Onze COVID-19 maatregelen Sluiten

Asherman Syndroom

Behandelingstraject
1

Oorzaken en symptomen Asherman Syndroom

Hoe ontstaat een beschadiging van het baarmoederslijmvlies?

Een beschadiging van het baarmoederslijmvlies kan verschillende oorzaken hebben, maar zijn bijna altijd zwangerschap gerelateerd, bijvoorbeeld:

  • Na een curettage, hierbij haalt een gynaecoloog achter gebleven weefselresten weg na een zwangerschap, abortus of miskraam;
  • Na een manuele placenta verwijdering. Hierbij wordt de placenta na een bevalling verwijderd door de gynaecoloog;
  • Na een keizersnede;
  • Na een embolisatie (afsluiten van een bloedvat) bij heftig bloedverlies na een bevalling.

Klachten

De meeste vrouwen die komen voor behandeling van het Asherman Syndroom zijn doorverwezen door een huisarts of gynaecoloog. De meest voorkomende klacht is het hebben van geen of erg weinig bloedverlies tijdens de menstruatie.

Doordat er verklevingen in de baarmoeder zitten, wordt er geen of onvoldoende baarmoederslijmvlies opgebouwd en zult u niet of nog nauwelijks menstrueren. Baarmoederslijmvlies is nodig voor een goede innesteling van een zwangerschap. De verklevingen kunnen leiden tot problemen om zwanger te raken en er kunnen later complicaties tijdens een zwangerschap optreden, zoals een miskraam of een vastzittende placenta.

Oorsprong Asherman Syndroom

Het Asherman Syndroom komt heel weinig voor, hierdoor is er helaas nog maar weinig bekend over de achterliggende oorsprong van de ziekte. Wel weten we dat als u niets aan de verklevingen doet, de kans om zwanger te worden erg klein is.


Informatie aanvraag
 
Contact opnemen
 
Bergman Clinics

 

 

Bergman Clinics

De vraag naar medische zorg bij Bergman Clinics stijgt de laatste maanden sterk en harder dan eerder voorzien. Daardoor kunnen telefonische wachttijden op sommige momenten langer zijn dan u van ons gewend bent.

Graag attenderen we u erop dat bellen vaak niet noodzakelijk is of niet de snelste manier om uw vraag beantwoord te krijgen. We helpen u graag ook op andere manieren. Bekijk de opties hier

Bent u onder behandeling bij Bergman Clinics en heeft u een spoedvraag, bijvoorbeeld over klachten na een ingreep dan kunt u contact opnemen via telefoonnummer 088 9000 567.

We doen ons uiterste best om u zo snel mogelijk te woord te staan.