Geïrriteerde oogleden (Blepharitis)

Blepharitis is een chronische ontsteking aan de oogleden die veroorzaakt wordt door een overmatige groei van normale bacteriën. Blepharitis is vaak de voorloper van ernstige ooglid ziekten, zoals meiboomklier dysfunctie (MGD) en droge ogen.


Let op! Deze behandeling wordt alleen in Den Bosch uitgevoerd en wordt niet vergoed.

Wat is een ooglid ontsteking (blepharitis)?

Het oog heeft een bovenste en onderste ooglid; in de ooglidrand bevinden zich talgkliertjes (ook wel: de kliertjes van Meibom) en wimpers. De talg uit de talgkliertjes levert een belangrijke bijdrage aan het vochtig houden van het oog.

Blepharitis is een chronische ontsteking aan de oogleden die veroorzaakt wordt door een overmatige groei van normale bacteriën die leven op de rand van het ooglid aan de voet van de oogharen. Blepharitis is vaak de voorloper van ernstige ooglid ziekten, zoals meiboomklier dysfunctie (MGD) en droge ogen. Het kan iedereen treffen, ongeacht leeftijd of geslacht, maar komt over het algemeen vaker voor als een persoon ouder is, omdat de tranen meestal minder antilichamen bevatten naarmate men ouder wordt.

Lees meer

Toegangstijden

Wij streven ernaar u altijd snel te helpen in onze focusklinieken. Onze toegangstijden worden wekelijks bijgewerkt.

Bekijk toegangstijden
Informatie aanvragen
 
Contact   opnemen
 
Bergman Clinics

Let op: op dit moment hebben we te maken met een telefonische storing en zijn we niet goed bereikbaar. Per mail en chat zijn we wel bereikbaar. We werken hard aan een oplossing! Onze excuses voor het ongemak.