Draag weer het hele jaar wit!

15 jun '15

1 op de 5 vrouwen heeft last van abnormaal bloedverlies. Het is een medisch probleem waar veel vrouwen niet over durven praten. De klachten zijn echter goed te behandelen.

‘Draag-weer-wit-week'

Een grote groep vrouwen durft tijdens hun menstruatie geen witte jeans of rok te dragen. Tijdens de ‘Draag weer wit’ week van 8 tot 12 juni werd er landelijk aandacht voor abnormaal bloedverlies gevraagd. Ziekenhuizen en ZBC ondersteunde de Draag-Weer-Wit-Week door o.a. het organiseren van voorlichtingsbijeenkomsten over de mogelijke oorzaken, symptomen en behandelmethoden bij abnormaal bloedverlies.

Ook de Kliniek voor Vrouwenzorg (Amsterdam) hield op vrijdag 12 juni j.l. een online spreekuur. Tijdens het spreekuur konden vrouwen hun persoonlijke vragen stellen aan gynaecoloog drs. Marleen de Lange. Op deze manier willen wij vrouwen helpen een oplossing te vinden. Want nog teveel vrouwen blijven doorlopen met klachten. Zij schamen zich om erover te praten of denken dat het er nu eenmaal bijhoort. Maar doorlopen met menstruatieproblemen is niet meer van deze tijd.

Wat is abnormaal vaginaal bloedverlies eigenlijk?

Hevig vaginaal bloedverlies is voor iedere vrouw verschillend. Er is sprake van abnormaal bloedverlies bij:

  • hevig bloedverlies tijdens de menstruatie
  • onregelmatig bloedverlies
  • bloedverlies na de overgang
  • bloedverlies na de gemeenschap

Het hevige bloedverlies leidt tot vermoeidheid en bloedarmoede door ijzertekort. Dit geeft een verminderde weerstand. Ook kunt u erge pijnklachten hebben. De mentale gevolgen zijn wellicht ernstiger. Als u activiteiten om uw menstruatie heen begint te plannen, is het hoog tijd er iets aan te doen.

Onderzoek en behandeling

Abnormaal bloedverlies is vaak goed te behandelen. Uw huisarts verwijst u meestal naar een gynaecoloog. Bij Bergman Clinics | Vrouwenzorg kunt u direct terecht voor een afspraak. Een professioneel team van gynaecologen en consulenten staat vervolgens voor u klaar.


Meer informatie

Neem voor meer informatie gerust contact op met de Kliniek voor Vrouwenzorg via het Contact & Service Center: telefoonnummer 088 – 9000 500 of mail info@bergmanclinics.nl.

 Informatie aanvraag
Contact opnemen

Maak een afspraak

Vul onderstaand formulier in op een afspraak in te plannen bij Bergman Clinics.

Niet alle velden zijn (juist) ingevuld:

Naam:
E-mailadres:
Telefoonnummer:
Locatie:

Bedankt voor uw verzoek om een afspraak te maken.
Wij nemen zo spoedig mogelijk telefonisch contact met u op.

Bergman Clinics

Van 15 december t/m 9 februari zijn nieuwe maatregelen van kracht om het coronavirus in Nederland terug te dringen. Dit betekent het volgende voor uw afspraak bij Bergman Clinics:

  • Heeft u een afspraak voor verzekerde zorg of cosmetische chirurgie, dan blijft uw afspraak gewoon staan. U hoeft geen contact met ons op te nemen. Bij eventuele wijzingen van uw afspraak nemen wij contact met u op.
  • In de kliniek mag u alleen geen begeleider meenemen.*
  • Wanneer u ouder bent dan 12 jaar dient u in de kliniek een mondkapje te dragen.
  • Heeft u een afspraak voor een onverzekerde huidbehandeling en/of een behandeling met injectables, dan wordt uw afspraak verplaatst. Wij bellen u voor een nieuwe afspraak. U hoeft niet zelf te bellen.

*Uitzonderingen hierop vindt u op onze coronapagina.

Bekijk voor uw komst de actuele coronarichtlijnen.