GA TERUG
Veelgestelde vragen over ooglaseren
bergman-clinics-hilversum-ontvangstruimte-ogen.jpg
imageHomepage
Open Dag op zaterdag 21 maart Open Dag op zaterdag 21 maart
Kom naar de Open Dag Ooglaseren & Lensimplantaten op zaterdag 21 maart. Uiteraard kunt u ook bij ons terecht op weekdagen voor een gratis quicktest. Meld u hieronder aan of neem contact op via 088 - 9000 500.Kom naar de Open Dag Ooglaseren & Lensimplantaten op zaterdag 21 maart. Uiteraard kunt u ook bij ons terecht op weekdagen voor een gratis quicktest. Meld u hieronder aan of neem contact op via 088 - 9000 500.Meer weten
imageHomepage

Toon submenu

Veelgestelde vragen over ooglaseren

Hieronder staan een aantal vragen over ooglaseren en lensimplantie die mensen vaak aan ons stellen. Hebt u een andere vraag, neem dan gerust contact met ons op.
Ik wil van mijn leesbril af. Is een ooglaserbehandeling een optie?

Een ooglaserbehandeling om van uw leesbril af te komen, kan alleen als u ook last heeft van bijziendheid (slecht zicht in de verte). Die corrigeert de laser gelijktijdig bij de PresbyMAX-behandeling. Bent u ouder dan 55 jaar, dan is wellicht de implantatie van een vervanglens een mogelijkheid. Om te bepalen voor welke behandeling u in aanmerking komt, kunt u het beste de gratis quicktest doen.

Wat zijn de effecten van een behandeling op lange termijn?

Ooglaseren is al sinds de jaren '80 van de vorige eeuw een beproefde en betrouwbare behandelmethode. Uit onderzoek blijkt dat het hoornvlies zich goed en stabiel herstelt en er geen aanleiding is tot twijfel over de effecten van een ooglaserbehandeling na 20 jaar. Lensimplantatie behoort zelfs tot een van de meest succesvolle medische ingrepen in de geneeskunde en bestaat nog langer dan ooglaserbehandelingen. Ook lensimplantie heeft een prima en blijvend resultaat.

Waarom is een ooglaserbehandeling zo kostbaar?

Bij Bergman Clinics | Ogen gebruiken we zeer hoogwaardige technologie en schenken we veel aandacht aan de veiligheid van de behandeling. Dit is kostbaar. Daarnaast bieden wij onze cliënten een 24-uurs bereikbaarheidsdienst aan en hebben we de beste en meest ervaren oogartsen van Nederland in dienst. Zij voeren niet alleen de behandeling uit, maar zijn ook betrokken bij het vooronderzoek en alle controles. Wij leveren het beste wat er op het gebied van refractiechirurgie te koop is. Hoogwaardige technologie, expertise en veiligheid zijn kostbaar, maar de investering daarin is onmisbaar voor wie een optimaal resultaat wil.

Is de ooglaserbehandeling pijnlijk?

Nee. Alle behandelingen zijn verdoofd en daarmee pijnloos. Bepaalde handelingen kunt u wel voelen, bijvoorbeeld een onaangename druk op uw ogen tijdens de LASIK-behandeling. De eerste uren na een behandeling zijn meestal niet pijnlijk maar soms kunnen uw ogen een paar uur tot een paar dagen geïrriteerd aanvoelen of soms een beetje pijn doen. Dit hangt af van de behandeling. Zie hiervoor de vergelijking.

Zijn er ooglaserbehandelingen waarbij er geen flapje in mijn hoornvlies gemaakt wordt?

Ja, die zijn er. Kan er bij u beter geen flapje gemaakt worden, dan kunt u kiezen voor LasekPRK, TransPRK of voor de moderne en minimaal-invasieve methode SMILE.

Ik heb droge ogen. Is een ooglaserbehandeling dan wel geschikt?

Er zijn ooglaserbehandelingen waarbij je ogen wat droger worden, waardoor deze niet geschikt zijn voor mensen die al last hebben van droge ogen. De nieuwe, relatief zachtaardige ooglaserbehandeling SMILE heeft dit nadeel niet en is dus ook geschikt voor mensen met droge ogen.

Ik ben bang blind te raken door een ooglaserbehandeling. Is die angst reëel?

Nee, de angst voor blindheid is niet reëel. Met de laser wordt alleen het hoornvlies bewerkt, het voorste laagje van uw oogbol. Daar valt het licht doorheen waar uw oog mee kan zien. De rest van uw oog, de iris, het netvlies, de oogzenuw en alle andere delen, komen niet in aanraking met de laser. Tijdens de behandeling houdt de computer al uw oogbewegingen in de gaten en compenseert meteen. Kijkt u net buiten beeld, dan stopt de laser direct.

Waarom is het beter om je ogen te laten laseren in Nederland in plaats van in het buitenland?

De Nederlandse Vereniging van Oogartsen raadt het af om in het buitenland uw ogen te laten laseren, omdat niet bekend is welke eisen er in het buitenland worden gehanteerd en omdat er geen toezicht op is. In Nederland zijn er allerlei strenge kwaliteitseisen en normen. In het buitenland weten we dat niet precies. In Nederland is er ook een certificeringssysteem voor oogartsen. Alleen oogartsen die aan bepaalde eisen en regels voldoen, krijgen een certificaat.

Wat is het voordeel van Bergman Clinics ten opzichte van andere aanbieders?

Bergman Clinics | Ogen is gespecialiseerd in refractieve oogchirurgie. Wij maken niet alleen gebruik van uiterst geavanceerde apparatuur, maar we hebben ook de meeste kennis en ervaring op dit heel specialistische terrein. Omdat wij alle behandelmogelijkheden in huis hebben, kunnen we bovendien precies en objectief bepalen welke behandelvorm het beste bij uw ogen past. We zijn de meest ervaren kliniek in Nederland en hebben al bijna 100.000 behandelingen gedaan. Bij elk van die behandelingen staat persoonlijke aandacht voor u centraal; voor, tijdens en na de behandeling. Met onze 24/7 bereikbaarheidsdienst kunt u dag en nacht op ons vertrouwen.

Kan ik bij Bergman Clinics terecht voor een second opinion?

Ja, dat kan. Bent u elders onder behandeling en wilt u ook de mening van een andere arts, dan kunt u ook bij onze ervaren artsen terecht voor een second opinion.

Waar kan ik meer informatie vinden?

Voor meer informatie over refractieve chirurgie verwijzen wij graag naar de informatie van het Nederlands Gezelschap voor Refractie Chirurgie (NGRC).


Aanmelden Open Dag Informatie aanvraag Bel mij terug

Vul onderstaand formulier in en u wordt zo spoedig mogelijk terug gebeld.

Niet alle velden zijn (juist) ingevuld:

Bedankt voor uw terugbelverzoek.
Wij nemen zo spoedig mogelijk telefonisch contact met u op.Bel ons!
Bel voor informatie   088 9000 500
Wij bellen u

Vul onderstaand formulier in en u wordt zo spoedig mogelijk terug gebeld.

Niet alle velden zijn (juist) ingevuld:

Bedankt voor uw terugbelverzoek.
Wij nemen zo spoedig mogelijk telefonisch contact met u op.

Maak een afspraak

Vul onderstaand formulier in op een afspraak in te plannen bij Bergman Clinics.

Niet alle velden zijn (juist) ingevuld:

Naam:
E-mailadres:
Telefoonnummer:
Locatie:

Bedankt voor uw verzoek om een afspraak te maken.
Wij nemen zo spoedig mogelijk telefonisch contact met u op.