Vrouw

Oorzaken en symptomen Asherman Syndroom

Tekst a|A     Contrast +|--

Hoe ontstaat een beschadiging van het baarmoederslijmvlies?

 Een beschadiging van het baarmoederslijmvlies kan verschillende oorzaken hebben, maar zijn bijna altijd zwangerschap gerelateerd, bijvoorbeeld:

-Na een curettage, hierbij haalt een gynaecoloog achter gebleven weefselresten weg na een zwangerschap, abortus of miskraam.
-Na een manuele placenta verwijdering, hierbij wordt de placenta na een bevalling verwijderd door de gynaecoloog.
-Na een keizersnede
-Na een embolisatie (afsluiten van een bloedvat) bij heftig bloedverlies na een bevalling
Klachten

De meeste mensen die komen voor behandeling van het Asherman Syndroom zijn doorverwezen door een huisarts of gynaecoloog. Er is dan vaak sprake van geen of weinig bloedverlies tijdens de menstruatie.

Doordat er verklevingen in de baarmoeder zitten, wordt er geen of onvoldoende baarmoederslijmvlies opgebouwd en zult u niet of nauwelijks nog menstrueren. Deze verklevingen kunnen leiden tot problemen om zwanger te raken en er kunnen later complicaties tijdens een zwangerschap optreden, zoals een miskraam of een vastzittende placenta. Er is door de zeldzaamheid van het Asherman Syndroom helaas nog maar weinig bekend over de achterliggende oorsprong van de ziekte. Wel weten we dat als u niets aan de verklevingen doet, de kans om zwanger te worden erg klein is.
Informatie aanvraag
Contact opnemen

Maak een afspraak

Vul onderstaand formulier in op een afspraak in te plannen bij Bergman Clinics.

Niet alle velden zijn (juist) ingevuld:

Naam:
E-mailadres:
Telefoonnummer:
Locatie:

Bedankt voor uw verzoek om een afspraak te maken.
Wij nemen zo spoedig mogelijk telefonisch contact met u op.

Bergman Clinics

Vanaf 3 november zijn nieuwe maatregelen van kracht om het coronavirus in Nederland terug te dringen. Uw afspraak bij Bergman Clinics blijft gewoon staan. U mag alleen geen begeleider meenemen de kliniek in*. Bekijk voor uw komst de actuele coronarichtlijnen.

Heeft u nog geen afspraak staan, maar wilt u meer informatie over onze wachttijden?  Ook in coronatijd doen wij alles om u zo veilig mogelijk in de kliniek te ontvangen en onze wachttijden kort te houden. We heten u van harte welkom.

*Uitzonderingen hierop vindt u op onze corona pagina.