Onze COVID-19 maatregelen Sluiten

Asherman Syndroom

Behandelingstraject
1

Oorzaken en symptomen Asherman Syndroom

Hoe ontstaat een beschadiging van het baarmoederslijmvlies?

Een beschadiging van het baarmoederslijmvlies kan verschillende oorzaken hebben, maar zijn bijna altijd zwangerschap gerelateerd, bijvoorbeeld:

  • Na een curettage, hierbij haalt een gynaecoloog achter gebleven weefselresten weg na een zwangerschap, abortus of miskraam;
  • Na een manuele placenta verwijdering. Hierbij wordt de placenta na een bevalling verwijderd door de gynaecoloog;
  • Na een keizersnede;
  • Na een embolisatie (afsluiten van een bloedvat) bij heftig bloedverlies na een bevalling.

Klachten

De meeste vrouwen die komen voor behandeling van het Asherman Syndroom zijn doorverwezen door een huisarts of gynaecoloog. De meest voorkomende klacht is het hebben van geen of erg weinig bloedverlies tijdens de menstruatie.

Doordat er verklevingen in de baarmoeder zitten, wordt er geen of onvoldoende baarmoederslijmvlies opgebouwd en zult u niet of nog nauwelijks menstrueren. Baarmoederslijmvlies is nodig voor een goede innesteling van een zwangerschap. De verklevingen kunnen leiden tot problemen om zwanger te raken en er kunnen later complicaties tijdens een zwangerschap optreden, zoals een miskraam of een vastzittende placenta.

Oorsprong Asherman Syndroom

Het Asherman Syndroom komt heel weinig voor, hierdoor is er helaas nog maar weinig bekend over de achterliggende oorsprong van de ziekte. Wel weten we dat als u niets aan de verklevingen doet, de kans om zwanger te worden erg klein is.


Informatie aanvraag
 
Contact opnemen
 
Bergman Clinics

Op dit moment zijn maatregelen van kracht om het coronavirus in Nederland terug te dringen. Ook bij Bergman Clinics, Bey by Bergman Clinics en Memira hebben wij maatregelen getroffen. Hier leest u welke maatregelen dit zijn. 

 

 

Bergman Clinics

Momenteel ondervinden wij een technische storing waardoor het contact & service center onbereikbaar is. Excuses voor het ongemak.