GA TERUG
Veelgestelde vragen over een buikwandcorrectie
bmc-brandbox-bey-1920x560px-v2.png
imageHomepage
Bey is here! Bey is here!
Be youthful. Be beautiful. Be you.

BEAUTY & CLINIC
Be youthful. Be beautiful. Be you. BEAUTY & CLINICBezoek de website
imageHomepage
Uitbreiding spreekuren cosmetische chirurgie in Haarlem. Uitbreiding spreekuren cosmetische chirurgie in Haarlem.
Meer weten of een afspraak inplannen? Neem contact op via 088 9000 5353Meer weten of een afspraak inplannen? Neem contact op via 088 9000 5353

Toon submenu

Veelgestelde vragen over een buikwandcorrectie

Hieronder staan een aantal vragen over een buikwandcorrectie die mensen vaak aan ons stellen. Heeft u een andere vraag, neem dan gerust contact met ons op.

Hoeveel pijn ervaar je na de ingreep?

In de eerste dagen na de ingreep kunt u onder meer zwelling en blauwe plekken ervaren en vaak ook een wat “beurs” gevoel.  Ook kunt u de eerste dagen pijn ervaren, maar dit neemt vaak in de loop van de dagen na de ingreep af. De pijn is goed te vergelijken met flinke spierpijn. Tegen de ergste pijn kunt u twee tabletten paracetamol (500 mg) innemen om de vier à zes uur.

Hoe lang duurt het herstel van een buikwandcorrectie?

Een buikwandcorrectie, het verwijderen van overschot aan buikhuid en onderhuids vet, is een uitgebreide operatie. Daarom vergt een buikwandcorrectie ook een behoorlijke herstelperiode , die meestal 6 tot 8 weken duurt. Het is van belang dat u na de ingreep voldoende rust neemt en uw lichaam niet te veel (over) belast. Daarom adviseren wij u de eerste dagen thuis rustig aan te doen, maar wel rond te lopen en dagelijks zoveel mogelijk kleine wandelingetjes binnenshuis te maken. Deze zorgen er voor dat uw bloedsomloop op gang blijft en het risico op het krijgen van een trombose been heel klein wordt. 

In het algemeen staan de eerste 2 weken na de operatie in het teken van relatieve rust: u beweegt wel, maar doet geen krachtige inspanningen. Als de buikspieren zijn gehecht, dan mag u 6 weken geen buikspieroefeningen doen. Tussen week 3 en 6 bouwt u de lichamelijke belasting op, en na 6 – 8 weken mag u alle inspanningen weer doen die u wilt. Reken erop dat u tenminste de 1e twee weken na de operatie vrij neemt van uw werk. 

Wanneer kan ik na de ingreep naar huis?

Meestal blijft u een nacht overnachten in de kliniek en de dag erop, wanneer u zich goed voelt en de arts of verpleegkundige het verantwoord vindt, mag u weer naar huis. Uw begeleider of chauffeur kan u dan naar huis brengen, u mag namelijk zelf nog niet rijden.

Hoe groot en waar komt het litteken na een buikwandcorrectie?

De littekens komen meestal onder de bikinilijn, zodat ze bedekt worden door uw bikini of ondergoed. Het litteken rondom de navel wordt dusdanig netjes weggewerkt, zodat deze uiteindelijk nauwelijks zichtbaar zal zijn. De lengte van het litteken is afhankelijk van de vorm van de buik. Het kan één tot twee jaar duren voordat het litteken vlakker en lichter van kleur is geworden. Bij een beperkte buikwandcorrectie wordt de buikwand op kleinere schaal gecorrigeerd en is er geen litteken rond de navel. De indicatie voor een beperkte of een uitgebreide buikwandcorrectie hangt af van de individuele situatie en wordt in overleg met u en de plastisch chirurg bepaald. Het nadeel van de littekenvorming weegt over het algemeen ruimschoots op tegen het verkregen resultaat en het tevreden gevoel dat u hiervan krijgt na de operatie.

Wat is het resultaat van een buikwandcorrectie bij andere cliënten?

Onze Bey-ervaringen website is speciaal ontwikkeld om de ervaringen van andere cliënten die jou voor gingen te delen. Op deze website kun je alle voor & na foto's zien en persoonlijke ervaringen lezen.

Wat zijn de risico’s bij een ingreep als een buikwandcorrectie?

Plastische chirurgie is geen exacte wetenschap. Ondanks secure voorbereiding, planning en veiligheidsmaatregelen is er geen garantie op een ongestoord verloop zonder complicaties of een garantie op een perfect resultaat. Mogelijke complicaties van een buikwandcorrectie zijn bloeduitstorting, infectie, ophoping van wondvocht, wijken van de wond, verminderd gevoel of gevoelloze huid, doorbloedingsproblemen of weefselversterf van de navel, pijnklachten, narcoseproblemen, trombosebeen en longembolie. Gelukkig komen deze complicaties niet vaak voor.

We streven altijd naar een zo symmetrisch mogelijk resultaat, maar 100% symmetrie kan helaas nooit worden gegarandeerd. Het kan toch zijn dat er kleine verschillen in vetophoping of  onregelmatigheden en/ of overtollige huid op de flanken aan weerszijden van het litteken blijven bestaan of dat de littekens toch breder en dikker zijn geworden dan gedacht. We kunnen dat dan in de meeste gevallen gelukkig nog in tweede instantie corrigeren. Tenslotte komt het helaas heel soms voor dat het resultaat niet overeenkomt met uw verwachtingen.

Vindt er bij een buikwandcorrectie vaak ook liposuctie plaats?

Ja dat gebeurt bijna altijd. Om een zo goed mogelijk resultaat te kunnen bereiken van uw buikwandcorrectie, moet niet alleen het teveel aan huidoverschot verwijdert worden maar ook het overschot aan vet (van bijvoorbeeld de bovenbuik, de flanken en/of rug). Alleen maar strakker trekken van de voorste buikwand zonder overtollig vet van de bovenbuik, schaamheuvel en/of flanken te verwijderen levert alleen maar een strakkere buik op, maar geen beter geproportioneerd lijf op. De plastisch chirurg zal dit aspect altijd met u bespreken en meenemen in het behandelplan van een buikwandcorrectie. Een zeer uitgebreide buikwandcorrectie met uitgebreide liposuctie wordt vaak een liposuctie ondersteunde buikwandcorrectie genoemd (in het engels” liposuction-assited abdominoplastiek).

Hoe lang blijft het resultaat na een buikwandcorrectie goed?

Na de operatie duurt het meestal 3 tot 6 maanden voordat het uiteindelijke eindresultaat is bereikt. Wanneer u goede levensgewoonten heeft, blijft dit bereikte resultaat zeker jaren stabiel. Het resultaat zal in de tijd wel met uw lichaam mee veranderen, zoals bij verdergaande veroudering en/of gewichtsverandering; dit kunt u altijd terugzien in het resultaat.

Zijn er alternatieve methodes voor een buikwandcorrectie? 

Helaas zijn er geen alternatieve ingrepen om overschot aan buikhuid weg te krijgen. Soms wordt ondanks een teveel aan huidoverschot toch gekozen voor alleen een liposuctie. In dat geval wordt de buik vaak wel platter door het verwijderen van het vet, maar een overschot aan huid blijft wel bestaan.  

Ik heb striae. Gaan de striae na een buikwandcorrectie helemaal weg? 

Bij veel mensen is de huid erg opgerekt geweest door zwangerschap en/of overgewicht, waardoor er striae zijn ontstaan. Striae zijn niet altijd volledig te verwijderen, omdat een deel van de striae zich ook boven de navel bevinden. Deze striae blijven bestaan, maar worden door de operatie verplaatst naar de onderbuik. Striae van de huid betekent ook dat de huid vaak minder elastisch is en deels beschadigd is. Daarom zal een buikwandcorrectie bij mensen met striae altijd een iets minder strak eindresultaat opleveren dan bij mensen die geen striae hebben.


Informatie aanvraag Bel mij terug

Vul onderstaand formulier in en u wordt zo spoedig mogelijk terug gebeld.

Niet alle velden zijn (juist) ingevuld:

Bedankt voor uw terugbelverzoek.
Wij nemen zo spoedig mogelijk telefonisch contact met u op.


Bel ons!
Bel voor informatie   088 9000 500
Wij bellen u

Vul onderstaand formulier in en u wordt zo spoedig mogelijk terug gebeld.

Niet alle velden zijn (juist) ingevuld:

Bedankt voor uw terugbelverzoek.
Wij nemen zo spoedig mogelijk telefonisch contact met u op.

Maak een afspraak

Vul onderstaand formulier in op een afspraak in te plannen bij Bergman Clinics.

Niet alle velden zijn (juist) ingevuld:

Naam:
E-mailadres:
Telefoonnummer:
Locatie:

Bedankt voor uw verzoek om een afspraak te maken.
Wij nemen zo spoedig mogelijk telefonisch contact met u op.

Bergman Clinics

In verband met het coronavirus stopt Bergman Clinics tot en met maandag 6 april met alle niet acute en/of urgente behandelingen.

Poliklinische afspraken vinden in deze periode telefonisch plaats. Alle geplande afspraken en behandelingen na 6 april blijven vooralsnog staan.

Kijk hier voor meer informatie.