GA TERUG
PresbyMAX-ooglaserbehandeling

Toon submenu

PresbyMAX-ooglaserbehandeling

Voor iemand die zijn hele leven goed heeft kunnen zien is een leesbril of computerbril een ware handicap. Met de PresbyMAX-behandeling kunnen we uw ogen tegelijkertijd voor lezen en voor andere oogafwijkingen corrigeren. De behandeling is erg nauwkeurig en binnen een paar minuten voorbij. Het zicht herstelt zich vrijwel direct. Een paar uur na de behandeling leest u de krant zonder leesbril!

Multifocaal: voor lezen en veraf

Voluit heet deze behandeling PresbyMAX TM Femtolasik multifocale ooglaserbehandeling. Presby omdat het gaat om het corrigeren van presbyopie. Multifocaal omdat de geavanceerde Schwind Amaris-laser een aantal verschillende focuspunten maakt in uw hoornvlies, zodat u op alle afstanden goed kunt zien. Dit werkt een beetje als multifocale contactlenzen of brillenglazen.
PresbyMAX iets voor u?

Bent u tussen de 45 en 55 jaar, gebruikt u een leesbril of computerbril en heeft u een vertesterkte? Dan is PresbyMAX wellicht de juiste oplossing voor u. Een eventuele cilinderafwijking (astigmatisme) corrigeren we direct mee.

PresbyMAX stap voor stap

De PresbyMAX-ooglaserbehandeling gaat hetzelfde als de LASIK-behandeling.

  1. Uw oog is voor de behandeling verdoofd met druppels. U ligt op een behandeltafel. De oogarts maakt met de laser het flinterdunne flapje in het hoornvlies van uw oog. Dat blijft aan één kant vastzitten, zodat het opzij kan worden geklapt.
  2. U wordt naar een tweede ruimte gebracht. Daar slaat uw oogarts met een borsteltje of spateltje het flapje van het hoornvlies om.
  3. De oogarts verwijdert in zeer korte tijd een minuscule hoeveelheid hoornvliesweefsel. De laser volgt al uw oogbewegingen maar liefst duizend keer per seconde waardoor de trefzekerheid hoger is dan bij elke andere laser.
  4. De oogarts legt het flapje van het hoornvlies weer terug.

Herstel na de presbymax-ooglaserbehandeling

Het herstel van PresbyMAX gaat gelijk op met dat van de LASIK-behandeling.
Na afloop van deze behandeling kunnen uw ogen een paar uur geïrriteerd aanvoelen. U kunt binnen 24 uur weer goed zien en uw normale ritme weer oppakken. Na ongeveer 6 weken is uw zicht stabiel. Om uw behandelde ogen te beschermen moet u acht weken oogdruppels gebruiken.

Resultaat en risico's

Na een PresbyMAX-behandeling kunt u al uw dagelijkse bezigheden doen zonder bril. Het kan zijn dat u bij slecht licht soms toch een lichte bril nodig hebt bij het lezen of het zien in de verte. Het resultaat van de behandeling is zeer precies en blijvend.

Geen enkele chirurgische ingreep is helemaal zonder risico. Ook bij ooglaseren kunnen er complicaties optreden, al is de kans hierop zeer klein. Bekijk alle risico's.

Contact / maak een afspraak

Heeft u vragen over de PresbyMAX-behandeling of wilt u een afspraak maken? Neem dan contact op met ons Contact & Service Center via 088 – 9000 500. Ook kunt u zich aanmelden voor een gratis Quicktest. Wij bellen u dan zo spoedig mogelijk terug. Na de Quicktest, die circa 20 minuten duurt en plaatsvindt bij een Focuskliniek bij u in de buurt, weet u of u in aanmerking komt voor een ooglaserbehandeling.


Aanmelden Open Dag Informatie aanvraag Bel mij terug

Vul onderstaand formulier in en u wordt zo spoedig mogelijk terug gebeld.

Niet alle velden zijn (juist) ingevuld:

Bedankt voor uw terugbelverzoek.
Wij nemen zo spoedig mogelijk telefonisch contact met u op.


Bel ons!
Bel voor informatie   088 9000 500
Wij bellen u

Vul onderstaand formulier in en u wordt zo spoedig mogelijk terug gebeld.

Niet alle velden zijn (juist) ingevuld:

Bedankt voor uw terugbelverzoek.
Wij nemen zo spoedig mogelijk telefonisch contact met u op.

Maak een afspraak

Vul onderstaand formulier in op een afspraak in te plannen bij Bergman Clinics.

Niet alle velden zijn (juist) ingevuld:

Naam:
E-mailadres:
Telefoonnummer:
Locatie:

Bedankt voor uw verzoek om een afspraak te maken.
Wij nemen zo spoedig mogelijk telefonisch contact met u op.

Bergman Clinics

In verband met het coronavirus voert Bergman Clinics tot en met dinsdag 28 april alleen nog acute en/of urgente behandelingen uit.

Poliklinische afspraken vinden in deze periode telefonisch plaats. Alle geplande afspraken en behandelingen na 28 april blijven vooralsnog staan.

Kijk hier voor meer informatie.