Bel voor informatie 088 9000 500 (lokaal tarief)
Verwijzers Mijn Bergman Clinics
Tekst a| A       Contrast +| --
GA TERUG
Nazorg en controle bij staar operatie
M. Koelewijn -62,
staar & vervanglens
M. Koelewijn -62, staar & vervanglens
"Beter zien betekent voor mij
onafhankelijkheid en vrijheid."
"Beter zien betekent voor mij onafhankelijkheid en vrijheid."

Toon submenu

Nazorg en controle bij staar operatie

Na de operatie moet uw oog gedruppeld worden. Het is belangrijk dat dit goed gebeurt om de kans op infecties en ontstekingen te minimaliseren. De eerste dagen na de staar operatie kan de gezichtsscherpte nog niet optimaal zijn. Dit is het gevolg van meerdere factoren die over het algemeen van voorbijgaande aard zijn.

Soms kunnen patiënten de dagen na de operatie een schrijnend/brandend gevoel hebben aan het geopereerde oog; ook dit is in verreweg het grootste deel van de patiënten van voorbijgaande aard. Met het voorschrijven van een definitieve bril wordt meestal gewacht tot de sterkte van het glas niet meer veranderd; dit is meestal na drie á vier weken.

De verzorging van een geopereerd oog bestaat uit het druppelen van twee soorten druppels gedurende drie weken. Al enkele dagen na de ingreep is het oog meestal voldoende genezen, zodat de patiënt zijn dagelijkse activiteiten kan hervatten.

Er wordt geadviseerd om sportinspanningen uit te stellen tot twee weken na de staar operatie. Het is ‘verboden’ om in het oog te wrijven, maar wel is toegestaan:

  • Het gezicht te wassen
  • Naar de kapper te gaan
  • Te douchen of te baden
  • Normaal huishoudelijk werk te doen
  • Te bukken en lichte arbeid te verrichten
  • Naar de televisie te kijken of te lezen
  • Buiten te wandelen zonder oogverband

Nastaar

Tijdens de staaroperatie wordt de lens verwijderd, maar wordt het lenskapsel gespaard. In de maanden en jaren na een cataractoperatie kunnen de microscopisch kleine celletjes van de lens die in de kapsel zijn achtergebleven, uitgroeien. De lenskapsel die aanvankelijk kraakhelder was, wordt dan troebel. Dit noemen we nastaar.

Als dit leidt tot klachten van wazig zien, kan de oogarts beslissen om de nastaar te verwijderen. Met een laser wordt dan een opening in het centrum van de lenskapsel gemaakt. Deze behandeling is pijnloos en duurt ongeveer vijf minuten. Het licht valt dan weer ongehinderd door de opening en de klachten van wazig zien zijn verdwenen.
Nazorg (externe revalidatie)

Wanneer u een operatie heeft ondergaan bij Bergman Clinics | Ogen kan het voorkomen dat de opvang thuis niet altijd even makkelijk is in te vullen. Om dit probleem te verhelpen heeft Bergman Clinics een samenwerkingsverband met zorgbemiddelingsbureau Zorgsam.

Informatie over Zorgsam

Wanneer u voor uw eerste consult bij Bergman Clinics komt, zal met u worden besproken of uw zorg nodig hebt na de operatie. Indien dit het geval is, zult u worden doorverwezen naar Zorgsam.
Zorgsam kan u begeleiden wanneer u na uw behandeling behoefte heeft aan extra zorg thuis of een verblijf in een zorghotel. Afhankelijk van de zorgbehoefte bepaalt Zorgsam welk hotel voor u het meest geschikt is.
Mocht u vragen hebben omtrent kosten en vergoedingen en voor het aanmelden, dan verzoeken wij u contact op te nemen met zorgbemiddelingsbureau Zorgsam via de website: www.zorgsamvakanties.nl.


Volgende pagina'sInformatie aanvraag Bel mij terug

Vul onderstaand formulier in en u wordt zo spoedig mogelijk terug gebeld.

Niet alle velden zijn (juist) ingevuld:

Bedankt voor uw terugbelverzoek.
Wij nemen zo spoedig mogelijk telefonisch contact met u op.


Bel ons!
Bel voor informatie   088 9000 500
Wij bellen u

Vul onderstaand formulier in en u wordt zo spoedig mogelijk terug gebeld.

Niet alle velden zijn (juist) ingevuld:

Bedankt voor uw terugbelverzoek.
Wij nemen zo spoedig mogelijk telefonisch contact met u op.

Maak een afspraak

Vul onderstaand formulier in op een afspraak in te plannen bij Bergman Clinics.

Niet alle velden zijn (juist) ingevuld:

Naam:
E-mailadres:
Telefoonnummer:
Locatie:

Bedankt voor uw verzoek om een afspraak te maken.
Wij nemen zo spoedig mogelijk telefonisch contact met u op.