GA TERUG
Veelgestelde vragen over een borstverkleining
bmc-brandbox-bey-1920x560px-v2.png
imageHomepage
Bey is here! Bey is here!
Be youthful. Be beautiful. Be you.

BEAUTY & CLINIC
Be youthful. Be beautiful. Be you. BEAUTY & CLINICBezoek de website

Toon submenu

Veelgestelde vragen over een borstverkleining

Hieronder staan een aantal vragen over een borstverkleining die mensen vaak aan ons stellen. Heeft u een andere vraag, neem dan gerust contact met ons op.

Wanneer wordt de ankermethode en wanneer de sleutelgat methode toegepast?

Welke methode wordt toegepast hangt af van de grootte van de borst en met name van de mate waarin de borst verkleind moet worden. Bij zeer grote borstverkleiningen wordt in het algemeen de anker methode toegepast. Als de verkleining mee valt en met name als de tepelhof niet al te laag hangt, dan kan de sleutelgat methode worden uitgevoerd.

Kan ik na een borstverkleining nog borstvoeding geven?

Of men na een borstverkleining nog borstvoeding kan geven is afhankelijk van de hoeveelheid klierweefsel wat moet worden verwijderd. Als veel melkklierweefsel is verwijderd, dan wordt de kans dat borstvoeding nog lukt kleiner.

Houd ik nog gevoel in mijn borst en rond de tepel?

Indien de tepel en de tepelhof niet over een al te grootte afstand hoeven te worden verplaatst, dan is de kans dat het gevoel intact blijft redelijk groot. Rond de littekens is het gevoel altijd anders / minder.

Hoe lang duurt het voor de uiteindelijke vorm is bereikt?

Bij de anker methode wordt de uiteindelijke vorm vrij snel bereikt, dat wil zeggen in 2 tot 3 weken. Bij de sleutelgat methode duurt dat langer. Meestal wel 2 –3 maanden. Dit betreft dan met name het gedeelte aan de onderkant van de borst.

Wat is het resultaat van andere cliënten met een borstverkleining?

Onze Bey-ervaringen website is speciaal ontwikkeld om de ervaringen, van andere cliënten die jou voor gingen, te delen. Op deze website kun je alle voor & na foto's zien en persoonlijke ervaringen lezen.

Wordt er een verband aangelegd bij de operatie?

U krijgt alleen pleisters over de wondjes. Soms wordt een strakke band onder de borst aangelegd. Deze wordt de volgende dag vervangen door de elastische BH. Deze BH moet u twee weken dag en nacht en vervolgens nog twee weken overdag dragen.

Kan de borst na de operatie weer groeien?

Of de borst weer in omvang toe kan nemen na de operatie is afhankelijk van een aantal factoren. Ten eerste bestaat de borst voor een groot gedeelte uit vet. Indien u in gewicht aankomt zal de borst ook groeien. Bij jonge vrouwen is de kans dat de borst na de operatie weer groeit ook groter.

Is onderzoek naar borstkanker nog mogelijk?

De eerste 3 – 6 maanden is zelf onderzoek van de borst lastig, omdat het wordt vertekend door het littekenweefsel. Het littekenweefsel kan ook het beeld van de mammografie (röntgenonderzoek) verstoren. Daarom is het verstandig om, indien men ouder dan 40 jaar is, van tevoren een mammografie te laten maken.

Kan ik elke cupmaat kiezen, als ik een borstverkleining onderga?

In principe is het mogelijk elke cupmaat te bereiken door middel van en borstverkleining. Indien men een grote verkleining wil is het wel zo dat in die gevallen alleen een borstverkleining door middel van de ankermethode mogelijk is.

Wanneer mag ik weer wat doen na de operatie?

24 uur na de operatie mag u naar huis. Tijdens de operatie krijgt u drains, die de volgende ochtend in het algemeen kunnen worden verwijderd. Soms moeten ze nog een dag blijven zitten. In dat geval komt u de tweede dag na de operatie terug om de drains te laten verwijderen.

De eerste week na de operatie moet u het rustig aan doen. U mag niet veel meer doen dan administratief werk. Vanaf de tweede week mag u weer lichte werkzaamheden uitvoeren. Vanaf de zesde week mag u weer zwaar werk doen en intensief sporten.

Bel voor een consult op 088 9000 500


Volgende pagina's
Bel ons!
Bel voor informatie   088 9000 500
Wij bellen u

Vul onderstaand formulier in en u wordt zo spoedig mogelijk terug gebeld.

Niet alle velden zijn (juist) ingevuld:

Bedankt voor uw terugbelverzoek.
Wij nemen zo spoedig mogelijk telefonisch contact met u op.

Maak een afspraak

Vul onderstaand formulier in op een afspraak in te plannen bij Bergman Clinics.

Niet alle velden zijn (juist) ingevuld:

Naam:
E-mailadres:
Telefoonnummer:
Locatie:

Bedankt voor uw verzoek om een afspraak te maken.
Wij nemen zo spoedig mogelijk telefonisch contact met u op.

Bergman Clinics

In verband met het coronavirus voert Bergman Clinics tot en met dinsdag 28 april alleen nog acute en/of urgente behandelingen uit.

Poliklinische afspraken vinden in deze periode telefonisch plaats. Alle geplande afspraken en behandelingen na 28 april blijven vooralsnog staan.

Kijk hier voor meer informatie.