Vrouw

Gespecialiseerde zorg bij abnormaal bloedverlies

"Mijn klachten waren heel persoonlijk. Gelukkig was de zorg dat ook."

Resultaat en nazorg ziekte van Asherman

Tekst a|A     Contrast +|--

Na de behandeling naar huis

Na een poliklinische hysteroscopie kunt u gelijk naar huis en meestal al dezelfde dag uw werkzaamheden hervatten.

Na een hysteroscopie op de operatiekamer kunt u vaak binnen enkele uren weer naar huis, zodra u wat gegeten en gedronken heeft en de anesthesioloog besloten heeft dat u met ontslag mag.

De meeste vrouwen herstellen snel na de ingreep. U kunt zich de eerste dagen wat minder fit voelen. Ook kan de onderbuik de eerste twee dagen wat gevoelig zijn. Bloedverlies, zowel iets helder rood, als oud bruin of wat slijmerig, is normaal.

Verwijderenspiraaltje

Het spiraaltje mag bij de huisarts 2 weken voor de controle hysteroscopie verwijderd worden.

U mag in de herstelperiode van de operatie niet zwanger worden. Het spiraaltje dat wordt geplaatst beschermt niet altijd tegen een zwangerschap, hiervoor moet u, tot aan de controle hysteroscopie vaak aanvullende anticonceptie gebruiken, dit in overleg met de gynaecoloog.

Controlehysteroscopie

Ongeveer 8 weken na de ingreep zal er een controle hysteroscopie op de polikliniek plaatsvinden. Hiervoor mag u zelf een afspraak maken.Tijdens deze controle afspraak wordt er gekeken of de verklevingen weggebleven zijn. Als er toch weer verklevingen te zien zijn, worden deze direct weggehaald. Soms kan het nodig zijn, als de verklevingen hardnekkig terugkomen, om op de polikliniek de baarmoederhals en het onderste deel van de baarmoederholte  een beetje op te rekken. Dit oprekken noemen we dilateren. Dit gebeurt tijdens of net na de menstruatie. Als dit nodig is krijgt u verdere instructies van de gynaecoloog.

Terugkomen van verklevingen

Helaas hebben vrouwen met de ziekte van Asherman een verhoogde kans op het terugkomen van de verklevingen. Bij ongeveer 25-30% van de vrouwen komen de verklevingen terug. Dit hangt af van de ernst van de verklevingen. Ook na een bevalling, miskraam of curettage kunnen de verklevingen opnieuw terugkomen. Ook moet u er rekening mee houden dat u een groter risico loopt dat de placenta (moederkoek) na een bevalling vast blijft zitten. U moet dus te allen tijde in het ziekenhuis bevallen. 




Informatie aanvraag
Contact opnemen

Maak een afspraak

Vul onderstaand formulier in op een afspraak in te plannen bij Bergman Clinics.

Niet alle velden zijn (juist) ingevuld:

Naam:
E-mailadres:
Telefoonnummer:
Locatie:

Bedankt voor uw verzoek om een afspraak te maken.
Wij nemen zo spoedig mogelijk telefonisch contact met u op.

Bergman Clinics

Vanaf 29 september zijn nieuwe maatregelen van kracht om het coronavirus in Nederland terug te dringen. Voor uw afspraak bij Bergman Clinics heeft dit geen gevolgen. Wanneer u een afspraak op de kliniek heeft staan, wordt u gewoon verwacht. Natuurlijk treffen wij alle maatregelen om u zo veilig mogelijk in de kliniek te ontvangen. Wij heten u van harte welkom. Meer informatie.