Draag weer het hele jaar wit!

15 jun

1 op de 5 vrouwen heeft last van abnormaal bloedverlies. Het is een medisch probleem waar veel vrouwen niet over durven praten. De klachten zijn echter goed te behandelen.

‘Draag-weer-wit-week'

Een grote groep vrouwen durft tijdens hun menstruatie geen witte jeans of rok te dragen. Tijdens de ‘Draag weer wit’ week van 8 tot 12 juni werd er landelijk aandacht voor abnormaal bloedverlies gevraagd. Ziekenhuizen en ZBC ondersteunde de Draag-Weer-Wit-Week door o.a. het organiseren van voorlichtingsbijeenkomsten over de mogelijke oorzaken, symptomen en behandelmethoden bij abnormaal bloedverlies.

Ook de Kliniek voor Vrouwenzorg (Amsterdam) hield op vrijdag 12 juni j.l. een online spreekuur. Tijdens het spreekuur konden vrouwen hun persoonlijke vragen stellen aan gynaecoloog drs. Marleen de Lange. Op deze manier willen wij vrouwen helpen een oplossing te vinden. Want nog teveel vrouwen blijven doorlopen met klachten. Zij schamen zich om erover te praten of denken dat het er nu eenmaal bijhoort. Maar doorlopen met menstruatieproblemen is niet meer van deze tijd.

Wat is abnormaal vaginaal bloedverlies eigenlijk?

Hevig vaginaal bloedverlies is voor iedere vrouw verschillend. Er is sprake van abnormaal bloedverlies bij:

  • hevig bloedverlies tijdens de menstruatie
  • onregelmatig bloedverlies
  • bloedverlies na de overgang
  • bloedverlies na de gemeenschap

Het hevige bloedverlies leidt tot vermoeidheid en bloedarmoede door ijzertekort. Dit geeft een verminderde weerstand. Ook kunt u erge pijnklachten hebben. De mentale gevolgen zijn wellicht ernstiger. Als u activiteiten om uw menstruatie heen begint te plannen, is het hoog tijd er iets aan te doen.

Onderzoek en behandeling

Abnormaal bloedverlies is vaak goed te behandelen. Uw huisarts verwijst u meestal naar een gynaecoloog. Bij Bergman Clinics | Vrouwenzorg kunt u direct terecht voor een afspraak. Een professioneel team van gynaecologen en consulenten staat vervolgens voor u klaar.


Meer informatie

Neem voor meer informatie gerust contact op met de Kliniek voor Vrouwenzorg via het Contact & Service Center: telefoonnummer 088 – 9000 500 of mail info@bergmanclinics.nl.

 Informatie aanvraag
Contact opnemen

Maak een afspraak

Vul onderstaand formulier in op een afspraak in te plannen bij Bergman Clinics.

Niet alle velden zijn (juist) ingevuld:

Naam:
E-mailadres:
Telefoonnummer:
Locatie:

Bedankt voor uw verzoek om een afspraak te maken.
Wij nemen zo spoedig mogelijk telefonisch contact met u op.

Bergman Clinics

Vanaf 14 oktober zijn nieuwe maatregelen van kracht om het coronavirus in Nederland terug te dringen. Uw afspraak bij Bergman Clinics blijft gewoon staan. U mag alleen geen begeleider meenemen de kliniek in*. Bekijk voor uw komst de actuele coronarichtlijnen.

Heeft u nog geen afspraak staan, maar wilt u meer informatie over onze wachttijden?  Ook in coronatijd doen wij alles om u zo veilig mogelijk in de kliniek te ontvangen en onze wachttijden kort te houden. We heten u van harte welkom.

*Uitzonderingen hierop vindt u op onze corona pagina.