Onze COVID-19 maatregelen Sluiten

Asherman Syndroom

Behandelingstraject
1

Oorzaken en symptomen Asherman Syndroom

Hoe ontstaat een beschadiging van het baarmoederslijmvlies?

 Een beschadiging van het baarmoederslijmvlies kan verschillende oorzaken hebben, maar zijn bijna altijd zwangerschap gerelateerd, bijvoorbeeld:

-Na een curettage, hierbij haalt een gynaecoloog achter gebleven weefselresten weg na een zwangerschap, abortus of miskraam.
-Na een manuele placenta verwijdering, hierbij wordt de placenta na een bevalling verwijderd door de gynaecoloog.
-Na een keizersnede
-Na een embolisatie (afsluiten van een bloedvat) bij heftig bloedverlies na een bevalling

Klachten

De meeste vrouwen die komen voor behandeling van het Asherman Syndroom zijn doorverwezen door een huisarts of gynaecoloog. Er is dan vaak sprake van geen of weinig bloedverlies tijdens de menstruatie.

Doordat er verklevingen in de baarmoeder zitten, wordt er geen of onvoldoende baarmoederslijmvlies opgebouwd en zult u niet of nauwelijks nog menstrueren. Deze verklevingen kunnen leiden tot problemen om zwanger te raken en er kunnen later complicaties tijdens een zwangerschap optreden, zoals een miskraam of een vastzittende placenta. Er is door de zeldzaamheid van het Asherman Syndroom helaas nog maar weinig bekend over de achterliggende oorsprong van de ziekte. Wel weten we dat als u niets aan de verklevingen doet, de kans om zwanger te worden erg klein is.


Informatie aanvraag
 
Contact opnemen
 
Bergman Clinics

Op dit moment zijn maatregelen van kracht om het coronavirus in Nederland terug te dringen. Bekijk voor uw komst de actuele coronarichtlijnen. Dit betekent het volgende voor uw afspraak bij Bergman Clinics:

  • U bent welkom voor alle zorg die u van ons gewend bent. We treffen alle maatregelen om u veilig in de kliniek te ontvangen.
  • In de kliniek mag u geen begeleider meenemen.*
  • Wanneer u ouder bent dan 12 jaar dient u in de kliniek een mondkapje te dragen.

Let op!
Heeft u binnen 48 uur vóór of ná uw coronavaccinatie een afspraak voor een ingreep/behandeling bij ons staan, neemt u dan zo spoedig mogelijk contact met ons op. Om eventuele bijwerkingen van de behandeling of vaccinatie te kunnen scheiden, verplaatsen we deze afspraak dan voor u.

*Uitzonderingen hierop vindt u op onze coronapagina.