behandeling bij ons staan, neemt u dan zo spoedig mogelijk contact met ons op. Om eventuele bijwerkingen van de behandeling of vaccinatie te kunnen scheiden, verplaatsen we deze afspraak dan voor u.

*Uitzonderingen hierop vindt u op onze coronapagina.