Onze COVID-19 maatregelen Sluiten

Veelgestelde vragen

Ik hoor dat er een tekort is aan Visudyne (geneesmiddel), klopt dat?

Dit klopt. Visudyne wordt gebruikt in sommige gevallen van leeftijdgebonden maculadegeneratie. In Nederland worden er jaarlijks ongeveer 700 patiënten met Visudyne behandeld. De huidige voorraad is slechts beperkt. De Werkgroep Medische Retina van het Nederlands Oogheelkundig Genootschap (NOG) heeft een prioriteringsschema opgesteld om cliënten die zich tijdens de huidige schaarste van Visudyne aandienen zo goed mogelijk te helpen. Doel is om cliënten die het meest bedreigd worden met (ernstige) slechtziendheid of maatschappelijke blindheid als eerste te behandelen.

Het tekort komt door productieproblemen bij de fabrikant in Amerika, de enige ter wereld die dit geneesmiddel maakt. De verwachting is dat Visudyne vanaf begin 2022 weer verkrijgbaar is. Voor verdere vragen kunt u terecht bij uw behandelend oogarts.

Contact opnemen
 
Bergman Clinics

Op dit moment zijn maatregelen van kracht om het coronavirus in Nederland terug te dringen. Ook bij Bergman Clinics, Bey by Bergman Clinics en Memira hebben wij maatregelen getroffen. Hier leest u welke maatregelen dit zijn. 

 

 

Bergman Clinics

 

De vraag naar medische zorg bij Bergman Clinics stijgt de laatste maanden sterk en harder dan eerder voorzien. Daardoor kunnen telefonische wachttijden op sommige momenten langer zijn dan u van ons gewend bent.

Graag attenderen we u erop dat bellen vaak niet noodzakelijk is of niet de snelste manier om uw vraag beantwoord te krijgen. We helpen u graag ook op andere manieren. Bekijk de opties hier. 

We doen ons uiterste best om u zo snel mogelijk te woord te staan.