GA TERUG
Mogelijke risico’s van een borstvergroting
Bey is here! Bey is here!
Be youthful. Be beautiful. Be you.

BEAUTY & CLINIC
Be youthful. Be beautiful. Be you. BEAUTY & CLINICBezoek de website
Bekijk
Laura's ervaring
met het 3D-Consult
Bekijk Laura's ervaring met het 3D-Consult
"Door de 3D preview
was ik echt zeker van mijn zaak."
"Door de 3D preview was ik echt zeker van mijn zaak."
Bekijk het
3D-Consult
van Jecy
Bekijk het 3D-Consult van Jecy
"Ik ben zo bij!
Alles klopt nu gewoon.."
"Ik ben zo bij! Alles klopt nu gewoon.."

Toon submenu

Mogelijke risico’s van een borstvergroting

Een borstvergroting is een redelijk veilige ingreep. Ernstige complicaties komen gelukkig zelden voor. Naast de algemene risico’s van algehele narcose zetten we hier mogelijke complicaties van een borstprothese op een rij. Tijdens het eerste consult informeert de plastisch chirurg u uitgebreid over alle mogelijke risico’s, de kans dat er iets mis gaat en wat er aan gedaan kan worden.
De kans op complicaties is erg klein. Merkt u toch dat er iets niet naar wens gaat of hebt u vragen, neem dan contact met ons op via onze 24/7 bereikbaarheidsdienst. Er is 24 uur per dag een chirurg beschikbaar. Het telefoonnummer krijgt u van ons mee na uw behandeling.

Mogelijke complicaties

Nabloeding of infectie

Bij elke operatie is er een kleine kans dat er een nabloeding ontstaat of dat er een infectie optreed. U krijgt tijdens de operatie al antibiotica, waardoor de kans op een infectie zeer klein is.

Tijdelijk meer of minder gevoel in de tepels

De tepels kunnen na de operatie zowel gevoeliger als minder gevoelig zijn. Dit kan blijvend zijn maar meestal herstelt het gevoel zich binnen enkele maanden. Borstvoeding wordt in principe niet belemmerd.

Verstoord herstel littekens

Soms herstellen de littekens na een borstvergroting niet optimaal. Littekens die niet fraai genezen, kunnen chirurgisch worden gecorrigeerd. Is dit bij u het geval, bespreek dan met uw plastisch chirurg wat uw opties zijn.

Kapselvorming

Een borstprothese is lichaamsvreemd materiaal. Het lichaam reageert daarop door er een laagje bindweefsel omheen te maken. Bij sommige vrouwen kan dat bindweefsel samentrekken en verschrompelen. Hierdoor kan de borst hard aanvoelen, pijn gaan doen of van vorm veranderen. Dit heet kapselvorming. Mocht zich bij u toch een kapsel vormen, dan kan een extra operatie nodig zijn om het kapsel weg te halen en de prothese te vervangen.

Verschuiven of draaien van een prothese

Er is een hele kleine kans dat protheses verschuiven of draaien. Bij ronde protheses merkt u van het draaien niets. Bij anatomisch gevormde protheses kan dit de vorm van de borst beïnvloeden.

Wisselen of verwijderen van borstprothesen

Het is mogelijk om later een borstimplantaat weg te laten halen of te laten vervangen, bijvoorbeeld aan het einde van de levensduur van de protheses. Moderne protheses gaan vaak minstens 10 à 15 jaar mee, vaak ook langer.

Er kunnen ook andere redenen zijn voor het willen wisselen of verwijderen van een prothese, al komen die zelden voor:

  • Het verschuiven van een prothese
  • Het veranderen van het volume of de veerkracht van de huid van de borst
  • Als uw wensen veranderen en u liever een andere maat prothese hebt
  • Als u liever geen implantaten meer hebt
  • Bij een lekkende of gescheurde prothese

Op de behandelpagina over het verwijderen of wisselen van borstprothesen leest u hier meer over. 


Volgende pagina'sPlan uw afspraak online Informatie aanvraag Bel mij terug

Vul onderstaand formulier in en u wordt zo spoedig mogelijk terug gebeld.

Niet alle velden zijn (juist) ingevuld:

Bedankt voor uw terugbelverzoek.
Wij nemen zo spoedig mogelijk telefonisch contact met u op.


Bel ons!
Bel voor informatie   088 9000 500
Wij bellen u

Vul onderstaand formulier in en u wordt zo spoedig mogelijk terug gebeld.

Niet alle velden zijn (juist) ingevuld:

Bedankt voor uw terugbelverzoek.
Wij nemen zo spoedig mogelijk telefonisch contact met u op.

Maak een afspraak

Vul onderstaand formulier in op een afspraak in te plannen bij Bergman Clinics.

Niet alle velden zijn (juist) ingevuld:

Naam:
E-mailadres:
Telefoonnummer:
Locatie:

Bedankt voor uw verzoek om een afspraak te maken.
Wij nemen zo spoedig mogelijk telefonisch contact met u op.

Plan nu online een afspraak voor een borstvergroting

U wilt een afspraak maken voor een borstvergroting in één van onze Uiterlijk & Huid klinieken. Om u goed voorbereid op een spreekuur te ontvangen stellen wij u een aantal aanvullende vragen.

1) Bent u tussen de 18 en 75 jaar oud?

2) BMI calculator

Bereken uw BMI score

Niet alle velden zijn (juist) ingevuld:

Leeftijd:

jaar

Lengte:

meter

Gewicht (kg):

kilo

3) Bent u in de afgelopen 2 maanden langer dan 24 uur aaneengesloten in een buitenlands ziekenhuis verbleven? En/of bent in de afgelopen 2 maanden in aanraking/contact geweest met bedrijfsmatig gehouden levende varkens, vleeskalveren of vleeskuikens geweest?

4) Gebruikt u, of heeft u in de afgelopen 3 maanden voorgeschreven medicatie gebruikt?

Wij verzoeken u een actueel medicatie overzicht van huisarts of apotheek mee te nemen naar het consult.

5) Bent u eerder elders geopereerd aan een borstvergroting waar u niet tevreden over bent?

Cliëntveiligheid vinden wij heel belangrijk. Omdat wij een medium care facility zijn mogen wij cliënten in uw leeftijdscategorie niet opereren. Wellicht kunnen wij u een alternatief aanbieden. Wij verzoeken u voor meer informatie contact met ons op te nemen via 0889000500. U kunt er ook voor kiezen hier uw telefoonnummer achter te laten dan nemen wij vandaag nog contact met u op.

Cliëntveiligheid vinden wij heel belangrijk. Omdat wij een medium care facility zijn mogen wij cliënten met een te hoog BMI niet opereren. Wellicht kunnen wij u wel een alternatief bieden.Wij verzoeken u voor meer informatie contact met ons op te nemen via 0889000500. U kunt er ook voor kiezen hier uw telefoonnummer achter te laten dan nemen wij vandaag nog contact met u op.

Wij verzoeken u voor meer informatie contact met ons op te nemen via 0889000500. U kunt er ook voor kiezen hier uw telefoonnummer achter te laten dan nemen wij vandaag nog contact met u op.

U kunt een afspraak inplannen voor een eerste consult met de plastisch chirurg betreffende een borstvergroting. Wilt u in aanmerking komen voor een vergoeding van de borstvergroting door uw verzekeraar, neemt u dan een verwijzing van de huisarts mee naar het eerste consult. Ook moet er een echo gemaakt zijn waarop is aangetoond dat de klierweefselschijf van de borsten aan beide kanten minder dan 1cm is. De uitslag van deze echo dient u mee te nemen naar het consult. De kosten van dit consult worden bij uw verzekeraar in rekening gebracht en worden ten laste gelegd van uw eigen risico. Tijdens het consult beoordeelt de arts of u aan de medische criteria voldoet, zoals opgesteld door uw verzekeraar. Als dit het geval is, dienen wij een aanvraag in voor vergoeding van de operatie. De zorgverzekeraar maakt deze beslissing. Als u de kosten van deze ingreep zelf betaald omdat u het niet via de verzekeraar wil of kan laten lopen, dan heeft u geen echo en verwijzing van de huisarts nodig. Het eerste consult is in dat geval kosteloos.

U kunt bij ons terecht voor een second opinion bij de plastisch chirurg. De kosten hiervan bedragen € 250,- Deze kosten dient u voorafgaand aan het consult te betalen. Beslist u in een later stadium om deze ingreep opnieuw door ons te laten uitvoeren, dan brengen wij deze € 250,-, in mindering op uw factuur.