GA TERUG
Veelgestelde vragen
bmc-brandbox-bey-1920x560px-v2.png
imageHomepage
Bey is here! Bey is here!
Be youthful. Be beautiful. Be you.

BEAUTY & CLINIC
Be youthful. Be beautiful. Be you. BEAUTY & CLINICBezoek de website

Toon submenu

Veelgestelde vragen

Wordt een ooglidcorrectie vergoed door de zorgverzekeraar?

Onder strikte voorwaarden wordt een bovenooglidcorrectie vergoed vanuit het basispakket. Hiervoor heeft u altijd een verwijzing van uw huisarts nodig. Om de behandeling vergoed te krijgen moeten uw klachten voldoen aan landelijk gestelde regels. Uw ooglid moet zodanig over uw oog heen hangen zodat uw gezichtsveld ernstig wordt gehinderd en het bovenooglid voorbij de helft van de pupil hangt.

Denkt u in aanmerking te komen voor vergoeding vanuit het basispakket neemt u dan contact op met uw huisarts. Uw huisarts kan u dan verwijzen naar Bergman Clinics. Wordt de behandeling niet vergoed vanuit het basispakket dan is soms een vergoeding mogelijk vanuit een aanvullende verzekering.

Indien u om cosmetische redenen een ingreep wil laten uitvoeren kunt u direct een afspraak maken met een van onze plastisch- of oogchirurgen.

Waar kan ik een ooglidcorrectie laten uitvoeren?

U kunt een ooglidcorrectie laten uitvoeren bij één van de focusklinieken van Bergman Clinics. Klik hier voor de vestigingen. De ingreep wordt zowel uitgevoerd door een plastisch- als een oogchirurg.

Hoeveel kost een bovenooglidcorrectie?

Indien er geen medische indicatie is kunt u de ingreep zelf betalen. Ga naar de pagina prijzen voor informatie over de prijs van een bovenooglidcorrectie.

Moet ik onder narcose voor een bovenooglidcorrectie?

Een bovenooglidcorrectie gebeurt over het algemeen onder plaatselijke verdoving.

Mag ik roken voor de ingreep?

Om de genezing zo optimaal mogelijk te laten verlopen kunnen mensen die roken overwegen om hiermee te stoppen.

Wat kan er mis gaan?

De kans op complicaties bij een bovenooglidcorrectie is uiterst klein. Wel kunnen zwellingen en bloeduitstortingen ontstaan. Sommige mensen hebben na de ingreep enkele weken last van tranende of juist droge ogen. Dit is meestal van tijdelijke aard.

Tijdens het eerste consult zal de arts u volledig informeren over alle mogelijke risico's en complicaties zodat u een weloverwogen beslissing kan nemen.

Indien u zich zorgen maakt of vragen heeft kunt u altijd contact opnemen met Bergman Clinics via telefoonnummer: 088 9000 500. Voor calamiteiten en spoedgevallen is Bergman Clinics 24 uur per dag, zeven dagen per week telefonisch bereikbaar. U wordt dan direct doorverbonden of teruggebeld door de dienstdoende arts of verpleegkundige.

Kan ik na de ingreep direct naar huis?

Wanneer u zich goed voelt en de arts of verpleegkundige het verantwoord vindt, dan mag u weer naar huis. Meestal is dat al een half uur na de ingreep. Uw begeleider of chauffeur kan u dan weer naar huis brengen.

Hoe lang duurt het herstel na een bovenooglidcorrectie?

Na een bovenooglidcorrectie mag u gedurende een week geen zwaar werk doen en adviseren wij u tillen en bukken zoveel mogelijk te voorkomen. De hechtingen worden na een week verwijderd door een verpleegkundige.

Is het litteken lang zichtbaar?

Dat wisselt heel sterk. De eerste 7-10 dagen is het gehele ooglid meestal blauw en is het litteken nog zichtbaar. Het ziet eruit als een dun iets gekleurd lijntje. In de loop van de eerst 3-4 maanden na de ingreep zal het litteken steeds dunner en minder zichtbaar worden. Het mag nadat het helemaal genezen is gecamoufleerd worden.

Wat is het resultaat van andere cliënten met een ooglidcorrectie?

Onze Bey-ervaringen website is speciaal ontwikkeld om de ervaringen, van andere cliënten die jou voor gingen, te delen. Op deze website kun je alle voor & na foto's zien en persoonlijke ervaringen lezen.

Heb ik pijn na de operatie?

Hoewel dat natuurlijk nogal kan variëren valt dat in het algemeen heel erg mee. Het is eerder een wat vervelend strak gevoel.

Hoe lang heb ik plezier van mijn bovenooglidcorrectie?

Het resultaat van de bovenooglidcorrectie is in principe langdurig. Door veroudering en verslapping van het weefsel kan het soms nodig zijn om de ingreep na jaren te herhalen. De voorsprong die is verkregen blijft natuurlijk.


Volgende pagina'sInformatie aanvraag Bel mij terug

Vul onderstaand formulier in en u wordt zo spoedig mogelijk terug gebeld.

Niet alle velden zijn (juist) ingevuld:

Bedankt voor uw terugbelverzoek.
Wij nemen zo spoedig mogelijk telefonisch contact met u op.


Bel ons!
Bel voor informatie   088 9000 500
Wij bellen u

Vul onderstaand formulier in en u wordt zo spoedig mogelijk terug gebeld.

Niet alle velden zijn (juist) ingevuld:

Bedankt voor uw terugbelverzoek.
Wij nemen zo spoedig mogelijk telefonisch contact met u op.

Maak een afspraak

Vul onderstaand formulier in op een afspraak in te plannen bij Bergman Clinics.

Niet alle velden zijn (juist) ingevuld:

Naam:
E-mailadres:
Telefoonnummer:
Locatie:

Bedankt voor uw verzoek om een afspraak te maken.
Wij nemen zo spoedig mogelijk telefonisch contact met u op.

Bergman Clinics

In verband met het coronavirus voert Bergman Clinics tot en met dinsdag 28 april alleen nog acute en/of urgente behandelingen uit.

Poliklinische afspraken vinden in deze periode telefonisch plaats. Alle geplande afspraken en behandelingen na 28 april blijven vooralsnog staan.

Kijk hier voor meer informatie.